"Η νομιμότητα στο ποδόσφαιρο επανήλθε πανηγυρικά"

Από soccerplus.gr: Ικανοποιημένος με την στάση που κράτησε η FIFA απέναντι στην ΕΠΟ εμφανίστηκε μετά τη συνάντησή του με τον εκπρόσωπο της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, Κωστάκη Κουτσοκούμνη, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής.
Πηγή: soccerplus.gr
"Η νομιμότητα στο ποδόσφαιρο επανήλθε πανηγυρικά"

"Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τη σημερινή συζήτηση που είχαμε με τις διεθνείς ομοσπονδίες. Το σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους εφαρμόζονται και θα εφαρμόζονται απαρεγκλίτως. Η ελληνική κυβέρνηση είναι ο θεματοφύλακας της νομιμότητας και αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Με αυτόν τον κανόνα προχωράμε και με αυτόν θα ολοκληρώσουμε το έργο μας. Το καθεστώς της κανονικότητας επανέρχεται με τρόπο πανηγυρικό", είπε αρχικά ο Υφυπουργός, ενώ για το αν θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 10/09 πρόσθεσε:

"Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει μόλις αποκατασταθεί η νομιμότητα, η ανεξαρτησία των δικαιοδοτικών οργάνων της ΕΠΟ, της επιτροπής δεοντολογίας και των άλλων πειθαρχικών επιτροπών. Ελπίζω να γίνει σύντομα".

Αναφορικά με την υπόθεση της "κάρτα υγείας" και το τι θα κάνει η ΕΠΟ με όσους παραπέμπονται σε δίκη ο κ. Κοντονής υπογράμμισε: "Το τι θα κάνει η ομοσπονδία είναι δικός της λογαριασμός. Αυτά που προβλέπονται στο νόμο θα εφαρμοστούν. Οι πάντες γνωρίζουν τι προβλέπεται από τους νόμους και τι πρέπει να γίνει. Όσοι αμφισβητούσαν το βούλευμα, αν είναι αμετάκλητο ή όχι, ελπίζω να γίνουν σοφότεροι".

Τέλος, ο Υφυπουργός σχολίασε και την ατάκα του κ. Κουτσοκούμνη ότι ο νόμος του κράτους είναι υπεράνω του καταστατικού της ΕΠΟ: «Ακόμη κι αν δεν είχε ειπωθεί, δεν σημαίνει ότι δεν ίσχυε. Δηλαδή να κουβεντιάσουμε τώρα ότι είναι απόγευμα; Οι σχέσεις που έχουμε με όλες τις διεθνείς ομοσπονδίες θέλουμε να είναι ειλικρινείς και να οδηγούν στην καλυτέρευση του αθλητισμού. Η ελληνική κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο και συνεργάζεται μαζί τους για τη διαφάνεια».

Διαβάστε ακόμη...