Εν αρχή ην η ... πρόκριση

Από novasports.gr: Η νίκη του ΠΑΟΚ στην Τυφλίδα με 3-0 πριν από μια εβδομάδα, απλοποίησε σημαντικά τα πράγματα στην προσπάθεια μιας – ακόμη – παρουσίας στους ομίλους του Europa League.
Πηγή: novasports.gr
Εν αρχή ην η ... πρόκριση

Σαφώς κι ο αποκλεισμός του Αγιαξ από τη Ροστόφ, μετά και το χτεσινό διασυρμό που υπέστη η ολλανδική ομάδα, πιστοποιεί τη σημαντικά μεγάλη ευκαιρία που δόθηκε στον «Δικέφαλο» να διεκδικήσει την παρουσία του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της ηπείρου, αλλά το παρελθόν δεν αλλάζει, απλά διδάσκει για το μέλλον. Δεν έχει το παραμικρό νόημα η παρελθοντολογία, η αναφορά στο παρελθόν, ο εγκλωβισμός σ' αυτό μόνον τροφή για ατέρμονες συζητήσεις μπορεί να προσφέρει. Δεν απαγορεύεται, αλλά το ζητούμενο είναι τί προσφέρει και την απάντηση – φυσικά – μπορεί να τη δώσει ο καθένας για λογαριασμό του.

Σ' αυτή τη ζωή – γενικότερα – τίποτα δε χαρίζεται, τίποτα δεν προσφέρεται κι αν ο ΠΑΟΚ θέλει ένα ήσυχο βράδυ θα πρέπει να παρουσιαστεί σοβαρός, συγκεντρωμένος, αποφασιστικός και πάνω από όλα αποτελεσματικός. Και στη Γεωργία, το πρώτο του ημίχρονο ήταν από τα χειρότερά του ως τώρα στη σεζόν αλλά αξιοποίησε μια «στημένη» φάση, σκόραρε ο Μάτος κι άνοιξε το δρόμο για τη συνέχεια. Κρέσπο και Περέιρα στο δεύτερο μέρος επισφράγισαν την ανωτερότητα καθιστώντας τον αποψινό αγώνα σαφώς πιο εύκολο, όχι όμως και ήσσονος επικινδυνότητας ΑΝ ο «Δικέφαλος» δεν είναι αυτός που πρέπει.

Κι όλες αυτές οι συζητήσεις που έχουν ανοίξει τον τελευταίο καιρό με τις αποχωρήσεις ή τις επικείμενες αποχωρήσεις, δεν πρέπει να λειτουργήσουν αποπροσανατολιστικά για όλους όσοι θα βρεθούν στο γήπεδο της Τούμπας. Για τα θέματα των Κάτσε και Τζιόλη, τοποθετήθηκε δημόσια ο Σέρβος τεχνικός της ομάδας χτες. Για τον πρώτο ήταν απόφαση της διοίκησης η πώλησή του προκειμένου να εκμεταλλευτεί την υψηλή χρηματιστηριακή του αξία από τη στιγμή που δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν εξ αρχής σε νέα συνεργασία. Οι σχέσεις αλλοιώθηκαν και το παρόν δεν μπορούσε να τους βρει μαζί. Για τον δεύτερο, ήταν απόφαση της τεχνικής ηγεσίας, όπως προφανώς και για τους υπόλοιπους που έχουν μπει στο ... γκρουπ προς αποχώρηση. Για το δίκαιο των επιλογών θα αποφανθεί ο χρόνος. Για το δίκαιο των .... συμπεριφορών, η συνείδηση και το ποιόν θέλει να (υπο)στηρίξει ο καθένας.

Αγωνιστικά, προβλήματα σοβαρά δεν υπάρχουν, ακόμη κι η απουσία του Αθανασιάδη, που αν υπήρχε απόλυτη ανάγκη αναμφίβολα θα έθετε εαυτόν στη διάθεση της ομάδας και θ' αγωνιζόταν για να δώσει ότι μπορεί από πλευράς του. Υπάρχουν οι Κουλούρης, Περέιρα για να καλύψουν την απουσία του, ενώ στον τομέα του σκοραρίσματος λύσεις έχουν δοθεί ως τώρα από όλες τις γραμμές. Συνεπώς, πρόβλημα κανένα.

Ολα δείχνουν πως η ομάδα θα δοκιμάσει να μπει στη λογική 4-2-3-1, με τον Κάνιας αυτή τη φορά να έχει τη δυνατότητα ν' ανέβει για να ενισχύσει στην πίεση της μεσαίας γραμμής ή να βοηθήσει – ακόμη και – υποστηρικτικά σε δημιουργία. Ο Ισπανός είναι μεν έτοιμος από άποψη φυσικής κατάστασης αλλά θέλει λίγο χρόνο αγωνιστικής δράσης για ν' αφομοιωθεί πλήρως από την ομάδα. Ο Μπίσεσβαρ λέγεται πως θα ξεκινήσει για το ρόλο που αποκτήθηκε. Μεσοεπιθετικός πίσω από τον πλέον προωθημένο ποδοσφαιριστή, τον επιθετικό της ομάδας, με ικανότητα οργάνωσης αλλά κι εκτέλεσης. Τα άκρα μένουν τα ίδια, όπως κι η αμυντική γραμμή. Αλλά στην αποστολή υπάρχει – για πρώτη φορά σε επίσημο αγώνα – κι ο Βαρέλα.

Στόχος πρώτος, η πρόκριση χωρίς άγχη κι αγωνίες, στόχος δεύτερος η συμμετοχή όλων αυτών που θα αποκτήθηκαν για ν' αλλάξουν το προφίλ της ομάδας και να παρουσιάσουν ένα νέο αγωνιστικό πρόσωπο, ικανό να πρωταγωνιστήσει στο άμεσο μέλλον, φτάνοντας όσο πιο μακριά μπορούν σε όλες τις διοργανώσεις. Στην Ευρώπη τα χρονικά δεδομένα είναι συγκεκριμένα, εντός συνόρων, όποτε αυτές εκκινήσουν. Προς το παρόν τα παιχνίδια ... εντυπώσεων συνεχίζονται εκατέρωθεν, η ουσία αναμένεται καθώς ότι κι αν ισχυρίζεται ο οιοσδήποτε, το μέλλον θα δείξει και θ' αποδείξει τις προθέσεις του καθενός, γιατί οι πράξεις κάνουν τη διαφορά. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλους ...

Διαβάστε ακόμη...