«Καθάρισε ο Μαρινάκης τον Ντογιάκο; Τι κάνει νιάου νιάου…»

Από sdna.gr: Ο γνωστός νομικός Μπάμπης Αποστολίδης αναφέρθηκε στην παύση Ντογιάκου από τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών.
Πηγή: sdna.gr
«Καθάρισε ο Μαρινάκης τον Ντογιάκο; Τι κάνει νιάου νιάου…»

Αναλυτικά τα όσα υποστήριξε πριν λίγο στον ραδιοφωνικό σταθμό "Metropolis 95.5 FM"

Αρχικά σχολίασε πως: «Πρόκειται περί ενός αρίστου δικαστή και εισαγγελέα. Είναι σαν να μου λένε ότι η μάνα μου δεν είναι η μάνα μου. Υπάρχει ένας βρώμικος πόλεμος που είναι και πολιτικός».

Για τη σχέση που μπορεί να έχει ο Μαρινάκης με την υπόθεση, τόνισε ότι: «Προφανώς κάποιος που δεν ξέρει μπορεί να τα συνδέσει. Κι εγώ που ξέρω, μπορώ να τα συνδέσω σε μια εποχή συνωμοσιολογίας που ζούμε. Τον Ντογιάκο πήγαν να τον φάνε από πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων βγάζοντας μια μέρα πριν τις εκλογές των δικαστών απόφαση για πειθαρχική τιμωρία. Για να κάνουν αυτό θέλανε να του δημιουργήσουν κώλυμα στην εκλογή του. Δεν επιδόθηκε στον Ντογιάκο την ίδια μέρα η απόφαση.

Ο Ντογιάκος νομίμως συμμετείχε και η πλειοψηφία των δικαστών τον εξέλεξαν. Και τώρα κοινοποίησαν την απόφαση με αποτέλεσμα να εκπέσει ο Ντογιάκος από τη θέση στην οποία το δικαστικό σώμα τον εξέλεξε. Αυτό σημαίνει ότι προσβάλει την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Όταν οι συνάδελφοί σου λένε ότι σε θεωρώ άμεμπτο και θέλω να σε έχω στην προμετωπίδα, έρχεσαι εσύ με απόφαση πολιτική και τον εκθρονίζεις. Και για να γνωρίζει ο κόσμος, σας λέω ότι η ηγεσία του Αρείου Πάγου εκλέγεται εν τύποις, αλλά διορίζεται ουσιαστικά από το υπουργικό συμβούλιο».

Σχετικά με την παύση Ντογιάκου και αν ευθύνεται η πρόσφατη επίθεση Μαρινάκη στο πρόσωπό του: «Κάποτε ρώτησαν τον παππού μου τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια και ο παππούς μου απάντησε ο σκύλος που μαθαίνει ξένες γλώσσες».

Διαβάστε ακόμη...