Οι δικοί μας... Βενγκέρ: Πώς ήταν πριν από είκοσι χρόνια; (pics)

Από sdna.gr: Ο Αρσέν Βενγκέρ συμπλήρωσε 20 χρόνια στον πάγκο της Άρσεναλ και το SDNA σας παρουσιάζει (με το σχετικό φωτορεπορτάζ) τους μακροβιότερους Έλληνες προπονητές που εργάζονται αυτή τη στιγμή στη Σούπερ Λίγκα.
Πηγή: sdna.gr
Οι δικοί μας... Βενγκέρ: Πώς ήταν πριν από είκοσι χρόνια; (pics)

Πρόσφατα η Mirror ετοίμασε ένα αφιέρωμα στον Βενγκέρ με αφορμή τη συμπλήρωση 20 σερί ετών στον πάγκο της Άρσεναλ. Ο 66χρονος Αλσατός τεχνικός, εργάζεται από τα 46 του στην Πρέμιερ Λιγκ και πλέον θεωρείται ένας ζωντανός θρύλος στην ιστορία της Άρσεναλ.

Η αλλαγή του σε σχέση με την πρώτη του σεζόν στην Άρσεναλ είναι εμφανής, καθώς με το χρόνο δεν μπόρεσε να τα βάλει κανένας. Στο σχετικό αφιέρωμα της Mirror υπάρχουν όλες οι ομαδικές φωτογραφίες της Άρσεναλ από την πρώτη σεζόν (1996/97) του Βενγκέρ στον πάγκο της αγγλικής ομάδας ως και την φετινή (2016/17). Είκοσι φωτογραφίες που αποδεικνύουν ότι ούτε ο Βενγκέρ έμεινε αναλλοίωτος στο χρόνο.

Με αφορμή τα 20 χρόνια του Αλσατού στην Πρέμιερ Λιγκ, το SDNA σας παρουσιάζει τους «δικούς» μας Βενγκέρ, δηλαδή τους παλαιότερους προπονητές που εργάζονται φέτος σε ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Και είπαμε να ρίξουμε μια ματιά πως... επέδρασε ο χρόνος και στα δικά τους πρόσωπα. Γιατί αν μη τι άλλο από τη δεκαετία του '90 Γιάννης Μαντζουράκης, Γιώργος Παράσχος και Άγγελος Αναστασιάδης δικαιούνται κάλιστα τον τίτλο του... μαθουσάλα στους «ηλεκτροφόρους» πάγκους του ελληνικού πρωταθλήματος...

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΚΗΣ

Ο μακροβιότερος Έλληνας προπονητής που δουλεύει φέτος σε ομάδα της Σούπερ Λίγκας. Η ποδοσφαιρική του καριέρα ξεκίνησε στη Ρουμανία και τις Κλουζ, Ραπίντ Βουκουρεστίου για να ακολουθήσουν οι ΠΑΟΚ, Λάρισα, Τεράσα και Ηρακλής. Από το 1981 κάθεται στους πάγκους, συμπληρώνοντας φέτος 35 χρόνια προπονητικής καριέρας. Ξεκίνησε από την Χαλκίδα και στη συνέχεια δούλεψε σε Αιγάλεω, Καβάλα, ΑΠΟΠ Πάφου, Πεζοποριακό, ΑΠΟΕΛ, Νάουσα, Πιερικό, Λάρισα, Ξάνθη, Ολυμπιακός, Ανόρθωση, ΑΕΚ Λεμεσού, Ομόνοια Λευκωσίας, Βέροια, ΟΦΗ, Καλλονή, Εργοτέλης, Παναιτωλικός. Κορυφαία στιγμή στην προπονητική καριέρα του Γιάννη Μαντζουράκη ήταν η θητεία του στον πάγκο του Ολυμπιακού από τον Απρίλιο μέχρι τον Νοέμβριο του 2000, με τον οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα της περιόδου 1999-2000.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΡΑΣΧΟΣ

Ο Γιώργος Παράσχος συστήθηκε στο ελληνικό ποδόσφαιρο ως ποδοσφαιριστής το 1971 όπου αγωνίστηκε για μια τριετία στον ΠΑΟΚ. Η ομάδα όμως με την οποία συνδέθηκε ποδοσφαιρικά ήταν η Καστορια, ενώ είχε και ένα σύντομο πέρασμα από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς. Η ποδοσφαιρική του θητεία σταμάτησε τη σεζόν 1984/85 για να ξεκινήσει αρκετά χρόνια αργότερα η προπονητική. Συγκεκριμένα ο Παράσχος έκανε το ντεμπούτο του ως προπονητής στον πάγκο των Τρικάλων και έκτοτε έχει περάσει από τους πάγκους της Αναγέννησης Καρδίτσας, Καβάλας, Ηρακλή, Άρη, ΠΑΣ Γιάννινα, Πανηλειακού, Ολυμπιακού Βόλου, Ακράτητου, Χαλκηδόνας, Ατρομήτου, ΠΑΟΚ, ΟΦΗ, Ξάνθης, Πανιωνίου, Λεβαδειακού και Πλατανιά, ενώ είχε και ένα σύντομο πέρασμα από την Κύπρο για λογαριασμό του ΑΠΟΕΛ. Τη σεζόν 2013/14 κατάφερε να βγάλει τον Ατρόμητο 3ο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ πέρυσι είχε μια εντυπωσιακή χρονιά με τον Πλατανιά.

ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ

Ο Άγγελος Αναστασιάδης πριν ασχοληθεί με την προπονητική υπήρξε ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής με μεγάλη καριέρα στον ΠΑΟΚ αλλά και στον Παναθηναϊκό. Στη δύση της καριέρας του αγωνίστηκε επίσης στην Κόρινθο και στον Διαγόρα Ρόδου. Μάλιστα, μερικά χρόνια αργότερα στην ομάδα της Ρόδου έκανε το ντεμπούτο του ως προπονητής. Μετά τον Διαγόρα, εργάστηκε στους πάγκους των Παναργειακού, Καβάλας, Ιαλυσού, Εδεσσαϊκού, ΠΑΟΚ, Ηρακλή, Παναθηναϊκού, ΠΑΣ Γιάννινα, Πλατανιά και Λάρισα, ενώ από το 2004 ως το 2011 ήταν ομοσπονδιακός προπονητής της Κύπρου.

Διαβάστε ακόμη...