Τους λοφίσκους να φοβάσαι…

Aπό thessports.gr: Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μπει και φέτος στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, κάτι που είναι πια σχεδόν αυτονόητο τα τελευταία χρόνια, με εξαίρεση τη σεζόν 2012-13, που με Έλληνα προπονητή στον πάγκο του, που εφήρμοζε πρωτοποριακές μεθόδους και τώρα κάνει καριέρα στο εξωτερικό (μαζεύει λεφτά στην Αραβία) έφαγε τη χλαπάτσα από τη Ραπίντ Βιέννης.
Πηγή: thessports.gr
Τους λοφίσκους να φοβάσαι…

Εκείνο τον αποκλεισμό, θα τον κλαίει ο ΠΑΟΚ και την επόμενη σεζόν.

Αν είχε περάσει τη Ραπίντ και έκανε μια αξιοπρεπή πορεία στον όμιλο, ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να είναι σήμερα ΙΣΧΥΡΟΣ και στα πλέι οφ του ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ.

Εκείνο το έγκλημα, πέρασε έτσι, όπως πέρασαν έτσι και οι αποκλεισμοί από την Κράσνονταρ πέρσι και την Γκινγκάμπ πρόπερσι. Ο ΠΑΟΚ φέτος ξεκίνησε με 37,5 βαθμούς, με 42,5 η Γκλάντμπαχ ήταν ισχυρή στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και έπαιξε με την Γιούνγκ Μπόις.

Τη σεζόν 2012-13 που δεν πήρε σχεδόν τίποτα, ο ΠΑΟΚ θα την ξεφορτωθεί όταν αρχίσει η σεζόν 2017-18. Και του χρόνου, θα είναι αδύναμος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, αφού φέτος αφαιρέθηκε η σεζόν 2011-12, όταν με τον Μπόλονι έφτασε στους 32 και μάζεψε πολλούς βαθμούς. Τώρα θέλει δυο καλές σεζόν στην Ευρώπη, για να ρεφάρει ο ΠΑΟΚ τη ζημιά.

Είναι προφανές ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάρει πολύ πιο σοβαρά την Ευρώπη, αν θέλει να παίζει σε υψηλό επίπεδο, πρέπει να μαζεύει βαθμούς, πρέπει να κάνει προκρίσεις, για να του έρχονται στο δρόμο καφενεία επιπέδου Μπερ Σεβά κι όχι επιπέδου Άγιαξ.

Είναι μια συζήτηση αυτή, που ποτέ δεν άνοιξε στον ΠΑΟΚ, χαίρομαι που την άνοιξε ο Ίβιτς, αλλά και ο Τζαβέλλας. Οι παίκτες πρέπει να έχουν επίγνωση του διακυβεύματος.

Ο φετινός ΠΑΟΚ έχει καλές τύχες να προχωρήσει στην Ευρώπη. Όχι γιατί η κλήρωση είναι εύκολη, αλλά γιατί θα έχει καλύτερη ομάδα από πέρσι.

Η κλήρωση δεν είναι ούτε εύκολη, ούτε πολύ δύσκολη.

Δεν καταλαβαίνω το κλίμα "πάει, πέρασε ο ΠΑΟΚ".

Η Φιορεντίνα δεν είναι θηρίο, αλλά η Λίμπερετς δεν είναι καφενείο, είναι μια τσέχικη ομάδα, που παίζει... τσέχικο ποδόσφαιρο (επιθετικά, με πίεση ψηλά, σε υψηλό τέμπο) και η Καραμπάχ είναι η πιο πετυχημένη ομάδα του Αζερμπαϊτζάν στην Ευρώπη, που πάει σε κλειστά παιχνίδια, και δεν την κερδίζεις εύκολα. Η Γκέτεμποργκ έφαγε τρία στο Μπακού την Πέμπτη κι έστρωσε.

Πέρσι, όταν πήγαμε στο Μπακού για το παιχνίδι με την Γκαμπάλα, βλέπαμε στην τηλεόραση το παιχνίδι της Καραμπάχ στο Λονδίνο με την Τότεναμ. Έχασε με τις ενέσεις, αφού προηγήθηκε.

