Μπέος: «Επικεφαλής συμμορίας ο Μαρινάκης» (audio)

Από metrosport.gr: «Καταπέλτης» στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, με αφορμή τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
Πηγή: metrosport.gr
Μπέος: «Επικεφαλής συμμορίας ο Μαρινάκης» (audio)

Στο Metropolis 95.5 φιλοξενήθηκε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, με αφορμή τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο πρώην παράγοντας μίλησε για την επίσκεψή του στο Ροστόφ και εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς στη διοίκηση της ΕΠΟ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την επίσκεψή του στο Ροστόφ και αν θα συναντήσει τον Ιβάν Σαββίδη: «Οι δήμοι Βόλου και Ροστόφ είναι αδελφοποιημένοι εδώ και 40 χρόνια. Αν ο κ. Σαββίδης βρίσκεται στην πόλη είναι πολύ πιθανό τα τον δούμε γιατί είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για την τοπική κοινωνία του Ροστόφ και όχι μόνο και είναι επίσημος προσκεκλημένος στην γιορτή που διοργανώνει κάθε χρόνο ο δήμος. Έχουμε μια συνάντηση με τοπικούς επιχειρηματίες αφού ζητήσαμε να γίνει μια παρουσίαση με τοπικά προϊόντα του Βόλου, για την οποία το ρωσικό επιμελητήριο έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον και θα είναι ευχής έργον να κάποια προϊόντα να καταλήξουν στα ράφια των σούπερ-μάρκετ.»

Για τις εξελίξεις στην υπόθεσης της «εγκληματικής οργάνωσης» και την πρόταση προφυλάκισης του Βαγγέλη Μαρινάκη: «Στο παρελθόν είχα κάτι παραπάνω από φιλικές σχέσεις με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Μπορεί τώρα να έχουν γίνει εχθρικές αλλά δεν είμαι από τους ανθρώπους που χαίρονται με τη δυστυχία ή με το πρόβλημα κάποιου άλλου. Κατά την εκτίμησή μου, η πρόταση του εισαγγελέα – που όπως λένε όλοι είναι ένας φοβερός εισαγγελέας, γιατί κι εγώ τον γνωρίζω – όσον αφορά την προφυλάκιση είναι ακραία. Αλλά δεν είμαι εγώ αυτός που θα το κρίνω αλλά η δικαιοσύνη. Όπως θα κρίνει και την πρόταση με το κατηγορητήριο. Αυτό είναι διαφορετικό κομμάτι, θα το κρίνουν οι δικαστές. Αυτό που θα πω εγώ και δεν το συζητάμε, είναι ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει οδηγήσει το ποδόσφαιρο σε αυτήν την κατάσταση. Είναι επικεφαλής μιας συμμορίας που ελέγχει το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια. Εύχομαι να μην δημιουργηθεί πρόβλημα σε αυτόν αλλά η αλήθεια να λέγεται. Είναι ο νούμερο 1 άνθρωπος που ελέγχει το ποδόσφαιρο. Αυτή είναι η τοποθέτησή μου και δε θέλω να το συνεχίσω».

Με αφορμή του περιεχομένου την πρότασης του εισαγγελέα για το πώς στήνονταν οι αγώνες, ο Αχιλλέας Μπέος αναφέρθηκε στον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου: «Κάποια στιγμή, με τις εξελίξεις που θα έρθουν, θα οφείλεται μια μεγάλη συγνώμη στην πόλη του Βόλου και τον Ολυμπιακό. Να ξέρουν όλοι ότι επανέρχομαι δυναμικά. Με ότι δικαίωμα μου δίνει ο νόμος να προασπίσω τα συμφέροντα και τη ζημιά που υπέστην, η οικογένειά μου, ο Ολυμπιακός και όλος ο Βόλος το 2011. Κάποιοι δημοσιογράφοι τότε πανηγυρίζανε, σήμερα κωφεύουνε. Χωρίς τότε να υπάρχει εισαγγελική πρόταση και βουλεύματα. Δεν μπορεί να υπάρχουν στην Ελλάδα δύο ταχυτήτων πολίτες και δύο ταχυτήτων δικαιοσύνη. Θα τα δούμε στην πορεία, εγώ δε θέλω να προκαταβάλλω δικαστικές συνειδήσεις. Περιμένω τις εξελίξεις. Καταστρέψανε μια ομάδα, μου λεηλατήσανε την περιουσία και πήγα φυλακή με μοναδικό μάρτυρα τον Κούγια. Που αλλάζει κάθε μέρα. Αν ο Κούγιας ήταν αυτοκίνητο δεν θα υπήρχε ανταλλακτικό».

