«Ο ΠΑΟΚ δεν είναι ομάδα, είναι θρησκεία»

Από metrosport.gr: Κεν Μπάρλοου, Κλιφ Λέβινγκστον, Μάικ Τζόουνς και Κλαούντιο Κολντεμπέλα αποτυπώνουν τα συναισθήματα τους για τον «δικέφαλο» μέσα από τη «Μ»
Πηγή: metrosport.gr
«Ο ΠΑΟΚ δεν είναι ομάδα, είναι θρησκεία»

Δεν πέρασαν στη Θεσσαλονίκη ούτε καν δύο «γεμάτα» 24ωρα όμως αυτές οι λιγοστές ώρες ήταν αρκετές για να «ξυπνήσουν» γι' αυτούς όλες τις μεγάλες στιγμές που έζησαν στον ΠΑΟΚ και ότι αν και βρίσκονται μακριά από τη Θεσσαλονίκη, παραμένουν μέλη της οικογένειας του «δικεφάλου».

Μπάρλοου, Λέβινγκστον, Τζόουνς έφυγαν από την Ελλάδα κάτι που θα κάνει σε 1-2 μέρες και ο Κολντεμπέλα. Όσα έζησαν όμως στο «Μακεδονίας Παλλάς» αλλά κυρίως στο «παλατάκι» τους επέτρεψαν να θυμηθούν τι σημαίνει ΠΑΟΚ. Έχει ενδιαφέρον όμως να μάθουμε τι σημαίνει ΠΑΟΚ γι' αυτούς και η «Μ» τους έθεσε αυτό το ερώτημα.

«Δεν θα μπορούσα να περιγράψω με 2-3 λέξεις τι σημαίνει ΠΑΟΚ για μένα. Πιθανότατα δεν θα μου έφταναν ούτε 50 ή 100. Πώς να περιγράψεις τρία καταπληκτικά χρόνια, ίσως ήταν τα καλύτερα της καριέρας μου» λέει ο Κεν Μπάρλοου και προσθέτει «έπαιξα μπάσκετ σε πολλές χώρες, σε μεγάλες ομάδες όμως η σχέση με συνδέει τον κόσμο του ΠΑΟΚ με τη δική του ομάδα είναι κάτι μοναδικό».

«Για μένα ΠΑΟΚ είναι μια δυνατή σχέση που θα κρατήσει για πάντα» λέει ο Κλιφ Λέβινγκστον και τονίζει: «Πέρασα μία μόνο σεζόν εδώ. Φεύγοντας από εδώ όμως είχα φτιάξει ήδη μοναδικές σχέσεις. Αργησα να έρθω πίσω όμως το έκανα δύο φορές μέσα σε λίγα χρόνια και κατάλαβα όταν εξακολουθώ να έχω μόνο φίλους εδώ».

Ο Μάικ Τζόουνς δεν παραβρέθηκε στην εκδήλωση του «Μακεδονία Παλλάς» αφού έφτασε στη Θεσσαλονίκη μερικές ώρες πριν τη γιορτή της Παρασκευής όμως έζησε με τον δικό του τρόπο την εκδήλωση, πανηγυρίζοντας συχνά-πυκνά και τα καλάθια που σημείωνε η ομάδα στη διάρκεια του παιχνιδιού με την ΤΣΣΚΑ. Όσο για το ερώτημα «τι σημαίνει για σένα ΠΑΟΚ;» απάντησε: «Δεν ξεχνάω ότι ήταν η ομάδα που με έφερε στην Ευρώπη. Ήταν η ομάδα που με στήριξε. Δεν είναι κλισέ, είναι αυτό που αισθάνεται και βέβαια δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι δεν χρειάστηκε καν την επίσημη πρόσκληση της ΚΑΕ για να έρθει. Αισθάνεται ένα με τον ΠΑΟΚ και το απέδειξε.

Όσο για τον Κλαούντιο Κολντεμπέλα είπε για το πώς αντιλαμβάνεται, πως νιώθει ο ίδιος τον ΠΑΟΚ; «Αυτό που δεν ξεχνάω είναι ο κόσμος που ζει και αναπνέει για την ομάδα του. Είναι θρησκεία για τον ΠΑΟΚτσή και δεν υπάρχει κανείς που να μην τον σέβεται».

Διαβάστε ακόμη...