Η «επόμενη» ημέρα στην ΕΟΠΕ φέρνει Πρωτοδικείο και στο βάθος... Καραμπέτσο

Aπό volleynews.gr: Χωρίς διοίκηση βρίσκει την ΕΟΠΕ η επομένη ημέρα των εκλογών και τον λόγο έχει πλέον το Πρωτοδικείο που την Δευτέρα 5/9 θα ορίσει την προσωρινή διοίκηση που θα οργανώσει τις επαναληπτικές εκλογές.
Πηγή: volleynews.gr
Η «επόμενη» ημέρα στην ΕΟΠΕ φέρνει Πρωτοδικείο και στο βάθος... Καραμπέτσο

Το σενάριο της ακυβερνησίας είναι ορατό εάν δεν υπάρξουν συνεργασίες ενώ υπάρχει κίνδυνος να χαθεί και η εκπροσώπηση στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή εάν μέχρι το τέλος του Δεκεβρίου δεν εκλεχθεί ο νέος εκπρόσωπος.

Οι εκλογές του Σαββάτου (3/9) δεν έδωσαν αυτοδυναμία σε κάποιον παράγοντα αλλά παρόλα αυτά υπάρχουν και νικητές και χαμένοι.

Τον πρώτο λόγο ο Καραμπέτσος

Ο μεγάλος κερδισμένος είναι ο Γιώργος Καραμπέτσος . Δεν πήρε αυτοδυναμία αλλά με την παρουσία τεσσάρων συνδυασμών πήρε τους περισσότερους ψήφους. Αποδείχτηκε πως σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να πείσει τους παραδοσιακούς παράγοντες των σωματείων πως μπορεί να δώσει λύσεις και να οδηγήσει το άθλημα στην ανάπτυξη. Κατάφερε να εκλέξει εντός των πρώτων 21 θέσεων και αλλους 13 του συνδυασμού του, δηλαδή, συνολικά 14, ενώ την «επομένη» μέρα θα κριθεί για τις ικανότητες του να συνθέσει ένα δυνατό παζλ συνεργασιών για να βγει μία δυνατή διοίκηση.

Εάν ο Πρωτοδίκης ακολουθήσει την πεπατημένη θα δώσει εντολή στους 21 πρώτους που εκλέχθηκαν. Από αυτούς οι 14 είναι του Καραμπέτσου, 4 του Γιώργου Μελισσουργού και 3 του Αχιλλέα Μαυρομάτη. Τα πράγματα βέβαια μπερδεύονται και με την αναγκαία - σύμφωνα με το νόμο - παρουσία τουλάχιστον τεσσάρων γυναικών και οι ισορροπίες ίσως αλλάξουν.

Κερδισμένος και ο Μελισσουργός

Κερδισμένος χωρίς αμφιβολία και ο Γιώργος Μελισσουργός ο οποίος κατάφερε σχεδόν να διπλασιάσει τη δύναμη του σε σχέση με το 2012. Αυτό σημαίνει πως η παρουσία του κέρδισε μεγάλο μέρος του εκλογικού Σώματος παρότι για πολλά χρόνια ακολούθησε μοναχικό δρόμο αφού ήταν ο μόνος που καταψήφιζε την διοίκηση Μαυρομάτη στις Γενικές Συνελεύσεις.

Σε προσωπικό επίπεδο πήρε ψήφους και από τους τέσσερις συνδυασμούς ενώ μετά την αποχώρηση του Κωστή Ψαρουδάκη είχε ανοικτό παράθυρο με τον συνδυασμό του Αχιλλέα Μαυρομάτη από τον οποίο άντλησε ένα σεβαστό ποσοστό.

Ηττημένος αλλά όχι ξεγραμμένος ο Μαυρομάτης

Ηττημένος αλλά όχι ξεγραμμένος είναι ο απερχόμενος πρόεδρος Αχιλλέας Μαυρομάτης. Σίγουρα το προφίλ του υπέστη μία μεγάλη ήττα αφού από... δήμαρχος έγινε... κλητήρας, ωστόσο μέχρι και την τελευταία στιγμή κράτησε την ψυχραιμία του αλλά και το χιούμορ του δείχνοντας διατεθειμένος να βοηθήσει τη διοίκηση της επόμενης ημέρας έστω κι αν χρειαστεί να έχει 2-3 παράγοντες μέσα σε 21μελές Δ.Σ.

