Κουλούρη(ς) από τον τόπο σου...

Από gazzetta.gr: O 20χρονος επιθετικός του ΠΑΟΚ έβαλε και τα δύο γκολ της ομάδας του μέσα σε τρία λεπτά και έδωσε «διπλό» στην Τρίπολη μετά από τρία χρόνια
Πηγή: gazzetta.gr
Κουλούρη(ς) από τον τόπο σου...

Ο Ευθύμης Κουλούρης, το' χει ξανακάνει. Ποιο; Να πετύχει δύο γκολ. Και μάλιστα, όχι σ' όποιο κι όποιο ματς, αλλά στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ! Ένα κρύο βράδυ του Φλεβάρη, πριν από δυόμιση χρόνια, σ' άλλη μια παραδοσιακά δύσκολη έδρα, όπως η Τρίπολη, για τον «Δικέφαλο», στη Ριζούπολη, μας πρωτοσυστήθηκε στα 18 του ο στράικερ από την Σκύδρα.

Ο Χουμπ Στέφενς τον εμπιστεύτηκε, με το... καλημέρα ο μικρός τον δικαίωσε, πέτυχε δύο γκολ στον αγώνα του κυπέλλου κόντρα στον Απόλλωνα Αθηνών, αλλά ακολούθησε μια χρονιά, με προπονητή τον Αγγελο Αναστασιάδη, που ήταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας και το... αγροτικό του, ελέω Τούντορ, στην Κύπρο με τη φανέλα της Ανόρθωσης.

Παιδί των ασπρόμαυρων ακαδημιών, με δύο τίτλους στο παλμαρέ του, ο Κουλούρης δεν χρειαζόταν να (ξανά)συστηθεί στον Βλάνταν Ίβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός τον γνώριζε, όσο κανείς άλλο, ήξερε τα προτερήματα και τα μειονεκτήματά του, όταν το καλοκαίρι αποφάσιζε να στηριχθεί σ' αυτόν, στον Κλάους και τον Περέιρα.

Ο Ίβιτς, μάλιστα, ήταν αυτός που στήριξε ανοικτά, δημόσια και στα... ίσια, και τους τρεις επιθετικούς του. Το έκανε όταν η ατέρμονη συζήτηση των οπαδών, περί έλλειψη λύσεων στη θέση των φορ, άρχιζε να «καίει» και να γίνεται επικίνδυνη για την ίδια την ομάδα του.

Τώρα, ο προπονητής του ΠΑΟΚ, νιώθει δικαιωμένος για μια ακόμη επιλογή του. Ασχέτως, αν είναι πολύ νωρίς, αν δεν γνωρίζει «τι θα γράψει το κοντέρ στο τέλος» και για τους τρεις επιθετικούς του.

Ασχετα με την γκρίνια που υπήρξε πέριξ της Τούμπας, μόλις γνωστοποιήθηκε η ενδεκάδα με την οποία θα κατέβαινε να παίξει στην Τρίπολη. «Όχι, τον Κουλούρη, λάθος κάνει ο Σέρβος», «έπρεπε να βάλει τον Περέιρα αν ήθελε να κάνει rotation με τον Αθανασιάδη» κι άλλα πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν στο... μεγάλο καφενείο των social media μέχρι την σέντρα. Μετά; Οι «προπονητές της κερκίδες» κρύφθηκαν, εξαφανίστηκαν, επέστρεψαν και λούφαξαν στο καβούκι τους. Έτσι, είναι η μπάλα, πως να το κάνουμε...

Πάντως, για τον Ευθύμη, που γύρισε πιο μεστός και πιο ώριμος από την Κύπρο, ο Ίβιτς γνωρίζει καλύτερα από όλους μας τι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα. Αρκεί, να αντιληφθεί κι ο ίδιος, ότι ο προπονητής του είναι δίκαιος και του δίνει τις ευκαιρίες, που πρέπει να έχει μέσα σε μια σεζόν με κοντά 50 αγώνες. Εξ ου και η ατάκα του «για τον Κουλούρη δε θα με ρωτήσετε» προς τους ρεπόρτερ του «Δικεφάλου», αμέσως μετά το τέλος του αγώνα στην Τρίπολη.

Ο Κουλούρης φέτος είχε αγωνιστεί όλο κι όλο 4-5 λεπτά, ως αλλαγή, στις καθυστερήσεις των δύο αγώνων με τον Άγιαξ για τα προκριματικά του, έμεινε στον πάγκο στις αναμετρήσεις με την Ντιναμό Τιφλίδας και τον Παναιτωλικό, με τη Φιορεντίνα ήταν εκτός αποστολής, μέχρι που ήρθε η στιγμή του για να ξεκινήσει βασικός, όχι σε κανένα θεωρητικά εύκολο εντός έδρας ματς, αλλά μέσα στην Τρίπολη, όπου παραδοσιακά ο «Δικέφαλος» δυσκολεύεται.

Ο 20χρονος φορ σκόραρε τα δύο γκολ της πρώτης νίκης του ΠΑΟΚ, ύστερα από πέντε σερί ήττες, στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», αφιέρωσε το πρώτο γκολ στον αρχηγό και φίλο του, Γιώργο Τζαβέλλα, που δεν έκρυψε την επιπλέον χαρά του για τον μικρό, ενώ το δεύτερο (και καλύτερο...) γκολ, το χάρισε στους σχεδόν συνομήλικους του Χαρίση και Μυστακίδη.

Κι όπως είπε μετά το τέλος του αγώνα «ο Κλάους με βοηθάει πολύ και προσπαθώ να παίρνω συνεχώς πράγματα από αυτόν. Έχουμε μία πολύ καλή ομάδα και είμαστε πολύ καλά μεταξύ μας στα αποδυτήρια».

Αυτά για όσους προτρέξουν να σκεφτούν πως ο μικρός «απειλεί» να φάει τη θέση του Αθανασιάδη ή είναι καλύτερος και πιο killer του Περέιρα...

Διαβάστε ακόμη...