Τινάζει το «νέο» Champions League στον αέρα η ένωση των ευρωπαϊκών λιγκών!

Από gazzetta.gr: Η ένωση των ευρωπαϊκών λιγκών εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία δεν αποδέχεται τις αλλαγές στο Champions League από τη σεζόν 2018-19.
Πηγή: gazzetta.gr
Τινάζει το «νέο» Champions League στον αέρα η ένωση των ευρωπαϊκών λιγκών!

Οι εκπρόσωποι της EPFL, της ένωσης των ευρωπαϊκών λιγκών, συναντήθηκαν στο Άμστερνταμ μετά από προτροπή γερμανικών συλλόγων, προκειμένου να συζητήσουν τις αλλαγές που ανακοίνωσε η UEFA στο Champions League από τη σεζόν 2018-19.

Η ένωση, στην οποία συμμετέχουν μεταξύ άλλων Premier League, La Liga, Ligue 1 και Bundesliga, αποφάσισαν να αντιταχθούν στις αλλαγές. «Οι ευρωπαϊκές λίγκες πιστεύουν ότι ο τρόπος με τον οποίο η UEFA προχώρησε στις αλλαγές είναι απαράδεκτος για έναν οργανισμό, που υποτίθεται ότι είναι ο κυρίαρχος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν δεν έχουν τη στήριξη και την συγκατάθεση της ένωσής μας. Οι αλλαγές θα έχουν εκ διαμέτρου αντίθετο αποτέλεσμα στις εγχώριες διοργανώσεις και θα μεγαλώσουν το κενό ανάμεσα στους κορυφαίους συλλόγους και στους υπόλοιπους.

Ως αποτέλεσμα, η EPFL θεωρεί ότι η UEFA έχει προχωρήσει σε παραβίαση των όρων του MoU (μνημόνιο συνεργασίας και κατανόησης) ανάμεσα στους δύο οργανισμούς, κάτι που θα δώσει πλήρη ελευθερία στις λίγκες να ρυθμίζουν το πρόγραμμά τους όπως πιστεύουν (σ.σ. μέχρι τώρα απαγορεύονται τα παιχνίδια των εγχώριων διοργανώσεων να πέφτουν τις ίδιες ώρες με τα ευρωπαϊκά). Τέλος, καλεί τον πρόεδρο που θα εκλεγεί να σκεφτεί ξανά τις αλλαγές», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ένωσης και πλέον αναμένονται εξελίξεις.

Διαβάστε ακόμη...