«Αν ήμουν ο Ίβιτς θα έβαζα τον Κλάους» (audio)

Από metrosport.gr: Στο Metropolis 95.5 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Τουρσουνίδης 
Πηγή: metrosport.gr
«Αν ήμουν ο Ίβιτς θα έβαζα τον Κλάους» (audio)

Στο δίλημμα Αθανασιάδης ή Κουλούρης απαντάει ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου», Γιώργος Τουρσουνίδης. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής τόνισε ότι ο προπονητής του ΠΑΟΚ είναι αυτός που θα επιλέξει τον έναν από τους δύο με βάση το τι σκέφτεται για τον αγώνα με την Ξάνθη, ενώ ανέφερε πως αν βρισκόταν στη θέση του Σέρβου προπονητή, θα επέλεγε τον Αθανασιάδη.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για το δίλημμα Αθανασιάδης ή Κουλούρης: «Δε νομίζω ότι είναι τόσο μεγάλο δίλημμα. Από τη μία ξέρουμε ποιος είναι ο Κλάους και τι μπορεί να προσφέρει, από την άλλη ο Κουλούρης προχθές ήταν πάρα πολύ καλός».

Για το ποιον πρέπει να επιλέξει ο Ίβιτς: «Αυτό θα το κρίνει ο προπονητής. Από την άλλη, όμως, λέω ότι ο μικρός έπαιξε, έβαλε δύο γκολ, ήταν πολύ καλός. Σε καμία περίπτωση το να τον αφήσει στον πάγκο δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Έδειξε ότι τον έχει σε ετοιμότητα, ότι τον υπολογίζει. Τώρα για τον συγκεκριμένο αγώνα, νομίζω ότι θα το κρίνει ο προπονητής. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μειώνουμε τον Αθανασιάδη ότι επειδή ο μικρός έβαλε δύο γκολ, πρέπει να καθίσει στον πάγκο. Αυτό είναι καθαρά το πώς το σκέφτεται ο προπονητής».

Για το ότι ο Ίβιτς πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο καλούς παίκτες: «Αυτό όχι μόνο εξυψώνει και τους δύο, αλλά δείχνει ότι η ομάδα έχει βάθος και μπορούν , ανά πάσα στιγμή, κάποιοι ποδοσφαιριστές να καλύψουν το κενό κάποιων άλλων. Αυτό είναι ένα προσόν που έχει φέτος ο ΠΑΟΚ, έχει εναλλακτικές λύσεις και πάρα πολύ καλό πάγκο. Τώρα αν θα μου έλεγες ποιον να βάλει, εγώ μπορεί να τους έβαζα και τους δύο. Αν ήμουν στη θέση του Ίβιτς θα έβαζα τον Κλάους».

Για το γιατί θα επέλεγε τον Αθανασιάδη: «Γιατί είναι ένας ποδοσφαιριστής την προσφορά του οποίου ξέρουμε όλοι. Νομίζω είναι ο αρχηγός της ομάδας και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τον μειώσουμε και αγωνιστικά έχει πολλά να προσφέρει».

Για το γιατί να μείνει εκτός ο Κουλούρης: «Αυτό δε μπορούμε να καταλάβουμε. Το να τον αφήσεις έξω δε σημαίνει ότι τον μειώνεις και τον αμφισβητείς. Και ειδικά ένα παιδί που τώρα ξεκίνησε και πήγε πάρα πολύ καλά. Γνωρίζουμε από παλιά ότι είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης, ξέρουμε ότι έχει πάρα πολύ καλά στοιχεία και είναι καλός ποδοσφαιριστής. Αν ήμουν ο Ίβιτς, θα σκεφτόμουνα τη σίγουρη λύση που είναι ο Κλάους και πάντα έχω σε ετοιμότητα τον Κουλούρη».

Για το αν μπορούν να παίξουν και οι δύο μαζί: «Νομίζω ότι μπορούνε και ειδικότερα μέσα στην Τούμπα. Εκεί ο ΠΑΟΚ έχει τον πρώτο λόγο, πρέπει να παίξει επιθετικά και να πιέσει την αντίπαλη ομάδα στο μισό της γήπεδο και νομίζω ότι δύο επιθετικοί χωράνε. Φυσικά πρέπει να τροποποιήσει το σύστημα, γιατί με το 4 – 3 – 3 παίζει με δύο πλαϊνούς. Αυτό είναι πως το κρίνει ο προπονητής».

Για το τι έχει ο Αθανασιάδης που δεν έχει ο Κουλούρης και το αντίθετο: «Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Ο Κουλούρης είναι ένα παιδί που τώρα κάνει τα πρώτα του βήματα και νομίζω ότι δεν πρέπει να μπούμε σε μία τέτοια διαδικασία. Για μένα, το μεγαλύτερο προσόν και των δύο είναι ότι μέσα στην περιοχή τελειώνουν τις φάσεις και βάζουν γκολ. Και οι δύο το έχουν αυτό. Τώρα ο Κλάους έχει την εμπειρία. Ο Κουλούρης είναι πιτσιρικάς, είναι ενθουσιασμένος, θέλει να παίξει και να δείξει πράγματα. Νομίζω, ποδοσφαιρικά, δεν υπάρχει σύγκριση».

Ακούστε τη συνέντευξη ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμη...