Ο ΠΑΟΚ ήθελε και τον… Λετονό του

Από metrosport.gr: Ο Ζάνις Πέινερς κέρδισε τις εντυπώσεις στα πρώτα παιχνίδια, λόγω της πληθωρικότητας του παιχνιδιού του
Πηγή: metrosport.gr
Ο ΠΑΟΚ ήθελε και τον… Λετονό του

Η περίοδος των φιλικών αγώνων κρύβει τις μεγαλύτερες παγίδες διότι το δείγμα δεν είναι επαρκές για την εξαγωγή συμπερασμάτων. Ωστόσο, σε αυτό το διάστημα φαίνεται η αγωνιστική κατεύθυνση που φιλοδοξεί να αποκτήσει μια ομάδα, όπως και το επίπεδο ποιότητας του κάθε παίκτη.

Στην προκειμένη περίπτωση, έπειτα από πέντε φιλικές αναμετρήσεις είναι προφανές ότι ο ΠΑΟΚ θέλει να προσθέσει ταχύτητα στο παιχνίδι του, να μειώσει τα δευτερόλεπτα που θα χρειάζεται για την εκδήλωση επιθέσεων στο σετ παιχνίδι, προς αυτή την κατεύθυνση επέλεξε να αποκτήσει αθλητές με ανάλογα χαρακτηριστικά.

Επί του παρόντος, ο Ζάνις Πέινερς είναι αυτός που έχει κερδίσει τις εντυπώσεις. Ο Λετονός ήρθε στο PAOK SPORTS ARENA με... καθυστέρηση ενός χρόνου καθώς οι επιτελείς του Δικεφάλου είχαν αποκτήσει θετική και εμπεριστατωμένη άποψη γι' αυτόν πριν από περίπου δύο καλοκαίρια.

Τα στατιστικά στοιχεία έχουν μικρή σημασία όταν πρόκειται για φιλικούς αγώνες, δεν μπορεί όμως να περάσει στα... ψιλά το ότι σκοράρει περί των 12 πόντων σε κάθε αγώνα, κυρίως όμως είναι από τους βασικούς εκφραστές του transition game του Δικεφάλου.

Μέχρι στιγμής, ο Σούλης Μαρκόπουλος τον έχει χρησιμοποιήσει κυρίως στη θέση «3», γνωρίζει όμως ότι ο 26χρονος γκαρντ έχει τη δυνατότητα να παίξει και στις τρεις θέσεις της περιφέρειας. Είναι κάτι που έχει στο μυαλό του, για να συμβεί όμως θα πρέπει να συντρέχουν συγκεκριμένοι (τακτικοί) λόγοι.

«Είναι αθλητικός, έχει αντίληψη»

Απέναντι στον Προμηθέα Πατρών, ο Πέινερς «κατέβασε» την μπάλα σε 2-3 περιπτώσεις, δίχως όμως να αναλάβει ρόλο βασικού πλέι μέικερ. «Βάσει αυτών που είδα, παίζει τόσο στο '3' όσο και στο '2'. Δεν τον είδα σε ρόλο πλέι μέικερ για να κρίνω, αν μπορεί να ανταποκριθεί. Είδα όμως ότι είναι ένα παιδί με αθλητικότητα, έκρηξη και καλή πάσα», εξήγησε στη «Μ» ο προπονητής των Πατρινών, Νίκος Βετούλας. Ο έμπειρος τεχνικός σκιαγράφησε τον Λετονό και ουσιαστικά στάθηκε σε δύο τομείς. Στην αθλητικότητα και στην έκρηξη.

«Είναι δύσκολο να βγάλεις συμπέρασμα από ένα παιχνίδι, αλλά σε πρώτη φάση μου δημιούργησε θετική εντύπωση. Είναι ένα ψηλό παιδί, παίζει τουλάχιστον στις δύο θέσεις της περιφέρειας και θα έλεγα ότι κατευθύνεται από τα αθλητικά προσόντα του. Εχει αντίληψη, διαβάζει τις φάσεις, αλλά για να τον κρίνουμε χρειαζόμαστε μια σειρά αγώνων. Εχει μακριά χέρια, γεγονός που τον βοηθάει τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, είναι αποτελεσματικός στο ανοιχτό γήπεδο και γενικά δείχνει ότι θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ σε αρκετούς τομείς του παιχνιδιού, δεδομένης και της ικανότητάς του στην πάσα», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη...