Δεν μπορεί ο Γκιρτζίκης να πάει στη συνάντηση με Κουτσοκούμνη!

Από thessport.gr: Το βούλευμα, το οποίο έχει ήδη καθαρογραφεί, αναμένεται να κοινοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα στα στελέχη της ΕΠΟ που είναι πλέον κατηγορούμενα για απιστία ύψους 29 εκατ. ευρώ.
Πηγή: thessports.gr
Δεν μπορεί ο Γκιρτζίκης να πάει στη συνάντηση με Κουτσοκούμνη!

Πρόκειται -μεταξύ των εμπλεκόμενων και- για τους Γκιρτζίκη, Τοπολιάτη, Καραμελίδη, Προύντζο, Μαζαράκη, Οικονομίδη.

Τι σημαίνει αυτό; Από τη στιγμή που θα λάβουν το δικαστικό έγγραφο στα χέρια τους κηρύσσονται αυτοδικαίως έκπτωτοι και δεν θα έχουν το δικαίωμα να εμφανίζονται στην ομοσπονδία, να την εκπροσωπούν και να συμμετέχουν στη λήψη οποιασδήποτε απόφασης!

Βέβαια, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει δικαίωμα να ασκήσει αναίρεση κατά του βουλεύματος εντός 15νθημέρου. Κάτι που δικαστικοί κύκλοι εκτιμούν ότι δεν πρόκειται να συμβεί. Ωστόσο, ακόμη και αν ασκηθεί αναίρεση από τον εισαγγελέα, αυτό δεν σημαίνει ότι η «ομάδα Γκιρτζίκη» μπορεί να παραμείνει στη θέση της κατά το συγκεκριμένο 15νθήμερο.

Ο Γιώργος Γκιρτζίκης και οι συν αυτών κηρύσσονται αυτοδικαίως έκπτωτοι από τη στιγμή που θα παραλάβουν το βούλευμα την ερχόμενη Δευτέρα και οφείλουν να αποχωρήσουν από την ΕΠΟ. Και αν προκύψει αναίρεση, τότε –και μόνον τότε- θα μπορούν να επιστρέψουν στην ομοσπονδία.

Εδώ προκύπτει –ακόμα ένα- μέγα ζήτημα (πέραν του ότι η συμπολίτευση πρέπει να αναζητήσει άλλον υποψήφιο για τις εκλογές της ΕΠΟ...). Τη Δευτέρα και την Τρίτη έχουν προγραμματιστεί κρίσιμες συναντήσεις με την αντιπροσωπεία της FIFA και UEFA που καταφτάνει στην Αθήνα υπό τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη.

Αν λοιπόν ο Γκιρτζίκης και οι συνεργάτες του παραλάβουν το βούλευμα νωρίς το πρωί της Δευτέρας, τότε δεν θα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν σε διαβουλεύσεις με τους απεσταλμένους των FIFA/UEFΑ!

Κι αν υποθέσουμε ότι το παραλάβουν το απόγευμα και τη... σκαπουλάρουν εκείνη τη μέρα, τότε σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούν να πάρουν μέρος στη συνάντηση της Τρίτης με τις ομάδες της Super League και τον Κουτσοκούμνη για τη διαιτησία!

Οπότε υπάρχουν δύο δρόμοι: είτε θα πρέπει ο Κουτσοκούμνης να κινήσει άμεσα τις διαδικασίες για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΕΠΟ, είτε θα πρέπει να οριστούν αναπληρωτές του Γκιρτζίκη και των συνεργατών του, οι οποίοι θα αναλάβουν αμέσως καθήκοντα και θα εκπροσωπήσουν την ΕΠΟ στην καθοριστική συνάντηση για τη διαιτησία.

Διαβάστε ακόμη...