«Ο Ιβάν έκανε κίνηση ματ!»

Από inpaok.com: Το φθινόπωρο του 2012, λίγους μήνες αφότου έγινε και επίσημα μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, ο Ιβάν Σαββίδης διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη ένα διεθνές τουρνουά σκάκι στο Μακεδονία Παλλάς.
Πηγή: inpaok.com
«Ο Ιβάν έκανε κίνηση ματ!»

Το κόστος εκείνης της εκδήλωσης πλησίασε τις 400.000 ευρώ, αλλά έβαλε τη Θεσσαλονίκη δυναμικά στον παγκόσμιο χάρτη του σκακιού.

Λίγο καιρό μετά ιδρύθηκε και το τμήμα σκάκι του Δικέφαλου, με τη στήριξη και παρότρυνση του Σαββίδη, το οποίο έδωσε ακόμη μεγαλύτερη ευρύτητα στις δραστηριότητες του ΑΣ ΠΑΟΚ.

«Το όνομα του ΠΑΟΚ έδωσε μεγαλύτερη αίγλη στο χώρο του σκακιού στην Ελλάδα», επισήμανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής, Αργύρης Κυθαρίδης στην παρουσίαση του τουρνουά που θα γίνει (24 και 25 Σεπτεβρίου) στο Παλατάκι με την επωνυμία «Γιάννης Σαββίδης».

Παράλληλα ευχαρίστησε τον Ιβάν Σαββίδη για τις χορηγίες που έχει κάνει στον σκακιστικό χώρο και την πλήρη υποστήριξη που παρέχει σε δύο νεαρούς Έλληνες Πανευρωπαϊκούς Πρωταθλητές. Δεν έκρυψε ακόμη ότι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ είναι και μεγάλος χορηγός του Πρωταθλήματος Ελλάδας στο σκάκι, πιστοποιώντας ότι πρόκειται για ευεργέτη του πνευματικού παιχνιδιού στον ελληνικό χώρο.

Το ανοιχτό τουρνουά (Rapid) «Γιάννης Σαββίδης» έχει ενσωματωθεί στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 90 χρόνων του ΠΑΟΚ και θα φιλοξενηθεί στο Παλατάκι μέσα στο Σαββατοκύριακο σε συνεργασία με την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής.

Οι συμμετοχές είναι ελεύθερες για όλον τον κόσμο άνω των 5 ετών και θα γίνονται δεκτές μέχρι και μια ώρα πριν την έναρξη του τουρνουά το οποίο θα ξεκινήσει στις 17:30.

«Ο κ. Σαββίδης έκανε κίνηση ματ φέρνοντας το σκάκι και στον ΠΑΟΚ», επισήμανε ο έφορος του τμήματος σκάκι του ΑΣ ΠΑΟΚ, Σάββας Μάτσας μιλώντας στο INPAOK. «Ευχαριστούμε τον κ. Σαββίδη για την υλική και ηθική του υποστήριξη στο άθλημα, καθώς και την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής. Στο τουρνουά φιλοδοξούμε να έχουμε πάνω από 100 συμμετοχές και για αρχή θα είναι πολύ καλά».

Στους νικητές του τουρνουά θα δοθούν χρηματικά έπαθλα ως εξής:

1ος γενικής κατάταξης: 150 ευρώ
2ος γενικής κατάταξης: 100 ευρώ
3ος γενικής κατάταξης: 50 ευρώ

1η γυναίκα : 100 ευρώ

Επίσης θα γίνει απονομή κυπέλλων στους τρεις πρώτους της γενικής κατάταξης, στις τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης καθώς και στους νικητές (σε αγόρια και κορίτσια) στις ειδικές ηλικιακές κατηγορίες (κάτω των 20, κάτω των 18, κάτω των 16, κάτω των 14, κάτω των 12, κάτω των 10 και κάτω των 8). Στις δεύτερες και τρίτες θέσεις των ειδικών κατηγοριών θα δοθούν μετάλλια.

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε όλους του συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα για τη συμμετοχή στην εκδήλωση για τα 90 χρόνια του ΠΑΟΚ.

Διαβάστε ακόμη...