Champions League για Κ20

Από inpaok.com: Την ευκαιρία να αποκομίσουν πλούσιες εμπειρίες, από αναμετρήσεις διεθνούς επιπέδου, θα έχουν την φετινή σεζόν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας νέων Κ20 του ΠΑΟΚ.
Πηγή: inpaok.com
Champions League για Κ20

Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος υποδομών από την Κ17 του Δικεφάλου την περσινή σεζόν, η... δεύτερη ομάδα των «ασπρόμαυρων», απόκτησε το δικαίωμα να συμμετάσχει στο Youth Champions League, της νέας σεζόν.

To Champions League, των πιτσιρικάδων θα διοργανωθεί για τέταρτη χρονιά, με την συμμετοχή 64 ομάδων! Αυτές προκύπτουν από τις 32 ομάδες που εξασφάλισαν την παρουσία τους, στην φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και τις 32 πρωταθλήτριες των εγχώριων πρωταθλημάτων.

Ο τρόπος διεξαγωγής

Η UEFA αποφάσισε να χωρίσει τις 64 ομάδες, δημιουργώντας ομίλους για τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο λεγόμενο, Champions League path, με την κλήρωση να πραγματοποιείται της Πέμπτη (25/8) στο Μονακό.

Στην κληρωτίδα, θα μπουν οι ομάδες νέων που θα συμμετάσχουν στο Κύπελλο Πρωταθλητριών της νέας σεζόν και θα χωριστούν σε οκτώ γκρούπ των τεσσάρων ομάδων.

Τα ματς θα διεξάγονται Τρίτη και Τετάρτη όπως ακριβώς και στο Champions League, ωστόσο υπάρχει πρόβλεψη να γίνονται αγώνες Δευτέρα και Πέμπτη.

Στην κλήρωση θα μπουν οι παρακάτω ομάδες: Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης, Ατλέτικο Μαδρίτης, Σεβίλλη (Ισπανία), Λέστερ, Τότεναμ, Μάντσεστερ Σίτι, Άρσεναλ (Αγγλία), Μπάγερν Μονάχου, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Μπάγερ Λεβερκούζεν, Γκλάντμπαχ (Γερμανία), Γιουβέντους, Νάπολι (Ιταλία), Μπενφίκα, Πόρτο, Σπόρτινγκ (Πορτογαλία), Παρί Σεν Ζερμέν, Μονακό, Λιόν (Γαλλία), ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ροστόφ (Ρωσία), Δυναμό Κιέβου (Ουκρανία), PSV Αϊντχόφεν (Ολλανδία), Μπριζ (Βέλγιο), Βασιλεία (Ελβετία), Μπεσίκτας (Τουρκία), Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Κροατία), Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία), Κοπεγχάγη (Δανία), Σέλτικ (Σκωτία) και Λουντογκόρετς (Βουλγαρία).

Στο λεγόμενο Domestic Champions Path, που θα συμμετάσχει και η Κ20 του ΠΑΟΚ, θα διεξαχθούν δύο γύροι, με την κλήρωση να πραγματοποιείται στις 30 Αυγούστου στη Νιόν της Ελβετίας.

Τα ματς του πρώτου γύρου θα διεξαχθούν στις 27-28 Σεπτεμβρίου και οι επαναληπτικοί στις 18-19 Οκτωβρίου, ενώ ο δεύτερο γύρος θα διεξαχθεί στις 1-2 Νοεμβρίου με τις ρεβάνς να πραγματοποιούνται στις 22-23 Νοεμβρίου.

Στην κληρωτίδα από όπου και θα προκύψει ο αντίπαλος του Δικεφάλου, θα μπουν οι παρακάτω ομάδες που κατέκτησαν τα αντίστοιχα πρωταθλήματα υποδομών στις χώρες τους:

Μάλαγα (Ισπανία), Ρόμα (Ιταλία), Δυναμό Μόσχας (Ρωσία), Άγιαξ (Ολλανδία), Άντερλεχτ (Βέλγιο), Ζυρίχη (Ελβετία), ΠΑΟΚ, Αλτινορντού (Τουρκία), Σπάρτα Πράγας (Τσεχία), Βιτορούλ (Ρουμανία), Σάλτσμπουργκ (Αυστρία), ΑΠΟΕΛ, Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ), Σαχτιόρ Σόλιγκορσκ (Λευκορωσία), Μίντιλαντ (Δανία), ΑΙΚ (Σουηδία), Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία), Ρόζενμποργκ (Νορβηγία), Κουκαρίκι (Σερβία), Ντομζάλε (Σλοβενία), Καμπάλα (Αζερμπαϊτζάν), Νίτρα (Σλοβακία), Ακαδημία Πούσκας (Ουγγαρία), Καϊράτ (Καζακστάν), Σέριφ (Μολδαβία), Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία), Ελσίνκι (Φιλανδία), Μπρεΐνταμπλικ (Ισλανδία), Ζρίνσκι (Βοσνία), Κορκ Σίτι (Ιρλανδία), και οι πρωταθλήτριες ομάδες από Λιχτενστάιν και Σκόπια.

Τα ηλικιακά όρια

Όσον αφορά τα ηλικιακά όρια που έχει θεσπίσει η UEFA, τα ρόστερ των ομάδων πρέπει να απαρτίζονται από παίκτες γεννημένους από την 1η Ιανουαρίου του 1998 και μετά, ενώ δίνει το δικαίωμα συμμετοχής σε τρεις παίκτες γεννημένους από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου του 1997.

Όπως γίνεται κατανοητό μπορεί το συγκρότημα του Πάμπλο Γκαρσία να μην συμμετάσχει στην φάση των ομίλων της διοργάνωσης, ωστόσο θα έχει την ευκαιρία, να αποκτήσει πλούσιες εμπειρίες και παραστάσεις από μέσα από τα ματς που θα δώσει, με δυνατούς αντιπάλους, κερδίζοντας εφόδια για το μέλλον...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...