«Ο Περέιρα θα μπορούσε να δώσει λύσεις στον Ίβιτς»

Από metrosport.gr: Στο Metropolis 95.5 φιλοξενήθηκε ο προπονητής Σάκης Τσιώλης. Ο πρώην προπονητής της Λάρισας μίλησε για τον χθεσινό θρίαμβο της ΑΕΛ επί του Ολυμπιακού, για τα «στραβοπατήματα» του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού με Ξάνθη και Παναιτωλικό αντίστοιχα, αλλά και για το φετινό πρωτάθλημα.
Πηγή: metrosport.gr
«Ο Περέιρα θα μπορούσε να δώσει λύσεις στον Ίβιτς»

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το «ευχαριστώ» του Αναστασιάδη στο πρόσωπό του: «Τον συγχαίρω για τη δήλωσή του γιατί είναι πολύ συναδελφική. Ο Άγγελος έδειξε για ακόμη μία φορά ότι δεν έχει πλέον εγωισμό, έπαρση. Δείχνει ότι βλέπει πολύ ρεαλιστικά τα πράγματα. Μέσα σε όλα αυτά που είπε, πιστεύω ότι αδικεί κάπως τον εαυτό του, γιατί η νίκη, ο σχεδιασμός και όλα αυτά είναι δικά του. Η Λάρισα είναι μία δική του ομάδα φέτος. Σίγουρα πέρυσι είχαμε μία μεγάλη επιτυχία, αλλά το τι γίνεται από εδώ και πέρα αυτό οφείλεται στον Άγγελο».

Για το αν μπορεί η Λάρισα να πετύχει τέτοιες νίκες ή αν ευνοήθηκε από τον κακό Ολυμπιακό: «Νομίζω και τα δύο γιατί αν δούμε και τον αγώνα με τον Ηρακλή, αν δεν ήταν το πέναλτι πολύ δύσκολα θα γύριζε το παιχνίδι ο Ολυμπιακός. Ο Ολυμπιακός ήταν προβλέψιμος, πολύ αργός. Από κει και πέρα, δεν ξέρω τι σχεδιάζει ο προπονητής του Ολυμπιακού, χωρίς τους καλύτερους επιτελικούς ποδοσφαιριστές, όπως είναι ο Τσόρι, ο Φορτούνης. Χωρίς παίκτες που μπορούν να οργανώσουν και να κάνουν ευκαιρίες, νομίζω ότι ο Ολυμπιακός έχει πολλά προβλήματα με δύο μόνο ανασταλτικούς στο χώρο του κέντρου. Από κει και πέρα, όμως, νομίζω ότι η ταυτότητα που έβγαλε η Λάρισα χθες ήταν ταυτότητα του Άγγελου. Ήταν πολύ πειθαρχημένη, έπαιζε με πέντε πίσω στην άμυνα όταν έχανε τη μπάλα, με τους τρεις στόπερ δεν άφησε καθόλου περιθώρια στους δύο επιθετικούς του Ολυμπιακού. Είδαμε το πόσο κοντά ήταν οι γραμμές, το πώς μάρκαραν κλπ. Νομίζω ότι η Λάρισα εκμεταλεύτηκε το πάθος, τη φανέλα και τον κόσμο που υπήρχε στο γήπεδο και μέσα από στημένες φάσεις δημιούργησε πολλά προβλήματα στον Ολυμπιακό».

Για τα «στραβοπατήματα» των μεγάλων ομάδων: «Στη χθεσινή αγωνιστική ο μεγάλος χαμένος ήταν ο ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ για ακόμη μία φορά δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, αλλά νομίζω ότι η ψυχραιμία στην τελική πάσα είναι αυτή που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα. Πρέπει να ξεπεράσει και τη νευρικότητα και το άγχος γιατί είναι σε καλή φάση σχηματικά ο ΠΑΟΚ, πατάει καλύτερα, είναι πιο ορθολογική ομάδα, αλλά χρειάζεται πιο πολλή ηρεμία».

Για το αν φταίει μόνο η ηρεμία ή και το ότι οι τελικές προσπάθειες γίνονται από τους μέσους: «Αυτό στο σύγχρονο ποδόσφαιρο γίνεται. Οι κεντρικοί επιθετικοί ανοίγουν τις άμυνες με τις κινήσεις τους και δίνουν χώρο στους υπόλοιπους για να μπορούν να σημειώσουν τέρματα. Νομίζω ότι ο Περέιρα θα μπορούσε να δώσει λύση στο σκοράρισμα και στην ήρεμη φάση. Ο Αθανασιάδης δεν βρίσκεται στα καλύτερά του, ίσως ένας σέντερ φορ με μεγαλύτερη εμπειρία και ηρεμία θα μπορούσε να δώσει λύσεις στον ΠΑΟΚ».

Για το αν τα γκολ μπορεί να έρθουν μαζεμένα κάποια στιγμή: «Γίνεται αυτό. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ είναι ότι δεν μπορεί να κάνει γρήγορα ένα γκολ για να μπορέσει να κοντρολάρει το ματς. Χάνει πολύ χρόνο ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δίνοντας την μπάλα στον αντίπαλο και περιμένοντας και μετά η πίεση του κόσμου κάνει πολύ νευρικούς τους παίκτες. Αλλά είδαμε κραυγαλέες ευκαιρίες που πολύ δύσκολα χάνονται. Αυτό έχει να κάνει με τη ρέντα».

Για τη μάχη του τίτλου: «Νομίζω ότι σιγά σιγά όσο ο Ολυμπιακός δείχνει αυτή την αγωνιστική συμπεριφορά, οι υπόλοιπες ομάδες θα πρέπει να συσπειρωθούν περισσότερο και ψυχολογικά αρχίζουν και πιστεύουν σε περισσότερα πράγματα. Τα πράγματα μέσα στο γήπεδο είναι περισσότερο μοιρασμένα, όσον αφορά και τις διαιτησίες. Νομίζω ότι το φετινό πρωτάθλημα θα είναι περισσότερο ανταγωνιστικό. Αν και αυτή τη στιγμή λείπουν οι δύο ομάδες που θα κάνουν πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, η Τρίπολη και ο Ατρόμητος, αλλά θέλω να πιστεύω ότι και αυτές οι ομάδες θα βρουν το δρόμο τους».

Για την απόλυση του Μάκη Χάβου: «Ναι, το συζητάγανε πολλές μέρες. Υπήρχε μεγάλη πίεση. Στο χθεσινό παιχνίδι ο Αστέρας είχε πολλές ευκαιρίες, αλλά δυστυχώς όταν ο ποδοσφαιριστής δεν βάζει τη μπάλα μέσα, την πλήρώνει ο προπονητής».

Για το αν θα επιστρέψει σε γνώριμα λημέρια: «Αυτή τη στιγμή δεν έχει γίνει κάποια συζήτηση. Εδώ είμαι, θα περιμένω. Μπορούμε να συζητήσουμε κάποια πράγματα. Ο Αστέρας είναι ένα από τα δυνατά κλαμπ και παρέχει όλες τις προϋποθέσεις για έναν προπονητή. Έχω δουλέψει δυόμιση με τρία χρόνια στον Αστέρα. Υπάρχουν κάποια θέματα που πρέπει να συζητηθούν για να προχωρήσουμε. Αν θα γίνει κάτι τέτοιο, αν βέβαια δεν βρήκαν κάποιον και αν, φυσικά, είμαι στη σκέψη τους».

Διαβάστε ακόμη...