Ακαδημία Χαντμπολ ΠΑΟΚ

Από acpaok.gr: Οι ακαδημίες του ΠΑΟΚ στο Handball εξελίσσονται καθημερινά και μέσα από τη σκληρή δουλειά διαμορφώνουν την προσωπικότητα αλλά και την αγωνιστική ετοιμότητα των νεαρών αθλητών με στόχο στο μέλλον να στελεχώσουν επάξια την ανδρική ομάδα.
Πηγή: acpaok.gr
Ακαδημία Χαντμπολ ΠΑΟΚ

Ο Γιάννης Μπιζέτας, από τους πλέον έμπειρους προπονητές μικρών ηλικιών, βρίσκεται στην ακαδημία του ΠΑΟΚ από το ξεκίνημα, μετά από μία μεγάλη καριέρα ως αθλητής στα γήπεδα της κορυφαίας κατηγορίας.

Το acpaok.gr ήρθε σε επικοινωνία μαζί του και σας παραθέτει την παρακάτω πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη:

1) Πως οργανώνονται τη φετινή σεζόν τα τμήματα υποδομής της ομάδας; Πόσα τμήματα λειτουργούν και ποιοι οι αντίστοιχοι προπονητές.

Η προετοιμασία των τμημάτων για την φετινή σεζόν έχει ξεκινήσει από τις 24/8 για τους έφηβους και τους παίδες ενώ για τους παμπαίδες Α΄ στις 31/8.

Οι παμπαίδες Β΄ και τα μίνι ξεκίνησαν στις 5/9 και όλες οι προπονήσεις των τμημάτων πραγματοποιούνται στην θύρα 3 και στον στίβο του γηπέδου της τούμπας μέχρι να ξεκινήσουν τα σχολεία όπου θα λειτουργήσει και το κλειστό γυμναστήριο του 18 ΓΕΛ στην Παπάφη 130.

Κάθε τμήμα έχει τον έφορο του και επικεφαλής αυτής της προσπάθειας είναι ο έφορος της ανδρικής ομάδας Κος Πετρίδης Γρηγόρης.

Η ακαδημία από πέρυσι έχει ιατρική κάλυψη από τον εξαίρετο ορθοπεδικό Κο Διονύση Νικηφόρο.

Οι προπονητές της ακαδημίας είναι οι εξής:

Νατσιόπουλος Γρηγόρης ( εφηβικό )

Μπιζέτας Γιάννης (παίδες–παμπαίδες Α΄)

Υπεύθυνος Ακαδημίας

Μίχος Κώστας (παμπαίδες Β΄- Μίνι & Τ/φυλάκων)

2) Ποιοι οι στόχοι των ακαδημιών του ΠΑΟΚ σε βραχυπρόθεσμο αλλά και μακροπρόθεσμο επίπεδο;

- Βασικός και συνεχής στόχος της ακαδημίας είναι:

Η οργανωμένη άθληση και ψυχαγωγία
Η καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος
Η γνώση της τεχνικής του handball
Η ανάπτυξη κινητικών δεξιοτήτων
Κανόνες κόσμιας συμπεριφοράς εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων
Οι βραχυπρόθεσμοι στόχοι κάθε τμήματος είναι η παρουσία στην οκτάδα κάθε πανελλήνιου πρωταθλήματος στους έφηβους και τους παίδες και από κει και πέρα την όσο γίνεται ψηλότερη θέση.

Για τους παμπαίδες Α΄& Β΄ παρουσία σε όλες τις open τελικές φάσεις με τα καλύτερα πλασαρίσματα.

Από κάθε τμήμα θέλουμε όλο και περισσότεροι αθλητές να στελεχώνουν τα κλιμάκια και τις εθνικές ομάδες και σε μακροπρόθεσμο επίπεδο θέλουμε κάθε φουρνιά να στελεχώνει από έναν έως τρεις αθλητές την ανδρική μας ομάδα.

3) Τα τελευταία χρόνια ποιοι αθλητές έχουν αναδειχθεί μέσα από τη δική σας σκληρή δουλειά στις μικρότερες ηλικίες;

Οι αθλητές που έχουν αναδειχθεί είναι από μια διαδικασία 12 χρόνων. Συγκεκριμένα από το 2004 όταν και ξεκίνησαν δειλά δειλά πρώτη φορά ουσιαστικά οι ακαδημίες του ΠΑΟΚ με παιδιά γεννημένα το 1993-94-95 και λέω ουσιαστικά γιατί είχε ξεκινήσει και το 2001 που όμως υπήρχαν κάποια προβλήματα και η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε.

