«Ήθελα κάτι διαφορετικό»

Aπό inpaok.com: Εδώ και λίγο καιρό, ο Εργκούς Κάτσε έχει μετακομίσει από τον ΠΑΟΚ στην Τσεχία και φέτος αγωνίζεται δανεικός στην Βικτόρια Πλζεν.
Πηγή: inpaok.com
«Ήθελα κάτι διαφορετικό»

Μάλιστα την περασμένη Τετάρτη πέτυχε και το πρώτο του γκολ με τη νέα του ομάδα, σε αγώνα Κυπέλλου.

Τα τσεχικά ΜΜΕ φιλοξενούν δηλώσεις του και ο Αλβανός μέσος μίλησε αρχικά με καμάρι για τη συμμετοχή του στο Euro 2016 με την Εθνική της χώρας του.

«Ήταν μία τεράστια πρόκληση. Η Αλβανία συμμετείχε για πρώτη φορά σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση και έτσι για όλη τη χώρα ήταν πολύ σημαντικό γεγονός και όλοι ήταν χαρούμενοι που βρεθήκαμε εκεί. Και για μας τους παίκτες ήταν κάτι ξεχωριστό», τόνισε ο Κάτσε.

Λίγο καιρό μετά ήρθε ο δανεισμός του στην πρωταθλήτρια Τσεχίας, στη Βικτόρια Πλζεν.

«Ήθελα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό. Η Βικτόρια Πλζεν άνοιξε ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα μου. Το ξεκίνημα ήταν δύσκολο, αλλά όλοι οι συμπαίκτες μου στα αποδυτήρια και οι επιτελείς της ομάδας με βοήθησαν όσο μπορούσαν», πρόσθεσε ο Αλβανός, ο οποίος όπως σημειώνει το ρεπορτάζ μιλάει μόνο ελληνικά, αλβανικά και λίγα αγγλικά...

Πριν μετακομίσει στην Τσεχία, ο Κάτσε ζούσε στη Θεσσαλονίκη. «Είναι μία μεγάλη πόλη, με θάλασσα, με 1 εκ. κατοίκους. Αλλά η μετακίνησή μου στην Τσεχία ήταν ένα μεγάλο άλμα για τη ζωή μου... Μου αρέσει το Πίλσεν, το οποίο είναι μία μικρότερη και πιο ήσυχη πόλη. Πριν έρθω εδώ το ήξερα μόνο για την ποδοσφαιρική ομάδα και για τις μπίρες οι οποίες είναι διάσημες σε όλον τον κόσμο», τόνισε.

Συγκρίνοντας το τσεχικό με το ελληνικό ποδόσφαιρο είπε: «Είμαι στην Τσεχία πολύ λίγο καιρό για να μπορέσω να κρίνω και να συγκρίνω».

Για τον Κάτσε μίλησε με κολακευτικά λόγια και ο προπονητής της ομάδας του, Ρόμαν Πίβαρνικ.«Διαθέτει απίστευτη ψυχραιμία στο παιχνίδι του και βλέπει γήπεδο. Είναι ακριβώς ο παίκτης που μας έλειπε στη μεσαία γραμμή. Είναι ικανός να μοιράσει καλά το παιχνίδι αλλά και να δώσει ταχύτητα στην ομάδα. Παίζει καλά και χαιρόμαστε γι' αυτό», επισήμανε ο τεχνικός της Βικτόρια Πλζεν.

Μόνο καλά λόγια είχε να πει και ο παρτενέρ του Κάτσε στη μεσαία γραμμή, Τόμας Χοράβα: «Είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Βρισκόμαστε καλά. Παρότι είναι πιο μικρόσωμος, είναι φοβερά ευκίνητος και γρήγορος στις κινήσεις του. Είναι πολύ καλό συμπαίκτης...»

Ο Κάτσε βέβαια ξέρει ότι θα έχει μεγάλο συναγωνισμό για τη θέση όταν επιστρέψουν από τραυματισμούς οι Πάτρικ Χροσόφσκι και Γιακούμπ Χρομάντα.

Μέχρι τότε πάντως, φαίνεται σίγουρος στην 11άδα...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...