Όταν η Ευρώπη τον πληγώνει

Από sentragoal.gr: Ο ΠΑΟΚ τις σεζόν που συμμετείχε στο Γιουρόπα Λιγκ, άλλες φορές περισσότερο άλλες λιγότερο, δυσκολεύτηκε να διαχειριστεί τα συνεχόμενα παιχνίδια από Πέμπτη σε Κυριακή.
Πηγή: sentragoal.gr
Όταν η Ευρώπη τον πληγώνει

Την πρώτη του χρονιά το 2010-11, όταν και κατάφερε να προκριθεί από τη φάση των «32» από τους 18 βαθμούς που είχε να διεκδικήσει στους αγώνες πρωταθλήματος που ακολούθησαν τα μεσοβδόμαδα ευρωπαϊκά, πήρε τους δέκα κερδίζοντας Πανιώνιο, Καβάλα και Λάρισα, αλλά στραβοπάτησε απέναντι σε Ολυμπιακό Βόλου (1-1 στην Τούμπα), σε Αρη (0-1 στην Τούμπα) και Κέρκυρα (1-2 εκτός).

Την αμέσως επόμενη περίοδο όταν και πάλι έφτασε στους «32» του Γιουρόπα στο πρωτάθλημα κέρδισε τον Πανιώνιο εκτός μετά τη λευκή ισοπαλία με την Τότεναμ στην Τούμπα. Εχασε 2-1 στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό μετά το 2-2 με την Ρούμπιν στο Καζάν και στη συνέχεια έμεινε στην ισοπαλία στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Αρη και έχασε στην Τρίπολη μετά τις νίκες που πέτυχε επί της Σάμροκ Ρόβερς. Τη σπουδαία νίκη στο Λονδίνο επί της Τότεναμ διαδέχθηκε μια ισοπαλία 2-2 στα Γιάννινα και το 1-1 με τη Ρούμπιν στην Τούμπα η νίκη επί της Δόξας Δράμας στο Καυτανζόγλειο.

Στη σεζόν 2013-14 η πορεία του ΠΑΟΚ προς τους «32» του Γιουρόπα δεν επηρέασε την τύχη του στο πρωτάθλημα. Κέρδισε τα πέντε από τα έξι παιχνίδι που ακολούθησαν στις ευρωπαϊκές του βραδιές με Πλατανιά, Παναθηναϊκό, Πανθρακικό, ΠΑΣ Γιάννινα και Καλλονή και έχασε από τον Ολυμπιακό στον Πειραιά.

Πρόπερσι ο ΠΑΟΚ έκανε πορεία πρωταθλητισμού στο πρώτο μισό της σεζόν, δεν προκρίθηκε όμως από τη φάση των ομίλων του Γιουρόπα. Κέρδισε και πάλι τα πέντε από τα έξι παιχνίδια μετά από τους ευρωπαϊκούς του αγώνες (Παναιτωλικό, Ατρόμητο, Βέροια, Πανθρακικό και Κέρκυρα) και ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

Στροφή στο παιχνίδι με τον Αστέρα

Στον ΠΑΟΚ δεν έχουν και πολλά περιθώρια να μείνουν στη λευκή ισοπαλία με τη Φιορεντίνα στην Τούμπα. Και αυτό διότι ακολουθεί το παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Αστέρα στην Τρίπολη, μια έδρα στην οποία ο Δικέφαλος παραδοσιακή δυσκολεύεται. Ο Βλάνταν Ιβιτς αμέσως μετά τον αγώνα με τους «βιόλα» τόνισε πως "ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε στην Τρίπολη" και το ερώτημα είναι το πώς θα αντιδράσει η ομάδα του στην πρώτη εβδομάδα της σεζόν στην οποία έχει να δώσει τρία συνεχόμενα παιχνίδια. Για την ώρα το πρόσημο είναι θετικό με τη νίκη επί του Παναιτωλικού, το 0-0 με τη Φιορεντίνα, αλλά πολλά θα κριθούν από την εικόνα στην Τρίπολη στο παιχνίδι της Δευτέρας.

Το θετικό για τον Σέρβο τεχνικό είναι ότι από τη μια δεν προέκυψαν προβλήματα τραυματισμού, τουλάχιστον στην πρώτη ενημέρωση, και από την άλλη ότι φαίνεται πως οι επιλογές του είναι πολλές, στην παρθενική φορά που θα δοκιμαστεί το βάθος του ρόστερ του. Και αυτό διότι εκτός από αυτούς που ξεκίνησαν στο παιχνίδι με τη Φιορεντίνα, οι οποίοι προφανώς και θα αποτελέσουν το σύνολο που θα υποστεί αλλαγές, ο Ιβιτς μπορεί να επιλέξει παίκτες όπως ο Μπίσεσβαρ ή ο Μυστακίδης που έμειναν στον πάγκο, οι Σάκχοφ, Τιάμ που πέρασαν ως αλλαγή αλλά και οι Φακούντο Περέιρα, Χαρίσης που έμειναν εκτός αποστολής.

Ο Ιβιτς και στην περίπτωση του Δημήτρη Πέλκα έδειξε ότι υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του, ακόμη και σε εκείνους που αφήνει εκτός αποστολής από κάποια παιχνίδια. Ο Πέλκας ήταν εκτός πλάνων στα τέσσερα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό αγωνίστηκε για λίγα λεπτά μπαίνοντας αλλαγή στο παιχνίδι και με τη Φιορεντίνα πήρε φανέλα βασικού, με τον Σέρβο τεχνικό να αιφνιδιάζει με την επίλογή του αυτή.

Διαβάστε ακόμη...