Κολυμβητήρια: SOS

Από acpaok.gr: Ο Έφορος του Κολυμβητικού Τμήματος του Α.Σ. ΠΑΟΚ, ο κ. Νίκος Παρασκευόπουλος μίλησε στο acpaok.gr, παρουσιάζοντας το τμήμα του, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.
Πηγή: acpaok.gr
Κολυμβητήρια: SOS

Πού δραστηριοποιείται το Κολυμβητικό τμήμα του ΠΑΟΚ και πόσους αθλητές έχει στη δύναμή του;

Τα τελευταία χρόνια το κολυμβητικό τμήμα δραστηριοποιείται και στα τρία κολυμβητήρια του ΕΑΚ Θεσσαλονίκης, στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο, στο Εθνικό και στο Κολυμβητήριο Νεάπολης. Έχει στο δυναμικό του περίπου 400 κολυμβητές από τους οποίους οι 100 αποτελούν την αγωνιστική ομάδα, περισσότεροι από κάθε άλλη ομάδα σε όλη την Ελλάδα. Ανάμεσα τους υπάρχουν πρωταθλητές Ελλάδας, μέλη εθνικής ομάδας όπως και ο δις κάτοχος ευρωπαϊκού μεταλλίου Νίκος Σοφιανίδης. Επίσης ο ΑΣ ΠΑΟΚ για την σωστή προετοιμασία και προπόνηση των αθλητών του διαθέτει μια άρτια καταρτισμένη ομάδα προπονητών ,επικεφαλής της οποίας είναι ο Γιώργος Αδάμ και Τάσος Χατζηγεωργίου.

Με την έναρξη της φετινής περιόδου έκλεισε το Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο. Τι προβλήματα δημιουργεί αυτό;

Αλήθεια είναι ότι η φετινή αγωνιστική περίοδος δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις από την στιγμή που το Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο έχει κλείσει για ανακατασκευή χωρίς να υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους αν και πότε θα επαναλειτουργήσει. Το αποτέλεσμα είναι να έχει μαζευτεί μεγάλος όγκος κολυμβητών στο Εθνικό Κολυμβητήριο και οι προπονήσεις να γίνονται κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Ποια πιστεύετε ότι είναι η λύση του προβλήματος;

Η λύση του όλου προβλήματος θα μπορούσε να έχει βρεθεί, αν ο Δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσιζε να βοηθήσει την όλη κατάσταση ανοίγοντας την δημοτική πισίνα της Τούμπας (πίσω από την θύρα 4 του γηπέδου) στα Σωματεία. Παρά τις προσπάθειες της Διοίκησης του Α.Σ ΠΑΟΚ και τις προεκλογικές δεσμεύσεις του Δημάρχου, η Πισίνα της Τούμπας μένει ανεκμετάλλευτη από τους αθλητές, οι οποίοι αναγκάζονται να συνωστίζονται λίγα χιλιόμετρα πάρα δίπλα. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι, ενώ ο ΑΣ ΠΑΟΚ είναι διατεθειμένος να συμβάλει οικονομικά για την λειτουργία του Κολυμβητηρίου της Τούμπας, οι Υπεύθυνοι του Δήμου είναι τόσο απασχολημένοι που δεν έχουν τον χρόνο και την διάθεση, όπως τελικά αποδεικνύεται, να ακούσουν την πρόταση του ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...