O ΠΑΟΚ είναι φέτος ΟΜΑΔΑ!

Απο inpaok.com : Τα γραπτά μένουν. Έτσι λοιπόν θυμίζω ότι πριν λίγες ημέρες έγραφα για τον ΠΑΟΚ: Τολμώ να προβλέψω νίκη του Δικεφάλου στην Τρίπολη. Διότι σε αντίθεση από πέρσι όπου έχασε με ανατροπή η φετινή ομάδα έχει συγκεκριμένες αγωνιστικές οδηγίες, δεν είναι μπερδεμένη και κυρίως  δεν είναι αφελής. Μακάρι να μην πέσω έξω.
Πηγή: inpaok.com
O ΠΑΟΚ είναι φέτος ΟΜΑΔΑ!

Έτσι και έγινε λοιπόν. Ο Δικέφαλος πέρασε και από την Τρίπολη σε μία… καταραμένη για αυτόν έδρα. Ο αγώνας αυτός ήταν κλειδί για τους ασπρόμαυρους. Ήταν ιδιαίτερα σημαντικός για να αποδείξουν στον ίδιο τους τον εαυτό ότι ΜΠΟΡΟΥΝ, ότι είναι φτιαγμένοι για το κάτι παραπάνω. Όμως επαναλαμβάνω ξανά: Προσοχή με τα περί τίτλων και πρωταθλήματος! Θα βγάλει μόνος του τα μάτια του ο ΠΑΟΚ αν ενστερνιστεί αυτό το πράγμα.

Έχω εξηγήσει και τον προηγούμενο καιρό ότι αυτή η συζήτηση δεν μπορεί να βγάλει σε καλό και μόνο εκ του πονηρού ή από αφέλεια μπορεί να συμβεί. Ευτυχώς η ομάδα δεν είναι αφελής. Ο προπονητής, οι υπόλοιποι του προπονητικό τιμ, οι ποδοσφαιριστές, όλοι όσοι σχηματίζουν αυτό που λέμε «αποδυτήρια μια ομάδας», λειτουργούν ως τώρα με κύριο προσόν την σοβαρότητα.

Όμως ο Ίβιτς μετά τη Φιορεντίνα και με τον Αστέρα έδειξε και άλλες του αρετές. Κοουτσάρει, βλέπει… γήπεδο όπως όταν ήταν παίκτης, ελίσσεται έξυπνα αν χρειαστεί. Διαχειρίζεται σωστά το ρόστερ του. Έχει όλους τους παίκτες του σε εγρήγορση και αυτούς που παίζουν συνέχεια και τους υπόλοιπους. Σήμερα ήταν ο Κουλούρης. Αύριο μπορεί να είναι ο Χαρίσης. Ο ΠΑΟΚ του Ίβιτς δεν είναι ένα πρόσωπο. Είναι η ΟΜΑΔΑ πάνω απ όλους και όλα. Αυτό δείχνει όλο αυτό τον καιρό ο τρόπος που διαχειρίζεται το ρόστερ του.

Σε ότι αφορά την ατομική επίδοση των παικτών:  ο Κρέσπο είναι πολύ καλύτερος απ΄ όσο νόμιζαν μερικοί και η απουσία του από την άμυνα φάνηκε στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Βαρέλα θα πρέπει να προσέξει μην τον πάρουν από κάτω τα προσωπικά λάθη. Ο Κουλούρης περίμενε πως και πως την ευκαιρία και την άρπαξε. Κάνιας, Μάτος είναι παίκτες με μεγάλη ποιότητα και η ήρεμη αλλά μεγάλη δύναμη της ενδεκάδας του Ίβιτς. Ο Τζαβέλλας ο παίκτης που έχει το παραπάνω πάθος που χρειάζεται η ομάδα και το μεταδίδει με ωραίο τρόπο στους συμπαίκτες του.

Ο Ροντρίγκες σε πολύ καλή φόρμα. Ο Τζάλμα μπορεί να μην σκοράρει να μην… βγάζει μάτια αλλά είναι ένας παίκτης που συμμετέχει στο παιχνίδι, ένας εργάτης στην επίθεση και τα δίνει όλα στον αγωνιστικό χώρο. Ο Μπίσεσβαρ μπορεί να γίνει ο εγκέφαλος της ομάδας.

Τι σχέση έχει ο Ίβιτς με τον Σάντος;

Ο ΠΑΟΚ είναι όμως κυρίως  η ομάδα του προπονητή του. Του Βλάνταν Ίβιτς. Βέβαια είδα πολλούς άσχετους με τον ΠΑΟΚ και το άθλημα να τον παρομοιάζουν με τον Φερνάντο Σάντος. Να λένε πως είναι μαθητής του και άλλα τέτοια χαζά. Δεν το βλέπω εγώ.

Εγώ βλέπω έναν προπονητή Βλάνταν Ίβιτς που δεν μοιάζει σε άλλον και έχει τα δικά του προτερήματα και τα δικά του μειονεκτήματα. Είδα έναν ΠΑΟΚ με την Φιορεντίνα να παίζει ξαφνικά 3-5-2 για να πάρει αυτό που μπορούσε να πάρει. Είδα έναν ΠΑΟΚ , ειδικά στο πρώτο ημίχρονο στην Τρίπολη να… ζωγραφίζει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Λίγες φορές έχω δει τον Δικέφαλο να είναι τόσο καλός εκτός έδρας!

Η χημεία των παικτών; Ικανή για πολλά! Δεν έχει ο ΠΑΟΚ παικταράδες, αστέρια και μεταγραφές αεροδρομίου. Έχει όμως ποδοσφαιριστές που ξέρουν τι είναι ικανοί να κάνουν μέσα στο γήπεδο και το κάνουν! Ούτε περισσότερα ούτε λιγότερα. Έντεκα στρατιώτες από τους οποίους η ομάδα παίρνει από τον καθένα το 100%.

Υπάρχει δρόμος πολύς ακόμα αλλά ο Δικέφαλος δείχνει ότι βρίσκεται σε σωστό δρόμο. Αν μπορέσει το περιβάλλον της ομάδας, ο κόσμος αλλά και η διοίκηση, να δώσει ακόμη μεγαλύτερη ώθηση, τότε ίσως ζήσουμε φέτος κάτι δυνατό.

Διαβάστε ακόμη...