Οι Αζέροι που θέλουν προσοχή

Από inapok.com: Η Καραμπάγκ είναι η τελευταία αντίπαλος που έφερε η κληρωτίδα στον όμιλο του ΠΑΟΚ στο Europa League και φέρνει τους ασπρόμαυρους στο μακρινό Αζερμπαϊτζάν.
Πηγή: inpaok.com
Οι Αζέροι που θέλουν προσοχή

Μία ομάδα που θέλει προσοχή ,αλλά ένας σοβαρός Δικέφαλος δεν θα έχει προβλήματα να νικήσει εντός και εκτός έδρας.

Για να φτάσει στην φάση των ομίλων η πρωταθλήτρια Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε από το 2ο προκριματικό γύρο του Champions League. Εκεί, απέκλεισε τη Ντουντελάγκε από το Λουξεμβούργο με μία νίκη και μια ισοπαλία και συνολικό σκορ 3-1.

Στη συνέχεια και τον τρίτο προκριματικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης οι Αζέροι αποκλείστηκαν από τη Βικτόρια Πλζεν με δύο ισοπαλίες (0-0,1-1) με το εκτός έδρας γκολ να δίνει στους Τσέχους την πρόκριση.

Στα play off του Europa League η Καραμπάγκ αντιμετώπισε τη σουηδική Γκέτεμποργκ την αντίσταση της οποίας κατέβαλλε με συνολικό σκορ 3-1. ΟιΑζέροι έχουν βρεθεί άλλες δύο φορές στη φάση των ομίλων, τη σεζόν 2014-2015 και τη σεζόν 2015-2016.

Την περσινή αγωνιστική περίοδο η αντίπαλος του ΠΑΟΚ βρέθηκε στο γκρουπ μαζί με Τότεναμ, Άντερλεχτ και Μονακό σε έναν εξαιρετικά δύσκολο όμιλο στον οποίο κατάφερε να κάνει μια αξιοπρεπή πορεία και να συγκεντρώσει 4 βαθμούς καταλαμβάνοντας βέβαια την τελευταία θέση του ομίλου.

Προπονητής τους είναι ο Γκούρμπαν Γκουρμπάνοφ που θεωρείται ο πιο πετυχημένος Αζέρος κόουτς και ο 2ος που έχει καταφέρει να μπει σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Νέος σε ηλικία, 44 ετών, έχει αναλάβει τα ηνία της ομάδας από το 2008 και έφτασε μάλιστα και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2014 μετά από 21 χρόνια.

Μεγάλο αστέρι της Καραμπάγκ είναι ο Βραζιλιάνος Ρεϊνάλντο πρώην παίκτης της Άντερλεχτ, που αγωνίζεται ως σέντερ φορ και πέρσι πέτυχε 7 γκολ σε 22 συμμετοχές.

Οι Αζέροι αγωνίζονται στο Τοφίκ Μπαχράτζε του Μπακού χωρητικότητας 31.000 θεατών.

Διαβάστε ακόμη...