Εκλογές ή διοικούσα επιτροπή στην ΕΠΟ;

Από sdna.gr: Δεδομένο θεωρώ ότι η εποχή της παρέας Γκιρτζίκη, ολοκλήρωσε τον αποτυχημένο (επιεικής η έκφραση) κύκλος της. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα η παρέα που διέλυσε το ελληνικό ποδόσφαιρο και τα νεύρα μας, θα παραιτηθεί.
Πηγή: sdna.gr
Εκλογές ή διοικούσα επιτροπή στην ΕΠΟ;

Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Σε περίπτωση που επιμείνουν θα αντιμετωπίσουν νομικές διαδικασίες και δεν είναι διατεθειμένοι να μπούνε και σε τέτοιου είδους περιπέτειες.

Οι εξελίξεις για την επόμενη μέρα «τρέχουν» από τον εκπρόσωπο της ΦΙΦΑ Κωστάκη Κουτσοκούμνη. Ο Κύπριος παράγοντας έχει πλέον πλήρη εικόνα για το τι σημαίνει ΕΠΟ του Γκιρτζίκη και του συστήματος. Εμεινε άφωνος με την πραξικοπηματικού τύπου απόφαση του Γκιρτζίκη να ακυρώσει στο και πέντε, την συνάντηση με τους εκπροσώπους των ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας και δεν δίστασε να εκφράσει την δυσαρέσκεια του όταν βρέθηκε λίγη ώρα αργότερα με τον Υφυπουργό, Σταύρο Κοντονή.

Ο Κουτσοκούμνης όσο και να θέλει να καλύψει την ΕΠΟ ως μέλος της ΟΥΕΦΑ και της ΦΙΦΑ, δεν μπορεί Για την ακρίβεια δεν θέλει αντιλαμβανόμενος ότι έπρεπε η παρέμβαση από την πλευρά τόσο της ευρωπαικής όσο και της παγκόσμιας ομοσπονδίας, να γίνει πολύ νωρίτερα. Χάθηκε πολύτιμος χρόνος για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν είναι το ζητούμενο και το θέμα συζήτησης σήμερα.

Αυτό που απασχολεί είναι η επόμενη μέρα στην ΕΠΟ. Δεν είναι σίγουρο ότι οδεύουμε σε εκλογές την 1η Οκτωβρίου. Η ένταση που έχει δημιουργηθεί γύρω από τις επικείμενες εκλογές της ομοσπονδίας, δεν δημιουργεί στην ΦΙΦΑ αίσθημα ασφάλειας. Δεν είναι μυστικό ότι εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο διορισμού μιας διοικούσας επιτροπής που θα «τρέξει» την ομοσπονδία το επόμενο χρονικό διάστημα και θα ορίσει τις εκλογές για αρκετούς μήνες αργότερα, με τις ευλογίες πάντα της ΦΙΦΑ.

Είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο για το οποίο δέχεται εισηγήσεις και τις συζητά, ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης. Σαφώς ο Κύπριος παράγοντας δεν θα αποφασίσει μόνος του, αλλά η τελική του πρόταση στα κλιμάκια της ΦΙΦΑ από τα οποία θα πάρει έγκριση, θα παίξει καταλυτικό ρόλο. Στο σημείο αυτό γεννάται ένα ακόμα ερώτημα. Ποιος θα είναι επικεφαλής της διοικούσας επιτροπής στην οποία θα ανατεθεί το δύσκολο έργο άσκησης διοίκησης σ΄ αυτή την μεταβατική περίοδο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Κουτσοκούμνης έχει πάρει τις πληροφορίες του για προέδρους Ενώσεων που έχουν κρατήσει σοβαρή στάση τα τελευταία χρόνια και θα κληθεί να αποφασίσει σύντομα, εφόσον βέβαια καταλήξουμε στην λύση της διοικούσας επιτροπής με την προοπτική οι εκλογές να πραγματοποιηθούν το επόμενο καλοκαίρι.

Η ΦΙΦΑ διατηρεί το δικαίωμα για να λάβει μια τέτοια απόφαση εφόσον διαπιστώσει ότι η κατάσταση είναι τεταμένη και οι εκλογές πολώσουν ακόμα περισσότερο το κλίμα. Οι επόμενες μέρες είναι καθοριστικές καθώς στην διάρκεια της επόμενης εβδομάδας οι εκπρόσωποι της ΦΙΦΑ θα κληθούν να πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις εκ των πραγμάτων. Με δεδομένη δηλαδή την παραίτηση Γκιρτζίκη και της παρέας του.

ΥΓ 1 Φαβορί για τη θέση του επικεφαλής της διοικούσας επιτροπής είναι δυο πρόεδροι Ενώσεων. Ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ, Βαγγέλης Γραμμένος, που ηγείται σήμερα της αντιπολίτεσυης που αριθμεί πλέον τον μεγαλύτερο αριθμό ποδοσφαιρικών Ενώσεων. Ο δεύτερος διακρίνεται για το χαμηλό του προφίλ και την αδιαπραγμάτευτη στάση του για κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΥΓ 2 Ολοκληρώνοντας με ΠΑΟΚ, θα επισημάνω ότι δεν έκανε το εντυπωσιακό μεταγραφικό φινάλε για το οποίο είχε προετοιμαστεί ο κόσμος από τις δηλώσεις – τοποθετήσεις των υπευθύνων. Αυτό θα είναι και το επόμενο θέμα συζήτησης μας.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...