Μόνο άσχετοι με το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, μπορούν να χαρακτηρίζουν "πανεύκολο" τον όμιλο και να θεωρούν δεδομένη την πρόκριση. Είναι ένας όμιλος, στον οποίο ο ΠΑΟΚ μπορεί να βγει από 1ος, ως τελευταίος. Νομίζω ότι όλα εξαρτώνται από το πως θα εμφανιστεί ο ΠΑΟΚ σ΄ αυτό το κομμάτι της σεζόν. Από το πως θα προσεγγίσει τα παιχνίδια, το πόσο προετοιμασμένος θα πάει σ΄ αυτά.

Θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι ο ΠΑΟΚ, όποτε είχε όμιλο – βουνό, τα πήγε καλά.

Από την Τότεναμ και την (δυνατή τότε) Ρούμπιν Καζάν δεν έχασε, την Φιορεντίνα την πάλεψε και ισοφαρίστηκε στο 89′ στη Φλωρεντία, από την Ντόρτμουντ δεν έχασε.

Τον ΠΑΟΚ με τα βουνά, δεν είναι να τον φοβάσαι. Ο ΠΑΟΚ τις ποδοσφαιρικές του τραγωδίες του στην Ευρώπη τις έγραψε με τους... λοφίσκους. Όπως με την Κράσνονταρ και την Γκαμπάλα ή την Γκινγκάμπ.

Στα παιχνίδια υψηλού κινήτρου και υψηλής συγκέντρωσης με ποδοσφαιρικά βουνά, ο ΠΑΟΚ είναι συνεπής. Στα άλλα έχει πρόβλημα.

Ας ελπίσουμε ότι φέτος θα τα καταφέρει, η Ευρώπη είναι οξυγόνο για την ίδια την πόλη, μ΄ αυτό το πρωτάθλημα της πλάκας που έχουμε.

Σε ότι αφορά την ίδια την ομάδα, είναι ακόμη λίγο νωρίς να την κρίνουμε. Οι περισσότερες μεταγραφές είναι καλές, ο Μάτος είναι τεφαρίκι, ο Κάνιας είναι μεγάλη κλάση, και σπουδαία προσθήκη.

Αν ήμουν ο ΠΑΟΚ, θα έπαιρνα αυτή την εποχή έναν ακόμη επιθετικό πρώτης γραμμής, (και γιατί όταν δεν θα παίζει ο Κλάους, ο ΠΑΟΚ θα έχει πρόβλημα), θα έπαιρνα κι έναν χαφ, γιατί το κενό του Κάνιας καλύπτεται για ένα, δύο, τρία ματς, για παραπάνω δεν ξέρω. Είμαι βέβαιος, όμως, ότι αυτοί που ενσαρκώνουν τον ΠΑΟΚ, ξέρουν τι κάνουν.

Οι μεταγραφές δεν έχουν τελειώσει, ας περιμένουμε ως το τέλος, που δεν αργεί. Και στο τέλος θα κρίνουμε.

Υ.Γ. 1. Σ΄ αυτή τη φάση μια καλή μεταγραφή για τον ΠΑΟΚ, είναι η επιστροφή της θετικής αύρας στο γήπεδο. Ήταν εντυπωσιακή η Τούμπα την Πέμπτη. Σε ένα αδιάφορο παιχνίδι, αφού η πρόκριση είχε κριθεί, και με αντίπαλο αδύναμο, στο γήπεδο πήγε σχεδόν 20 χιλιάδες χαρούμενος κόσμος, που πήγε να χαρεί κι όχι να μιζεριάσει. Το σημειώνουμε και η μεγάλη υπόθεση να παραμείνει αυτό.

Υ.Γ. 2. Με αφορμή την πώληση του Λούκας στην Άρσεναλ και το μερτικό του ΠΑΟΚ, ορθώς επισημαίνεται ότι αυτό το καλοκαίρι, ο ΠΑΟΚ εισέπραξε από Λούκας, Μακ και Όλσεν ένα ποσό γύρω στα 10 εκατομμύρια ευρώ. Αλήθεια είναι. Αυτοί οι παίκτες, όμως, αγοράστηκαν επί Σαββίδη. Και επί Σαββίδη δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για να ανεβάσουν την αξία του και να πουληθούν. Τις αλήθειες να τις λέμε ολόκληρες, όχι μισές ή μέχρι εκεί που βολεύουν.

Διαβάστε ακόμη...