«Θύμα» των νέων κανονισμών στην Αγγλία ο ΠΑΟΚ! (vid)

Aπό metrosport.gr: Τα νέα ήθη και έθιμα που ισχύουν από φέτος στο «Νησί», φαίνεται πως έπαιξαν ρόλο στον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από τον Αγιαξ στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Πηγή: metrosport.gr
«Θύμα» των νέων κανονισμών στην Αγγλία ο ΠΑΟΚ! (vid)

O ΠΑΟΚ γνώρισε οδυνηρή ήττα-αποκλεισμό (1-2) από τον Αγιαξ, το καλοκαίρι που μας πέρασε, στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσαμπιονς Λιγκ.

Το «φιλί της ζωής» στην παραπαίουσα ολλανδική ομάδα στην Τούμπα έδωσε στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου ο Αγγλος διαιτητής Άντονι Τέιλορ με το αυστηρότατο πέναλτι που καταλόγισε εις βάρος του Μαρίν Λέοβατς σε ελαφρό τράβηγμα του στον Νικ Φίρχεφερ του «Αίαντα».

Αυτό το σφύριγμα φαίνεται πως έχει τις «ρίζες» του στην αγγλική ομοσπονδία, σύμφωνα με όσα είπε στην «Daily Star» ο Ντάνι Σίμπσον.

Ο 29χρονος αμυντικός της Λέστερ ρωτήθηκε από συντάκτη της αγγλικής εφημερίδας για το πώς η περσινή απροσπέλαστη αμυντική γραμμή της ομάδας του είναι φέτος τόσο ευάλωτη, δεχόμενη μάλιστα τρία γκολ από κόρνερ σε διάστημα μόλις 20 λεπτών από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ».

Η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη: «Οι νέοι κανονισμοί».

Η αγγλική ομοσπονδία έδωσε από φέτος ρητή εντολή στους διαιτητές με το παραμικρό τράβηγμα ή σπρώξιμο εντός περιοχής, να σφυρίζουν αμέσως πέναλτι.

Στο παιχνίδι της Τούμπας, ο Αγγλος Τέιλορ έστησε στα 11 βήματα τον ΠΑΟΚ, βλέποντας το στιγμιαίο κράτημα του Λέοβατς στον αντίπαλό του, προς γενική κατάπληξη όλων, πριν ο Κροάτης αμυντικός παραδεχτεί την παράβαση μετά τη λήξη του αγώνα.

Tα λεγόμενα του Ντάνι Σίμπσον δίνουν μια εξαιρετικά πιθανή εξήγηση για το πόσο άνετα έδειξε την «άσπρη βούλα» ο Τέιλορ στην Τούμπα, ορμώμενος πιθανότατα από τους νέους κανονισμούς που ισχύουν από τη φετινή σεζόν στο «Νησί».

Θυμηθείτε τη φάση του πέναλτι στο 1:59 του βίντεο

Διαβάστε ακόμη...