Ο Μαυρομάτης έχει την εμπειρία της διοίκησης του Στέλιου Προσαλίκα. Στις εκλογές της 13ης Σεπτεμβρίου 2008 ο Μαυρομάτης εκλέχθηκε ως 21ος και μάλιστα με χαριστικό σταυρό που μπήκε υπέρ του σε ψηφοδέλτιο στις 3π.μ. της επομένης ημέρας ώστε να αποφευχθούν επαναληπτικές εκλογές. Ήταν ο μόνος που διασώθηκε από τον τότε συνδυασμό του Θανάση Μπελιγράτη και μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε να πάρει τα ηνία της ομοσπονδίας συντρίβοντας τον Προσαλίκα. Ο Μαυρομάτης όσο είναι στο παιχνίδι δεν θεωρείται χαμένος καθώς ξέρει καλά να κάνει συμμαχίες και να κερδίζει αυτό που θέλει σε βάθος χρόνου.

Αποχωρεί ο Στουραΐτης;

Συντριπική ήττα γνώρισε ο συνδυασμός του Γιάννη Στουραΐτη καθώς από φαβορί δεν κατάφερε να έχει παράγοντα μέσα στις πρώτες 21 πρώτες θέσεις.

Δίχως αμφιβολία η πλειοψηφία των παραγόντων του απερχόμενου Δ.Σ. αποδοκιμάστηκε.

Τα αποτελέσματα και κυρίως τα όσα προηγήθηκαν των εκλογών απογοήτευσαν πλήρως τον Στουραΐτη ο οποίος εκμυστηρεύτηκε σε στενούς συνεργάτες του ότι δεν θα συνεχίσει άλλο την προσπάθεια. Βέβαια ακόμα είναι νωρίς και η πίκρα κυριαρχεί της λογικής και είναι πιθανό να τα δούμε όλα.

Ήττα για Ψαρουδάκη

Βαριά ήττα και για τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της ΕΟΠΕ Κωστή Ψαρουδάκη ο οποίος το 2012 είχε καθιερώσει το μότο «το πάρτυ τελείωσε» θέλοντας να πικάρει όσους δεν συμφωνούσαν μαζί του. Αποδείχτηκε και κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης ήταν ο πραγματικός ηγέτης της παράταξης και όχι ο Στουραΐτης. Ο Ψαρουράκης θεωρεί ότι προδόθηκε από ανθρώπους που ευεργέτησε και πως δεν αξιολογήθηκε η προσφορά του, αλλά η σύγκρουση του με τον Μαυρομάτη ήταν ολέθρια κι έτσι μετά από 15 χρόνια στα κοινά θα πρέπει να αναθεωρήσει εκ βάθρων τις απόψεις και την στάση του, εκτός κι αν καταφέρει να οικοδομήσει μία νέα μεγάλη συμμαχία που θα τον φέρει πάλι στο προσκήνιο.

Γρήγορα μία νέα ισχυρή διοίκηση

Τις επόμενες ημέρες αν όχι ώρες θα παιχτεί σκληρό πόκερ και θα πέσουν στο τραπέζι προτάσεις και ιδέες για συνεργασίες με τον Γιώργο Καραμπέτσο να έχει τον πρώτο λόγο καθώς έχει την «παράσταση νίκης».

Το σίγουρο είναι πως όλος ο κόσμος του βόλεϊ δεν επιθυμεί καθυστερήσεις και ακυβερνησία και οι επαναληπτικές εκογές θα πρέπει να γίνουν σύστημα ώστε να προκύψει νέα διοίκηση με τον «αφρό» όλων των συνδυασμών αλλά με ξεκάθαρο ηγέτη και με ένα Δ.Σ. που θα κάνει τομές και θα έχει βολεϊκά κι όχι πολιτικά και προσωπικά κριτήρια.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...