Βίοι παράλληλοι για δυο «killers»

Από metrosport.gr: Η «Μ» συγκρίνει τα πρώτα χρόνια της ποδοσφαιρικής του πορείαςτου Ευθύμη Κουλούρη με εκείνα του Στέφανου Αθανασιάδη
Πηγή: metrosport.gr
Βίοι παράλληλοι για δυο «killers»

«Όταν πήγα στην Κύπρο είπα στον εαυτό μου ότι πρέπει να αδειάσει το μυαλό του από οτιδήποτε μπορεί να με εμποδίσει να αφοσιωθώ στο ποδόσφαιρο. Το πέτυχα και γύρισα πιο ώριμος από ποτέ στον ΠΑΟΚ». Τον περασμένο Ιούλιο ο Ευθύμης Κουλούρης από την Ολλανδία είχε μιλήσει στη «Μ» κατά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας.

Ηξερε ότι θα έπρεπε να δουλέψει και να περιμένει την ευκαιρία του γνωρίζοντας ότι αυτή δε θα αργήσει. Αυτό και έγινε. Ο Ιβιτς του έδωσε φανέλα βασικού στην Τρίπολη και τον έβγαλε ασπροπρόσωπο σκοράροντας μέσα σε δυο λεπτά ισάριθμες φορές και όχι από... καραμπόλα. Ο νεαρός επιθετικός είναι το πρόσωπο των ημερών αν και ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι η διάρκεια.

«Ο Ιβιτς μου έδωσε την φανέλα βασικού γιατί είδε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ότι δούλεψα καλά στις προπονήσεις» σημείωσε και το στοίχημα του πλέον είναι οι ευκαιρίες να πολλαπλασιαστούν όπως και τα γκολ που είναι το «οξυγόνο» του ποδοσφαιριστή.

Η «Μ» κάνει μια αναδρομή στο –έστω και σύντομο- ασπρόμαυρο παρελθόν του Ευθύμη και συγκρίνει τα πρώτα χρόνια της ποδοσφαιρικής του πορείας με εκείνα του Στέφανου Αθανασιάδη.

Αλλωστε οποιαδήποτε άλλη σύγκριση θα ήταν αδόκιμη αφού και η διαφορά ηλικίας είναι μεγάλη αλλά και η διαδρομή των δυο ποδοσφαιριστών (επομένως και οι συμμετοχές) δεν μπορεί να μπει στην ίδια ζυγαριά.

«Απάντησαν» ως δανεικοί

Ευθύμης Κουλούρης και Στέφανος Αθανασιάδης έκαναν το αγροτικό τους και φρόντισαν μέσα από τις εμφανίσεις τους να «απαντήσουν». Σε ηλικία 19 χρονών, την περίοδο 2009-10 με απόφαση του Σάντος δόθηκε δανεικός στον Πανσερραϊκό. Ο Στέφανος αγωνίστηκε σε 26 αγώνες και παρά του ότι δεν πήρε φανέλα βασικού στα περισσότερα παιχνίδια σκόραρε πέντε φορές. Ο Ευθύμης Κουλούρης, πέρσι στην ίδια ηλικία, πήγε στην Ανόρθωση και έκανε τους Κύπριους να παραμιλούν. 25 ματς και 13 γκολ τα περισσότερα ερχόμενος από τον πάγκο. Ο δανεισμός και των δυο κράτησε ένα χρόνο και οι δυο παίκτες επέστρεψαν. Ο Κλάους έκανε τη δική του ξεχωριστή πορεία και ο Ευθύμης επέστρεψε για να... μείνει!

Πιο «πλούσιος» ο 17άρης Κουλούρης

Αγωνιζόμενοι και οι δυο στα τμήματα Υποδομής της ομάδας, περίμεναν την ευκαιρία τους για να παίξουν και στην πρώτη ομάδα. Αρχικά απόλαυσαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας κάποιες προπονήσεις και στη συνέχεια την παρουσία τους στην αποστολή για κάποιους αγώνες. Και οι δυο, σε ηλικία 17 ετών έκαναν το ντεμπούτο τους στην πρώτη ομάδα. Ο Αθανασιάδης την περίοδο 2006-07 έπαιξε σε ένα ματς ενώ ο Κουλούρης την περίοδο 1013-14 σε 11 συνολικά σκοράροντας μάλιστα και τρία γκολ.

Τα πρώτα γκολ του Κλάους

Την περίοδο 2007-08 ο 18χρονος τότε Στέφανος Αθανασιάδης αγωνίζεται μόνο σε τέσσερις επίσημους αγώνες της ομάδας αλλά προλαβαίνει να πετύχει δυο γκολ και μάλιστα στον ίδιο αγώνα απέναντι στην Λάρισα. Στα 18 του, την περίοδο 2014/15 ο Κουλούρης μένει άσφαιρος αλλά έχει ξεπεράσει τον διψήφιο αριθμό συμμετοχών και συγκεκριμένα έφτασε τις 15. Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε αυτές τις ηλικίες και οι δυο είχαν πολλές παρουσίες με την δεύτερη ομάδα αφού ήταν βασικά στελέχη και από τους πολυτιμότερους παίκτες,

Η καθιέρωση και η πρόκληση

Με την επιστροφή του από τον Πανσερραϊκό ο Αθανασιάδης ξέσπασε. Σε ηλικία 20 ετών έκανε ρεκόρ συμμετοχών (28) και πέτυχε 7 γκολ. Την επόμενη σεζόν σπάει τα κοντέρ σκοράροντας 17 γκολ σε 45 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις. Η καθιέρωση του Κλάους στην πρώτη ομάδα ήρθε στα 20 του και το μεγάλο στοίχημα για τον Κουλούρη πλέον είναι στην ίδια ηλικία να καταφέρει και αυτός το ίδιο. Επέστρεψε από την Ανόρθωση, σε λίγους μήνες κλείνει τα 21 και στην Τρίπολη φώναξε «παρών» σκοράροντας δυο ωραία γκολ και μετρώντας ήδη 3 συμμετοχές.

ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ

Ηλικία                               Συμμετοχές                                        Γκολ

17                                           1                                              -

18                                           4                                              2

19 *                                        26                                           5

20                                           28                                           7

* Αγωνίστηκε ως δανεικός στον Πανσερραϊκό

ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ

Ηλικία                             Συμμετοχές                                        Γκολ

17                                           11                                           3

18                                           15                                           0

19                                           4                                              2

20 *                                        25                                           13

* Αγωνίστηκε ως δανεικός στην Ανόρθωση

Διαβάστε ακόμη...