Είστε έτοιμοι για… γούστα;

Απο inpaok.com : Όποιου το πορτοφόλι αντέχει να αγοράσει ένα εισιτήριο διαρκείας στο βόλεϊ θα τον συμβούλευα να το κάνει άμεσα.
Πηγή: inpaok.com
Είστε έτοιμοι για… γούστα;

Για δύο λόγους: Έρχονται νέα… γούστα ξανά και επίσης είναι κρίμα να μην στηριχθεί ο μοναδικός ΠΑΟΚ που τα τελευταία χρόνια είναι πραγματικός πρωταθλητής, η μοναδική ομάδα δηλαδή που έχει καταφέρει να κυριαρχήσει και να ρίξει στο καναβάτσο τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για δύο συνεχόμενα χρόνια. Το… πάρτι ξεκινάει σύντομα και πρέπει να είναι όλοι εκεί. Όλοι όσοι αγαπούν τον Δικέφαλο.

Ο πρωταθλητής μπαίνει στις επίσημες υποχρεώσεις του πιο δυνατά απ΄ ότι πέρσι, όταν μέσα στη σεζόν άλλαξε προπονητή και πήρε αρκετούς παίκτες για να καταφέρει να πάρει το πρωτάθλημα. Φυσικά δεν παίζει μόνος του ο Δικέφαλος. Θα έχει αντίπαλο, έναν ενισχυμένο Ολυμπιακό. Ούτε κανείς μπορεί να εξασφαλίσει από τώρα τίποτα.

Όμως σημασία έχει ότι πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ μπαίνει ξανά ως φόβητρο και ως φαβορί για μία από τις δύο πρώτες θέσεις. Όπως δηλαδή αρμόζει στο όνομα το ΠΑΟΚ!

Το βασικό του όπλο λέγεται Γιάννης Καλμαζίδης. Από εκεί ξεκινούν οι ομάδες. Ο καλύτερος Έλληνας προπονητής, ένας προπονητής-πρωταθλητής παραμένει στο τιμόνι της ομάδας, έχοντας βέβαια πάρει τις εγγυήσεις ότι θα έχει ένα ρόστερ ανάλογο των προσδοκιών. Και δεν ήταν εύκολη η υπόθεση το χτίσιμο μίας τέτοιας ομάδας καθώς ο Δικέφαλος είχε πολλούς γρίφους να λύσει με το τέλος του περσινού τελικού απέναντι στον Φοίνικα Σύρου. Ο Κουρνέτας, ο εγκέφαλος της ομάδας, ανακοίνωσε ότι σταματάει η καριέρα του, ο προπονητής ακόμα δεν ήταν σίγουρο ότι θα μείνει, ο παικταράς Σεπέδα είχε ήδη ανακοινώσει πως θα φύγει. Κι όμως την επόμενη ημέρα οι άνθρωποι της ομάδας δούλεψαν ώστε να έρθουμε σε αυτό το σημείο τώρα. Στο σημείο όπου ο ΠΑΟΚ είναι και πάλι φόβητρο!

Στον Δικέφαλο σε αντίθεση με πέρσι τέτοια εποχή λείπει μόνο ένας ακραίος. Είναι στοίχημα ο ξένος που θα έρθει καθώς βρισκόμαστε στην μετά-Χιμένες εποχή. Η έλευση του Χιμένες ήταν πριν δύο χρόνια το μήνυμα του ΠΑΟΚ ότι μπορεί να ρίξει από την κορυφή τον Ολυμπιακό. Με αυτόν και τον Γκόμεζ την πρώτη χρονιά και τη δεύτερη με τον συμπατριώτη του Σεπέδα, οι ασπρόμαυροι κατάφεραν να όχι μόνο να αναδειχθούν πρωταθλητές αλλά να κρατήσουν αυτόν τον τίτλο. Είναι σημαντική λοιπόν αυτή η προσθήκη.

Αν τελικά έρθει ο Ντάντε με τον οποίο ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε επαφές (δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς μιλάμε για έναν σούπερ σταρ του αθλήματος) θα μιλάμε για παντοδυναμία. Άλλωστε ότι παίρνεις στο μεταγραφικό παζάρι αυτό βγαίνει συνήθως και στο γήπεδο. Ο Δικέφαλος ως τώρα και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ψωνίζει από τ ψηλά ράφια και ας έχει μικρότερο μπάτζετ από τον δεύτερο.

Αν δεν έρθει ο Ντάντε , οι ασπρόμαυροι έχουν καιρό και μέσα στην διάρκεια της σεζόν να βρουν αυτό που ψάχνουν. Σημασία έχει πως η ομάδα διαθέτει πλάνο, ότι προχωράει σε ασφαλή μονοπάτια με την σύνθεση του να είναι σχεδόν ίδια με πρόπερσι και με μεγαλύτερο βάθος στο πάγκο. Για παράδειγμα οι Σωτηρίου και Σακόγλου θα φανούν πολύτιμοι φέτος, όταν θα χρειαστούν να πάρουν ανάσες τα μεγάλα όπλα του πρωταθλητή.

Πέρα από την ποιότητα των προσθηκών. Ανεξάρτητα από το αν έρθουν τίτλοι ή όχι, η ομάδα του βόλεϊ έχει καταφέρει να πετύχει κάτι που για το άθλημα δεν είναι τόσο συχνό φαινόμενο και για αυτό πολλές φορές χάνει πιστούς οπαδού του. Ο ΠΑΟΚ μπόρεσε να διατηρήσει στο ρόστερ του παίκτες που συνέδεσαν το όνομα τους με τις επιτυχίες. Πετοσφαιριστές που είτε επέστρεψαν είτε ανανέωσαν. Σαφράνοβιτς. Γκόμεζ, Γκαράς, Παντακίδης, Σμαραγδής, Καλμαζίδης και οι υπόλοιποι. Γιατί όπως και να το κάνουμε ο φίλαθλος δένεται και με πρόσωπα. Ο ΠΑΟΚ έχει και αυτό το στοιχείο υπέρ του.

Προσδεθείτε λοιπόν και ετοιμαστείτε, ο ΠΑΟΚ πατάει και πάλι γκάζι!

Διαβάστε ακόμη...