Διεμήνυσε στον Κοντονή ότι οι τρεις «δεν κατεβαίνουν»!

Από sdna.gr: Ο Μελισσανίδης ήταν εκείνος που μπήκε μπροστά και διεμήνυσε στον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή, αργά το απόγευμα, ότι οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ παραμένουν πιστές στη δημόσια τοποθέτησή τους και ΔΕΝ πρόκειται να συμμετάσχουν στο «σημαδεμένο πρωτάθλημα» αν δεν αλλάξουν οι πίνακες διαιτησίας που συγκρότησαν οι... Γκιρτζίκηδες.
Πηγή: sdna.gr
Διεμήνυσε στον Κοντονή ότι οι τρεις «δεν κατεβαίνουν»!

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε μετά την πρωινή προσβλητική συμπεριφορά του προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Γκιρτζίκη προς τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη και τους άλλους απεσταλμένους των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ (για να μην ανακοινωθεί στις ΠΑΕ το αποφασισμένο μοντέλο λειτουργίας της ελληνικής διαιτησίας υπό την επιτήρηση της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας), ο κ. Μελισσανίδης ήταν έξω φρενών. Και τούτο, εκτός των άλλων, γιατί ο κ. Γκιρτζίκης έσπευσε να προχωρήσει στη ματαίωση όταν άκουσε τις ανακοινώσεις του κ. Κουτσοκούμνη και ταυτόχρονα επειδή υπήρχε η (από χθες) ενημέρωση –με έγγραφο- της ΠΑΕ ΑΕΚ στην ΕΠΟ σύμφωνα με την οποία ο κ. Μελισσανίδης θα έδινε το παρόν στη συνάντηση των εκπροσώπων των ΠΑΕ με τους απεσταλμένους ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ.

Έπειτα από τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΠΟ και την απόφαση να μην ισχύσουν οι πραξικοπηματικές αλλαγές στην Επιτροπή Δεοντολογίας, υπήρξε η πληροφορία ότι ο κ. Κοντονής σκοπεύει να δώσει το «οκ» για την έναρξη του πρωταθλήματος.

Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε μέχρι να δει το φως της δημοσιότητας η δήλωση Κοντονή που έβαλε τέλος στα σενάρια και ξεκαθάριζε ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες «παρανομίας των υποδίκων της ΕΠΟ πρωτάθλημα δεν αρχίζει», υπήρξαν συνεχείς διεργασίας στους κόλπους των ομάδων, κυρίως των τριών «μεγάλων».

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν κάθετος. Με αυτές τις συνθήκες στη διαιτησία η ΑΕΚ δεν πρόκειται να «κατέβει» στο πρωτάθλημα. Ξεκαθάρισε μιλώντας με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα στον Παναθηναϊκό ότι η ΑΕΚ δεν κάνει πίσω στη δημόσια τοποθέτησή-απόφασή της. Το ίδιο εισέπραξε και από τους «πράσινους», επίσης αποφασισμένους να εμμείνουν στη θέση τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και ο ΠΑΟΚ (το αφεντικό του οποίου, Ιβάν Σαββίδης, βρίσκεται «κλεισμένος» στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης για τη διεκδίκηση μιας εκ των τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών, οπότε δεν μπορούσε να επικοινωνήσει) συμφώνησε σε αυτή τη γραμμή.

Ετσι ο Δημήτρης Μελισσανίδης ήταν αυτός που πήρε την πρωτοβουλία και διεμήνυσε στο υφυπουργείο Αθλητισμού ότι οι τρεις «μεγάλες» ΠΑΕ δεν κάνουν βήμα πίσω στην απόφασή τους. Δεν θα κατέβουν στο πρωτάθλημα από τη στιγμή που δεν έχει αλλάξει το παραμικρό στο «μοντέλο διαιτησίας» και στους πίνακες που έχει συγκροτήσει η ομάδα των Γκιρτζίκη, Γκρούτση, Σωμαρακάκη, Βασσάρα, Καραμελίδη κ.λ.π.

Το σημαντικό για τους τρεις «μεγάλους» είναι πως λίγες ώρες αργότερα ο υφυπουργός Αθλητισμού με τη δήλωσή του απέδειξε ότι δεν έχει σκοπό να κάνει ούτε βήμα πίσω στις αρχές και τις εξαγγελίες του σε ό,τι αφορά την προϋπόθεση κάθαρσης για την έναρξη του πρωταθλήματος. Και το ξεκαθάρισε με δημόσια τοποθέτησή του.

Από εδώ και πέρα άπαντες περιμένουν ποια θα είναι η «απάντηση» της ΦΙΦΑ στην προσβολή Γκιρτζίκη. Πόσο μάλλον από τη στιγμή που ο κ. Κουτσοκούμνης «βράζει» (όπως είναι απολύτως λογικό) και ο Ελληνας υφυπουργός Αθλητισμού δεν σκοπεύει να κάνει πίσω...

Διαβάστε ακόμη...