Ο Τζαβέλλας «κέρδισε» την Τούμπα και το (νέο) συμβόλαιοΠ

Από gazzetta.gr: Θέμα χρόνου είναι η ανανέωση του συμβολαίου του Γιώργου Τζαβέλλα, που κέρδισε με το σπαθί του το χειροκρότημα και την επιβράβευση της δύσκολης και απρόβλεπτης ασπρόμαυρης κερκίδας.
Πηγή: gazzetta.gr
Ο Τζαβέλλας «κέρδισε» την Τούμπα και το (νέο) συμβόλαιοΠ

Ο Λούμπος Μίχελ, με το που θα τελειώσει το θέμα της απόκτησης του επιθετικού και κάποιες άλλες εκκρεμότητες στο ρόστερ του ΠΑΟΚ θα ασχοληθεί και λογικά θα τελειώσει το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου με τον Γιώργο Τζαβέλλα.

Οι δύο πλευρές έχουν κάνει τις πρώτες συζητήσεις, οριστική κατάληξη και συμφωνία δεν υπάρχει ακόμη, αλλά όλα δείχνουν ότι είναι σε καλό δρόμο, «υπάρχει θετική διάθεση», όπως παραδέχθηκε το βράδυ της Πέμπτης, μετά το τέλος του αγώνα με την Ντιναμό Τιφλίδας, ο ίδιος ο διεθνής ποδοσφαιριστής του «Δικεφάλου».

Λεπτομέρειες για το νέο συμβόλαιο δεν έχουν γίνει γνωστές, μιλάμε πάντως για ανανέωση έως το καλοκαίρι του 2020, με σημαντική αύξηση κοντά στο 50% των ετήσιων αποδοχών, που σήμερα είναι κοντά στις 300.000 ευρώ, υψηλά πριμ τίτλων και μπόνους υπογραφής.

Κι από εκεί που ο Τζαβέλλας ήταν «κόκκινο πανί», όχι μόνο στα αντίπαλα γήπεδα αλλά και στην Τούμπα, θα φτάσει να συμπληρώσει έξι-επτά σερί χρόνια στην ομάδα...

Ο 28χρονος αμυντικός το τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του νιώθει καλά στη Θεσσαλονίκη, πολύ περισσότερο στον ΠΑΟΚ. Επί της ουσίας, δε σκέφτεται να φύγει, βλέπει ξεκάθαρα ότι φέτος γίνεται «κάτι καλό», ίσως μάλιστα η ανανέωση του συμβολαίου και η παραμονή του στην ομάδα για μια εξαετία, τουλάχιστον, να είναι γι' αυτόν μια πρόκληση. Αλλωστε, ούτε ο Μίχελ έδειξε να θέλει να ανοίξει κάποιου άλλου είδους συζήτηση για το μέλλον του.

Η σχέση ΠΑΟΚ – Τζαβέλλα δοκιμάστηκε, αρκετά. Πέρασε από «χίλια κύματα», ειδικά απέναντι σ' ένα («σκληρό») κομμάτι της κερκίδας, που είχε και συνεχίζει να έχει τη δική της άποψη. Δικαίωμα της, αναφαίρετο και αδιαπραγμάτευτο. Το ίδιο ίσχυε, παλαιότερα, στις περιπτώσεις του Σαλπιγγίδη, του Ζαγοράκη και πάει λέγοντας...

Ο Τζαβέλλας ένιωσε στο πετσί του την αμφισβήτηση, την κριτική, την απαξίωση από την κερκίδα. Οι κραδασμοί ήταν μεγάλοι, αλλά αποφάσισε να παραδεχθεί τα λάθη του, να σκύψει το κεφάλι και να δουλέψει σκληρά στο γήπεδο. Αντιλήφθηκε ότι πρέπει να είναι ταπεινός, να σεβαστεί τον κόσμο, να αλλάξει συμπεριφορά. Όσοι ζουν δίπλα του βλέπουν έναν άλλο άνθρωπο, αναγνωρίζουν ότι στη δύσκολη εποχή, μετά το επεισόδιο με τον Αναστασιάδη, ο Βλάνταν Ίβιτς ήταν αυτός που τον στήριξε και τον βοήθησε. Κι αυτό ο εκ των αρχηγών του ΠΑΟΚ δεν το ξεχνάει...

Από μια διαρκή μάχη, πρώτα α' όλα με τον ίδιο τον εαυτό του, ο Τζαβέλλας βγήκε πολύ πιο δυνατός, αλλά κυρίως το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στην Τούμπα ένοιωσε να είναι δικαιωμένος.

Η κερκίδα, ειδικά της Τούμπας, διαθέτει ένστικτο, κριτήριο, γενικά είναι δύσκολη, δεν σπαταλά άσκοπα το χειροκρότημά της, αλλά ξέρει να αναγνωρίζει και να επιβραβεύει. Κι αυτό το έκανε, κόντρα στις προβλέψεις, με το ζεστό και παρατεταμένο χειροκρότημα, μετά το πρώτο ευρωπαϊκό γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, όταν ο εκφωνητής είπε το όνομά του.

Διαβάστε ακόμη...