Επικοινωνιακά έγινε η... ζημιά

Από paokrevolution.net: Τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου και όπως όλα δείχνουν ο ΠΑΟΚ θα ολοκληρώσει μια μεταγραφή με του Τιάμ να είναι η πιο πιθανή.
Πηγή: paokrevolution.net
Επικοινωνιακά έγινε η... ζημιά

Το σίγουρο είναι ότι όπως ωραία (καμιά σχέση με πέρσι) άρχισε ο μεταγραφικός σχεδιασμός και είχαμε τις αφίξεις πολλών και καλών ποδοσφαιριστών, τόσο προβληματικά θα κλείσει αυτή η μεταγραφική περίοδος. Αμέσως μετά το φιλικό με την Βέροια στην Τούμπα ο Ιβιτς είχε πει ότι είναι κοντά η ομάδα σε μεταγραφή επιθετικού.

Πριν από δυο και πλέον εβδομάδες δηλαδή. Φυσικά κάποιος μπορεί να υποστηρίξει ότι ο ΠΑΟΚ έψαξε την υπέρβαση αλλά δεν το κατάφερε. Αυτό ισχύει αλλά δεν μπορεί να πείσει τον οπαδό ως επιχείρημα από τη στιγμή που είδε τον Μακ να πωλείται, τα χρήματα του Λούκας να "κλειδώνουν" και να είναι θέμα ημερών να έρθουν.

Περίμενε αυτόν τον "παικταρά" που είχε υποσχθεί ο Σαββίδης στο Αμστερνταμ (και ποτέ δεν το διέψευσε) για να δει την ομάδα να ανεβάζει και άλλο επίπεδο στο ρόστερ της. Σήμερα μπορεί να κλείσει η μεταγραφή και φυσικά ο ΠΑΟΚ έστω και την τελευταία στιγμή να κάνει τη μεταγραφή που ο μεγαλομέτοχος του αλλά και ο προπονητής του είχαν πει ότι θα γίνει. Οπως και ο Μίχελ από την Τιφλίδα όταν ήταν με την ομάδα. Τα θυμίζω αυτά για να μην πει κανείς ότι ποτέ δεν μίλησε για μεταγραφή ο ΠΑΟΚ. Δημόσια έγιναν κάποιες από αυτές τις δηλώσεις.

Κάποιος μπορεί να πει ότι και ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ακόμη και ο Ολυμπιακός στο φινάλε έκαναν τις μεταγραφές. Το ζητούμενο είναι ότι στον ΠΑΟΚ εδώ και εβδομάδες "φώναζαν" ότι είναι κοντά στον επιθετικό. Μπορούσαν να το είχαν αποφύγει

Το σίγουρο είναι ότι "τα μυαλά των οπαδών πονάνε" και για αυτό κανείς δεν μπορεί να τους κουνήσει το δάχτυλο αν το γράφουν ή το φωνάζουν.

Η σημερινή μέρα απέδειξε επίσης περίτρανα ότι ο κλάδος της δημοσιογραφίας "νοσεί". Ξεκαθαρίζω ότι ούτε υποδείξεις ούτε μαθήματα είμαι σε θέση να κάνω. Ποιος είμαι εγώ για να το κάνω; Ο καθένας έχει τη διαδρομή του και είναι σεβαστή. Αλλά αυτές τις ώρες που ο ΠΑΟΚτσής πατά F5 για να ενημερωθεί για την τελευταία μεταγραφή, διαβάζει σε αλληλο-μαχαιρώματα που αχρείαστα είναι και κυρίως άνευ ουσίας.

Ο καθένας έχει τη διαδρομή του, τα γραπτά και τα προφορικά μένουν, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι θεωρούν τον ΠΑΟΚ "αποκλειστικό τους τσιφλίκι" και "ιδιοκτησία" τους. Επαναλαμβάνω ότι σέβομαι τη δουλειά του καθενός απλά είναι ξεκάθαρο ότι οι εποχές των "παχιών αγελάδων" στο ρεπορτάζ, δηλαδή τότε που οι διαχειριστές της ΠΑΕ και των ταμείων της "ξερνούσαν" τις ειδήσεις έχει περάσει.

Και σε αυτό είναι δύσκολο να προσαρμοστούν κάποιοι. Γιατί πολύ απλά αυτοί που "κελαηδούσαν" (δε με ενδιαφέρει σε ποια κατεύθυνση) έχουν σιγήσει και δεν έχουν πλέον πρωταγωνιστικό ή έστω καν δεύτερο λόγο στην ΠΑΕ. Και το κακό είναι ότι το "τσουβάλιασμα" παρασέρνει όλους. Και αυτό είναι το πλέον άδικο.

Αλλά δυστυχώς θα το ζούμε συνεχώς, σε κάθε μεταγραφική περίοδο. Όπως και τις μικροπρέπειες. Δεν πρόκειται να επανέλθω. Απλά αυτές τις μέρες αυτοί που μιλούν με απαξίωση για το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ γέμισαν από "καύσιμα" για να κράζουν όλη τη χρονιά. Και με το δίκιο τους.

Απέφυγα να σηκώσω σήμερα θέμα για τις τηλεοπτικές άδειες. Δεν με ενδιαφέρει. Απλά ως είδηση θα αναφέρω αύριο ποιοι πήραν. Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να είναι μια από τις πολλές επιχειρήσεις του Σαββίδη. Δεν μπορώ να τον δω έτσι.

Γ. Ζαΐρης

Διαβάστε ακόμη...