Κάτσε και Τζιόλης φεύγουν – Ποιος καλύπτει τον Κάνιας;

Από thessports.gr: Ο Έργκους Κάτσε υπέγραψε χθες την επέκταση του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ και φεύγει δανεικός για ένα χρόνο στην Τσεχία.
Πηγή: thessports.gr
Κάτσε και Τζιόλης φεύγουν – Ποιος καλύπτει τον Κάνιας;

Ο Αλβανός χαφ του ΠΑΟΚ, που είχε συμβόλαιο μέχρι το 2017, το επέκτεινε μέχρι το 2019, για να κρατήσει ο Δικέφαλος του Βορρά τα δικαιώματά του και θα πάει για ένα χρόνο δανεικός στην Βικτόρια Πλζεν της Τσεχίας.

Την ώρα, που ο Κάτσε πήγαινε στην Τούμπα για να υπογράψει το νέο συμβόλαιο, ο Αλέξανδρος Τζιόλης συνειδητοποιούσε ότι δεν υπάρχει πια η παραμικρή πιθανότητα να μείνει στον ΠΑΟΚ.

Ο 31χρονος χαφ ενημερώθηκε ότι στο εξής θα προπονείται με το δεύτερο γκρουπ, στο οποίο είναι οι παίκτες, οι οποίοι δεν υπολογίζονται και περιμένουν να βρεθεί ομάδα για να φύγουν. Ο Τζιόλης ξεκίνησε από χθες προπονήσεις με το γκρουπ των... ανεπιθύμητων, και ο μάνατζέρ του ψάχνει ομάδα, που θα μπορεί να καλύψει και το συμβόλαιό του, που είναι γύρω στις 350 χιλιάδες ευρώ.

Μετά και το ουσιαστικό τέλος των Κάτσε και Τζιόλη, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι και οι Σάμπο και Αντώνης είναι τελειωμένοι, ο ΠΑΟΚ μένει μόνο με έναν καθαρό αμυντικό χαφ, τον Χοσέ Κάνιας, και τους Χαρίση, Σάκχοφ και Τσίμιροτ, που μπορούν να παίξουν τη θέση.

Σε πρώτη φάση, κι ενώ ο ΠΑΟΚ έχει το νου του στο μεταγραφικό παζάρι, μήπως προκύψει κάτι, η απόφαση είναι να καλυφθεί το κενό εκ των ενόντων.

Ο ΠΑΟΚ θα πάει με τον Κάνιας στο πρώτο μισό της σεζόν, με την ελπίδα ότι ο Ισπανός θα αντέξει, και στην ανάγκη, σ΄ αυτή τη θέση μπορούν να παίξουν ακόμη κι ο Βαρέλα ή ο Κοροβέσης, που έχουν δοκιμαστεί, ο πρώτος στη Στεάουα κι ο δεύτερος στις προπονήσεις. Στον ΠΑΟΚ θεωρούν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στη συγκεκριμένη θέση, καθώς στο 4-2-3-1, που εναλλακτικά έχει δουλέψει ο Ίβιτς, οι δύο θέσεις στα χαφ, καλύπτονται χωρίς δυσκολίες. Ο Ίβιτς δουλεύει πολλές παραλλαγές του 4-3-3, το ιδανικό γι΄ αυτόν είναι με έναν κόφτη και δυο εσωτερικούς χαφ, αλλά στην ανάγκη, θα χρησιμοποιήσει άλλες παραλλαγές...

Γέμισε... πολυτεχνίτες

Το κενό που δημιουργείται στα αμυντικά χαφ, ο ΠΑΟΚ θα το καλύψει σε πρώτη φάση εκ των ενόντων, άλλωστε ψάχνοντας το ρόστερ του, βρίσκει κανείς παίκτες, που αν και δεν είναι η φυσική τους θέση αυτή, μπορούν να ανταποκριθούν και σ΄ αυτό το ρόλο.

Στον ΠΑΟΚ φρόντισαν εξ' αρχήν οι παίκτες που θα πάρουν, να μπορούν να παίζουν και σε άλλες θέσεις, για να μπορούν να λύνουν τέτοια προβλήματα.

Με εξαίρεση ίσως τον Κάνιας, που παίζει μόνο αμυντικό χαφ, αλλά και τον Σάκχοφ που είναι "οχτάρι" και δύσκολα παίζει αλλού, οι υπόλοιποι είναι πραγματικοί πολυτεχνίτες! Παίζουν κι αλλού, εφόσον καταστεί ανάγκη κι αυτό ήταν ένα σημαντικό κριτήριο, όταν ο Μίχελ έψαχνε για παίκτες. Σε πηγαδάκι στην Τιφλίδα, μάλιστα, παραδέχτηκε ότι έδωσε μεγάλη σημασία στο να μην είναι οι παίκτες μονοδιάστατοι, έτσι ώστε να μπορούν να επιστρατεύονται σε άλλες θέσεις, αλλά και να βρίσκουν πιο εύκολα θέση και κίνητρο, όταν κάποιος άλλος, παίζει στην φυσική τους θέση...

ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΒΑΡΕΛΑ : Είναι κεντρικός αμυντικός, στον ΠΑΟΚ θα παίζει δεξί στόπερ. Στην Στεάουα, όμως, έχει παίξει και αμυντικός χαφ, ακόμη και δεξί μπακ. Ο Μίχελ το ήξερε και ο 29χρονος αμυντικός, θα προωθηθεί στα χαφ, αν καταστεί ανάγκη.

ΧΟΣΕ ΑΝΧΕΛ ΚΡΕΣΠΟ : Μέχρι τώρα παίζει δεξί στόπερ, γιατί λείπει ο Βαρέλα. Μόλις μπει ο Βαρέλα, θα πάει σε πρώτη φάση στον πάγκο. Θα χρειαστεί κάποια στιγμή όμως, γιατί ο Ισπανός έχει παίξει για πολλά χρόνια ως δεξί μπακ, ενώ έχει παίξει και αριστερό μπακ.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΠΟΥΓΓΟΥΡΑΣ : Ο ΠΑΟΚ τον πήρε πίσω από την Βέροια, γιατί δεν έχει άλλο αριστερό στόπερ, πλην του Τζαβέλλα. Ο νεαρός, όμως, στην Κ20 του ΠΑΟΚ έπαιζε και αριστερό μπακ. Μπορεί να βοηθήσει κι εκεί.

ΛΕΟ ΜΑΤΟΣ : Πήρε τη φανέλα του βασικού δεξιού μπακ στο σπίτι του, αλλά δεν παίζει μόνο εκεί. Στην Ντνίπρο έπαιξε πολλά παιχνίδια ως αριστερός μπακ, ενώ έχει παίξει και δεξί χαφ στο 4-4-2. Πολυεργαλείο κι αυτός.

ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ : Είναι μεσοεπιθετικός στον άξονα, κάποτε αυτούς τους παίκτες τους έλεγαν και "δεκάρια". Ο Ολλανδός, έπαιζε στην Καϊσέρισπορ ακόμη και δεξί ή αριστερό εξτρέμ.

ΤΖΑΛΜΑ ΚΑΜΠΟΣ : Η βασική του θέση είναι δεξιός επιθετικός. Ο Ίβιτς τον έχει χρησιμοποιήσει κατά διαστήματα και αριστερά. Ο Αγκολέζος, όμως, μπορεί να παίξει ακόμη και σέντερ φορ.

Διαβάστε ακόμη...