Αυτή τη στιγμή έχουμε στην ανδρική ομάδα τους εξής αθλητές:

Ζάγκας Ηλίας (1993), Τσεσμετζίδης Κων/νος(1996), Γιαννακίδης Καλλισθένης(1996), Αποστόλου Αλέξανδρος(1997)τους εφήβους, Νάση Μιλτος(1998), Ρωμανίδης Δημήτρης(1998) και Δελιάς Αντώνης(1999)

Ακόμη έχουν δοθεί με υποσχετική οι : Ιλερής Ιάκωβος (1994) , Καραγκιοζόπουλος Διονύσης (1996)και Στρίκος Μανώλης(1996) ενώ έχουν ανδρωθεί στην Ακαδημία μας οι : Σεϊρεκίδης Λευτέρης (1995) Αποστόλου Γιάννης (1995) και Ραζακιάς Μάριος (1994)

Όλοι οι παραπάνω αθλητές έχουν στελεχώσει εθνικές ομάδες και κλιμάκια.

Τα κλιμάκια των παίδων έχουν στελεχώσει οι αθλητές Γιαννακίδης Γιάννης, Ίτσιος Γιώργος, Γκιόκα Γκρασιέλ και Καμπίτσης Βαγγέλης ενώ την μεγαλύτερη επιτυχία έχει το τμήμα των παμπαίδων Ά που έχει στελεχώσει το κλιμάκιο κεντρικής Μακεδονίας με 9 αθλητές συγκεκριμένα οι: Στάθης Τεληκώστογλου, Μπαμπατζανίδης Δημήτρης, Κυριακίδης Κων/νος (μέλη και της Εθνικής ομάδας Παμπαίδων Α΄) και οι Μίλτος Τεληκώστογλου , Γιορανίδης Βασίλης , Σαχίνης Ανδρέας, Λαμπούδης Νικόλαος, Νατσιόπουλος Σωτήρης, Παπαγιώτας Μίλτος.

Στο φετινό πανελλήνιο πρωτάθλημα DANAONCUP που διεξήχθη στο Άργος , οι διεθνείς αθλητές Στάθης Τεληκώστογλου (playmaker), Μπαμπατζανίδης Δημήτρης (τερματοφύλακας), βραβεύτηκαν και ήταν στη καλύτερη 7άδα του τουρνουά.

4) Ποιο είναι το κίνητρο για τα νέα παιδιά να ξεκινήσουν το Handball;

Το κίνητρο είναι πως το Handball είναι ένα πολύ εντυπωσιακό άθλημα και ότι είναι πολύ πιο εύκολο να διακριθείς εφόσον είσαι κάλος αθλητής. Προσφέρει πολλές συγκινήσεις και ειδικά στην ακαδημία μας δίνουμε πολύ βάρος στην ομαδικότητα έτσι ώστε τα παιδιά να μάθουν να σκέφτονται πάντα το καλό της ομάδας. Το ομαδικό πνεύμα, η σωστή φιλοσοφία και η υγιής νοοτροπία είναι το μεγαλύτερο κίνητρο για την ακαδημία μας .

5) Υπάρχουν οι συνθήκες στο Ελληνικό Ηandball για την ανάδειξη μεγάλων αθλητών;

Παντού υπάρχουν οι συνθήκες όσο δύσκολες και να είναι αρκεί να βρούμε τα ταλαντούχα παιδιά. Δυστυχώς το άθλημα μας δεν είναι από τις πρώτες προτεραιότητες που έχει ένα παιδί στην μικρή ηλικία και αυτό πρέπει να το αλλάξουμε όλη η οικογένεια του Handball έτσι ώστε να προσπαθήσουμε να προσελκύσουμε αυτά τα ταλέντα.

Σίγουρα είναι μειονέκτημα το ότι είμαστε σε μια μπασκετική πόλη όμως καθημερινά κάνουμε τον αγώνα μας και προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό.

6) Ποιο είναι το μυστικό για τους νεαρούς παίκτες ώστε να εξελιχθούν και στη συνέχεια να πρωταγωνιστήσουν;

Το άθλημά μας είναι της υπομονής και της επιμονής. Όποιο παιδί-αθλητής έχει αυτά τα δύο στοιχεία η ιστορία του Handball μας έχει δείξει ότι έχει δικαιωθεί . Συμπερασματικά η πολύ σκληρή δουλειά καθημερινά στην προπόνηση είναι το μυστικό για την εξέλιξη των αθλητών ώστε στο μέλλον να πρωταγωνιστήσουν.

Πληροφορίες και εγγραφές αθλητών από 8 έως 14 ετών στα τηλέφωνα: 2310 988 000, 6947 705 637 και στο [email protected]

- Οι διακρίσεις της ακαδημίας είναι :

2006 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μίνι
2007 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μίνι
2008 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων
2009 4η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων
2010 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων
2010 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων
2011 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων
2012 4η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων
2013 4η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων
2014 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μίνι
2015 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων
2015 1η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων Β΄
2016 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαιδων Α΄

Διαβάστε ακόμη...