Για το αν πιστεύει ότι μπορεί να υπάρξει κάτι αντίστοιχη τιμωρία και για τον Ολυμπιακό: «Γιατί πάτε μόνο στον Ολυμπιακό και δεν πάτε στη Λιβαδειά, στη Βέροια, στον Ατρόμητο; Με το γράμμα του νόμου, έπρεπε την Κυριακή να μην συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Όμως εγώ δεν βγάζω καμία κακία και δεν είμαι αυτός που θα το κρίνει. Η ανεξάρτητη δικαιοσύνη θα αποφασίσει και θα περιμένουμε όλοι, ο καθένας από την πλευρά του, άλλοι για το καλό του ποδοσφαίρου, άλλοι για το προσωπικό τους συμφέρον, τι εξελίξεις θα υπάρχουν. Όμως σήμερα έπονται οι εκλογές και έρχονται εξελίξεις στην ΕΠΟ».

Για τις επικείμενες εκλογές της ΕΠΟ: «Οι απατεώνες και συμμορίτες που διοικούν τα τελευταία χρόνια την ΕΠΟ και το ελληνικό ποδόσφαιρο, οδήγησαν το ποδόσφαιρο και την Εθνική εκεί που τα οδήγησαν. Μιλάμε για τους χειρότερους ανθρώπους που εκπροσωπούν το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα. Κατά την άποψή μου, πρωταθλητής φέτος δε θα είναι ο Ολυμπιακός. Πιστεύω – με αυτά που έχω δει – ότι ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός έχουν πολλές πιθανότητες. Μετά τις εξελίξεις αυτές, πιστεύω ότι θα δούμε ένα πρωτάθλημα που θα κριθεί με διαφορά 3-4 βαθμών. Όχι από τον πρώτο γύρω με 40 βαθμους και με αυτές τις διαιτησίες. Η συγκεκριμένη επιτροπή απατεώνων που λυμαίνεται τον χώρο του ποδοσφαίρου τιμώρησε τη Δόξα Δράμας. Είμαι υπεύθυνος των λέξεων μου, ας μου κάνουν μήνυση αν είναι άντρες, να γελάσει κάθε πικραμένος. Γιατί αυτά που λέω για αυτούς τους ανθρώπους είναι λίγα. Είναι οι καταστροφείς του επαγγελματικού και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Τιμωρήσανε 5 μήνες την ΕΠΣ Θεσσαλίας, στέρησαν από τα παιδιά να κατεβαίνουν στα πρωταθλήματα, γιατί είχε το θάρρος να προσφύγει στη δικαιοσύνη. Ακουσον-άκουσον και τα ίδια κάνουν τώρα και στη Δράμα. Θα πω μια κουβέντα: «Οταν ψοφάει ο γάιδαρος, κα...». Δε θα ολοκληρώσω τη φράση, ξέρει ο κόσμος. Έτσι κι αυτοί, έχουν «πεθάνει», τους έχει διαγράψει ο ελληνικός λαός και ο χώρος του ποδοσφαίρου και δεν μπορούνε να πάνε πουθενά. Εκτός από το «Καραϊσκάκη» δεν έχουν πάει σε κανένα άλλο γήπεδο. Εγώ έχω πάει και στην Τούμπα στη Λεωφόρο, στη Νέα Σμύρνη, αισθάνομαι ψυχικά ελεύθερος. Και όσον αφορά την περιπέτειά μου, θα αποκατασταθεί η αλήθεια. Βέβαια τους 11 μήνες φυλακή και την περιουσία μου δεν μπορεί να μου τα δώσει κανείς πίσω. Όμως υπάρχει Θεία Δίκη. Όλα όσα έχουν γίνει τα τελευταία 3-4 χρόνια είναι εγκλήματα. Οφείλουν πλέον να δώσουν μια εξήγηση στη συνείδηση των φιλάθλων και του ελληνικού λαού».

Ακούστε όσα είπε ο Αχιλλέας Μπέος στο Metropolis 95,5

Διαβάστε ακόμη...