«Θα γίνει δεκτή η πρόταση του εισαγγελέα αν είναι τεκμηριωμένη»

Από gazzetta.gr: Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος αναφέρθηκε στην εισήγηση του εισαγγελέα για προφυλάκιση του Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά και την τακτική που θα ακολουθήσει ο ιδιοκτήτης των «ερυθρόλευκων».
Πηγή: gazzetta.gr
«Θα γίνει δεκτή η πρόταση του εισαγγελέα αν είναι τεκμηριωμένη»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για:

-το αν μπορεί να γίνει εκτίμηση για την οριστική κατάληξη της υπόθεσης: «Καταρχάς δεν μπορώ να μπορώ να έχω άποψη για το τι θα γίνει επειδή δεν έχω διαβάσει ολόκληρη την πρόταση. Δεν υπάρχει απάντηση μονοσήμαντη. Η πρόταση θα εισαχθεί στο Συμβούλιο των Εφετών που θα συνεδριάσει για να αποδεχθεί ή να μην την αποδεχθεί. Το συμβούλιο μπορεί να πει ότι πρέπει να παραπεμφθούν οι 28 ή μπορεί να πει να παραπεμφθούν και οι 35. Για αυτό που λέγεται ότι συνήθως εφαρμόζεται δεν υπάρχει απάντηση. Αυτό εξαρτάται από το πόσο είναι τεκμηριωμένη και θεμελιωμένη η πρόταση. Η πρόταση αποτελείται από 400 σελίδες, είναι μεγάλη. Αν είναι τεκμηριωμένη και θεμελιωμένη θα γίνει αποδεκτή. Για να παραπεμφθεί κάποιος στο Δικαστήριο χρειάζεται ενδείξεις, οι αποδείξεις απαιτούνται στο ακροατήριο. Πολλές φορές τα Συμβούλια την υιοθετούν την πρόταση. Εξαρτάται από το πώς θα την προσεγγίσει και την αξιολογήσει το Συμβούλιο. Το Συμβούλιο δεν δεσμεύεται από την εισαγγελική πρόταση και μπορεί να πει ότι υιοθετώ την πρόταση στο σύνολο ή να πει ότι δεν συμφωνώ με την προφυλάκιση».

-το αν είναι πιο πιθανό να γίνει αποδεκτή η πρόταση από το Συμβούλιο: «Δεν μπορεί να προβλέψει κανείς νηφάλιος το τι θα πει το Συμβούλιο. Ο καθένας μπορεί να κάνει κάποια πιθανολόγηση, αλλά εγώ αποφεύγω να κάνω κάτι τέτοιο όταν δεν έχω πλήρη γνώση των όσων αναφέρονται στην πρόταση. Δεν μπορώ να πω αν είναι περισσότερες οι πιθανότητες να γίνει ή να μην γίνει αποδεκτή η πρόταση. Δεν ξέρω αν η συμπεριφορά του κύριου Μαρινάκη συγκροτεί παραβίαση των περιοριστικών όρων. Από ότι γνωρίζω πρώτη φορά εισάγεται ένα τέτοιο θέμα σε μια τέτοια υπόθεση. Πρώτα από όλα θα μπορούσε και ο κύριος Ανδρεάδης να προτείνει την προφυλάκισή του σε περίπτωση που έχει παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους».

-το πόσος χρόνος θα χρειαστεί για να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο η υπόθεση: «Εξαρτάται από τις υποθέσεις που υπάρχουν σε εκκρεμότητα. Η κρίση πιστεύω ότι θα είναι ενιαία και λογικά, μπορεί να πάρει και τέσσερις με πέντε μήνες. Εξαρτάται όμως».

-την τακτική που πιθανόν να ακολουθήσει λογικά ο Βαγγέλης Μαρινάκης: «Υπάρχει δικαίωμα να αντικρούσουν τα όσα αναφέρονται στην πρόταση. Μπορεί να πει ότι δεν έχουν λειτουργήσει σωστά στη συγκεκριμένη υπόθεση με την πρόταση που έγινε από τον Εισαγγελέα».

-τα όσα ισχυρίστηκε ο κ. Μαρινάκης για τον εισαγγελέα, αναφέροντας ότι είσαι σε διατεταγμένη υπηρεσία: «Ο κύριος Μαρινάκης έκανε μια δήλωση, αλλά οι επιθετικές δηλώσεις δεν βοηθάνε. Δεν πιστεύω ότι αυτά που καταγγέλλει ότι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, δεν πιστεύω ότι ισχύουν. Αλλά αυτό είναι κάτι που κρίνει ο ίδιος ή οι συνάδελφοι μου που έχουν αναλάβει την υπόθεσή του».

Διαβάστε ακόμη...