«Έχει πρόβλημα στο κέντρο ο ΠΑΟΚ» (audio)

Από metrosport.gr:Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κώστας Ορφανός.
Πηγή: metrosport.gr
«Έχει πρόβλημα στο κέντρο ο ΠΑΟΚ» (audio)

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου» σχολίασε την απόδοση των παικτών στον χθεσινό αγώνα με τη Λίμπερετς, τονίζοντας ότι ο ΠΑΟΚ έχει πρόβλημα στο κέντρο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το πώς είδε τον ΠΑΟΚ με τη Λίμπερετς: «Δεν ήταν ο καλύτερος ΠΑΟΚ, είχε πολλές αδυναμίες και προέκυψαν και κάποια θέματα, αλλά εκείνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα, το οποίο δεν το δικαιούταν με βάση την εμφάνιση, αλλά την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε ένα άλλο αποτέλεσμα, αυτό με την Ξάνθη, το οποίο έπρεπε να πάρουμε και δεν πήραμε. Και αν δούμε και τα άλλα αποτελέσματα των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη, γιατί είναι σημαντικό να τα πηγαίνουν όλες οι ελληνικές ομάδες καλά, σε σχέση με την απόδοσή τους, θα δούμε ότι ήταν δυσανάλογα. Άλλη ήταν η απόδοση και άλλα τα αποτελέσματα. Άρα, κρατάω ότι ο τελικός στόχος, που ήταν το αποτέλεσμα, επετεύχθη».

Για το ποιο είναι το πρόβλημα του ΠΑΟΚ: «Έχουμε σοβαρό πρόβλημα στο κέντρο, το οποίο δεν το εντοπίζαμε μέχρι τώρα. Μιλούσαμε για έναν ποιοτικό Κάνιας, για έναν Τσίμιροτ από τον οποίο περιμένουμε πολλά και, φυσικά για έναν Σάκχοφ ο οποίος δεν μας ενθουσίασε με κανέναν τρόπο. Ο Μπίσεσβαρ, ενώ έχει καλά στοιχεία για να βοηθήσει στο οργανωτικό κομμάτι, κάτι τελικά είναι εκείνο που δεν τον αφήνει να ολοκληρώσει μία εμφάνιση τέτοια με την οποία θα ενθουσιαστούμε. Οι παίκτες στους οποίους βασιστήκαμε στο ξεκίνημα της περιόδου και είπαμε ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά, αυτή τη στιγμή έχουμε αμφιβολίες γι' αυτούς».

Για το αν το πρόβλημα στο κέντρο είναι συνολικό: «Τουλάχιστον ο Τσίμιροτ και Κάνιας είναι παίκτες που αγωνίζονται για να μη δημιουργούνται αμυντικά προβλήματα. Χθες είδαμε μία ομάδα από την οποία δεν περιμέναμε να έχει τόσα πολλά κενά, αλλά είδαμε μία αστάθεια στην ομάδα σε αυτό το κομμάτι. Εμείς πρέπει να λέμε αλήθειες, γιατί έτσι εντοπίζουμε κάποια λάθη και τα διορθώνουμε. Δεν σχολιάζουμε αρνητικά τους παίκτες, απλά είχαμε προσδοκίες από τον Κάνιας και τον Τσίμιροτ και μας έκαναν να ανησυχούμε».

Για το τι άλλαξε και υπάρχει πρόβλημα στο κέντρο: «Όλοι είμαστε ανήσυχοι για την προσφορά του Τσίμιροτ και του Κάνιας και είχαμε στην άκρη του μυαλού μας ότι αυτό που βλέπαμε από τον Κάνιας, περιμέναμε να βελτιωθεί. Το ίδιο και ο Κάμπος. Μας έκαναν να περιμένουμε περισσότερα από αυτούς στο ξεκίνημα, γιατί έτσι συμβαίνει με τους νέους ποδοσφαιριστές μέχρι να προσαρμοστούν. Αυτό συνέβη με τον Τσίμιροτ πέρυσι, ο οποίος μας έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει και στο επιθετικό κομμάτι, το οποίο φέτος δεν υπάρχει. Και πιθανόν δεν υπάρχει γιατί οι εντολές του Ίβιτς είναι να κάνει πράγματα που αφορούν το αμυντικό του κομμάτι, αλλά και αυτό δεν πάει καλά».

Για την διαφορετική φιλοσοφία που έχει ο ΠΑΟΚ φέτος: «Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πρώτα ότι αυτό είναι κομμάτι που αφορά τον προπονητή και τους παίκτες και πρέπει να το λύσουνε, αλλά εμείς αν θέλουμε να λέμε την αλήθεια στον κόσμο θα πρέπει να λέμε ότι μα και στο αμυντικό κομμάτι δεν δείχνουν με την παρουσία τους ότι μπορούμε να είμαστε ήσυχοι. Στα μικρά παιχνίδια έχουμε τα μικρότερα προβλήματα. Αν έχουμε στόχους θα πρέπει να εντοπίσουμε τα προβλήματα μας, αντιμετωπίζοντας καλύτερους αντιπάλους, όχι καλύτερους από εμάς αλλά από αυτές που λέμε μικρές ομάδες».

Για τους Τζιώλη και Χαρίση: «Δε θέλω να πω, όμως ο Τζιώλης σαν επιλογή δεν ήταν μέσα στα πλάνα του προπονητή. Μία ομάδα που βάζει στόχο δεν μπορεί να επανέρχεται και να βγαίνει εκτός προγραμματισμού, ακόμη κι αν διαπιστώσει ότι έχει κάνει λάθος. Ο Χαρίσης είναι ένα παιδί με ενθουσιασμό και μπορεί να δώσει πολλά. Με τα τρεξίματά του και τον ενθουσιασμό του δίνει την αίσθηση ότι μπορεί να κάνει πολλά μέσα στο γήπεδο. Ο Ίβιτς δεν το εισπράττει ανάλογα αυτό, γιατί θέλει να λειτουργεί η ομάδα πιο ορθολογικά. Δεν ξέρω αν είναι σωστό ή λάθος. Δεν θα κρίνω τον προπονητή. Ό, τι κάνει το κάνει για το συμφέρον της ομάδας και οι επιλογές του δεν έχουν να κάνουν με προσωπικά χαρακτηριστικά. Πιστεύω ότι ο Χαρίσης δικαιούται να υπολογίζεται, γιατί έδειξε ότι μπορεί να παίξει στον ΠΑΟΚ και να κάνει καριέρα. Η συνέχεια θα δείξει αν ισχύει αυτό, γιατί και σε άλλα παιδιά, όπως στον Κάτσε, ανακόπηκε η φόρα».

Για τον Στέφανο Αθανασιάδη: «Ο Αθανασιάδης αμφισβητήθηκε, αλλά στην κατάλληλη στιγμή βρέθηκε εκεί και άρχισε αντίστροφη συζήτηση. Δεν είναι άσπρο μαύρο. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει ένα αντικείμενο συζήτησης, το οποίο αρχίζει από το Α και καταλήγει στο Ω κι εμείς πηγαίνουμε στο Ω και ξαναγυρίζουμε στο Α. Δεν είναι έτσι, όμως».

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ.

Διαβάστε ακόμη...