Ο ΠΑΟΚ πέρυσι και φέτος…

Από paok24.com: Το ρόστερ του ΠΑΟΚ λίγο πριν τελειώσουν οι μεταγραφές...
Πηγή: paok24.com
Ο ΠΑΟΚ πέρυσι και φέτος…

Μπορεί να έχουμε ακόμα μερικές μέρες μπροστά μας μέχρι την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου, ωστόσο, με το μεγαλύτερο μέρος των κινήσεων να έχει ολοκληρωθεί, είναι καλή ευκαιρία να κάνουμε ένα συγκριτικό τεστ ανάμεσα στο περσινό και τον φετινό ΠΑΟΚ.

Τερματοφύλακες

Πέρυσι: Ρόμπιν Όλσεν, Παναγιώτης Γλύκος, Νίκος Μελίσσας, Μάριος Σιαμπάνης

Φέτος: ΖέλικοΜπρκιτς, Παναγιώτης Γλύκος, Μάρκος Βελλίδης, Μάριος Σιαμπάνης

Ο Δικέφαλος είναι ενισχυμένος και ποιοτικά και αριθμητικά σε σχέση με το ξεκίνημα της περσινής χρονιάς. Αντί του Ρόμπιν Όλσεν, ο οποίος έχει αποχωρήσει για την Κοπεγχάγη, υπάρχει ο Ζέλικο Μπρκιτς, ενώ από τον Γενάρη έχει προστεθεί και ο Μάρκος Βελλίδης.

Αριστερό μπακ

Πέρυσι: Μαρίν Λέοβατς, Γιώργος Τζαβέλλας

Φέτος: Μαρίν Λέοβατς, Γιώργος Τζαβέλλας, Δημήτρης Γιαννούλης

Η μόνη διαφορά σε σχέση με πέρυσι είναι η παρουσία του Δημήτρη Γιαννούλη, ο οποίος τα πήγε εξαιρετικά την περασμένη σεζόν με τη φανέλα της Βέροιας. Ο Γιώργος Τζαβέλλας μοιάζει απαραίτητος στο κέντρο της άμυνας, αλλά μπορεί να παίξει και σε αυτή τη θέση. Αριστερά μπορεί να παίξει κατά συνθήκη και ο Λέο Μάτος.

Δεξί μπακ

Πέρυσι: Στέλιος Κίτσιου, Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Γιάννης Σκόνδρας

Φέτος: Λέο Μάτος, Στέλιος Κίτσιου

Ο Λέο Μάτος δείχνει να κερδίζει τη φανέλα του βασικού από τον Στέλιο Κίτσιου , ενώ ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης που πέρυσι έχασε το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς λόγω τραυματισμού, δόθηκε δανεικός. Ο Γιάννης Σκόνδρας δεν υπολογίζεται. Ποιοτικά ο ΠΑΟΚ μοιάζει καλύτερος, αφού ο περσινός βασικός, είναι φέτος στον πάγκο, αλλά ίσως υπάρξει πρόβλημα από άποψη βάθους στη διάρκεια της χρονιάς.

Σέντερ μπακ

Πέρυσι: Μίγκελ Βίτορ, Ρικάρντο Κόστα, Γιώργος Τζαβέλλας, Στέλιος Μαλεζάς

Φέτος: Φεράντο Βαρέλα, Άνχελ Κρέσπο, Γιώργος Τζαβέλλας, Στέλιος Μαλεζάς, Αχιλλέας Πούγγουρας

Αρκετά αλλαγμένος στο κέντρο της άμυνας ο ΠΑΟΚ και τουλάχιστον στα χαρτιά ενισχυμένος. Αποχώρησαν οι Μιγκέλ Βίτορ και Ρικάρντο Κόστα (από πέρυσι τον Γενάρη) και αποκτήθηκαν οι Φερνάντο Βαρέλα και Άνχελ Κρέσπο αντίστοιχα. Στα συν η παρουσία του νεαρού Αχιλλέα Πούγγουρα, ενώ στο ρόστερ υπάρχει και ο Δημήτρης Χατζηισαΐας, ο οποίος αποκτήθηκε πέρυσι τον Γενάρη και δεν υπολογίζεται.

Αμυντικά χαφ-Κεντρικοί μέσοι

Πέρυσι: Αλέξανδρος Τζιόλης, Έργκις Κάτσε, Χάρης Χαρίσης, Γκόικο Τσίμιροτ, Τέρι Άντονις, ΈγιαλΓκολάσα, Έρικ Σάμπο, Κυριάκος Σαββίδης

Φέτος: Χοσέ Κάνιας, ΕβγκένΣάκχοφ, Χάρης Χαρίσης, Γκόικο Τσίμιροτ

Οι Χοσέ Κάνιας και ΕβγκένΣάκχοφ προσδίδουν ποιότητα. Από εκεί και πέρα υπάρχει αριθμητική μείωση των παικτών. Μπορεί οι Αλέξανδρος Τζιόλης, Έργκις Κάτσε, Τέρι Άντονις και Έρικ Σάμπο να βρίσκονται ακόμα στο ρόστερ, αλλά κανείς δεν υπολογίζεται. Υπάρχει η λύση των Δημήτρη Πέλκα και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ στα... εύκολα παιχνίδια, αλλά και αυτές του Νίκου Κοροβέση και Φερνάντο Βαρέλα που φαίνεται ότι υπολογίζονται.

Επιτελικοί χαφ

Πέρυσι: Δημήτρης Πέλκας

Φέτος: Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, Δημήτρης Πέλκας, Εβγκέν Σάκχοφ

Όσο περίεργο κι αν φαίνεται, πέρυσι ο ΠΑΟΚ είχε μόλις έναν παίκτη που μπορούσε να παίξει σε αυτή τη θέση, τον Δημήτρη Πέλκα, γι΄ αυτό και τον φόρτωσε με 49 ματς. Φέτος υπάρχει ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, αλλά και ο Σάκχοφ για τα παιχνίδια που ο Ίβιτς θα θέλει να προσέξει την άμυνα του. Ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση σε αυτή την σημαντική θέση.

Εξτρέμ

Πέρυσι: Ρόμπερτ Μακ, Γκάρι Ροντρίγκες, Ζάιρο, Γιάννης Μυστακίδης, Νίκος Κοροβέσης

Φέτος: Τζάλμα Κάμπος, Γκάρι Ροντρίγκες, Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, Ζάιρο, Γιάννης Μυστακίδης, Νίκος Κοροβέσης

Ουσιαστικά, αντί του Ρόμπερτ Μακ αποκτήθηκε ο Τζάλμα Κάμπος, ο οποίος δείχνει ότι μπορεί να καλύψει το κενό του. Οι υπόλοιποι είναι ίδιοι, με διαφορά τη σημαντική προσθήκη του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ο οποίος είναι πιθανό να παίξει αρκετά παιχνίδια στα άκρα μέσα στη σεζόν.

Επιθετικοί

Πέρυσι: Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, Στέφανος Αθανασιάδης

Φέτος: Στέφανος Αθανασιάδης, Φακούντο Περέιρα, Ευθύμης Κουλούρης

Μπορεί σαν όνομα η απουσία του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ να μοιάζει σπουδαία εκ πρώτης όψεως, αλλά πρόσφερε ελάχιστα, οπότε δεν αφήνει αγωνιστικό κενό. Φακούντο Περέιρα και Ευθύμης Κουλούρης δεν υπήρχαν πέρυσι, ενώ αναμένεται να γίνει και άλλη μία μεταγραφή.

Διαβάστε ακόμη...