Ένας ευχάριστος… πονοκέφαλος

Από inpaok.com: Ο ΠΑΟΚ μέχρι τώρα στην μεταγραφική περίοδο, έχει ενισχυθεί με την απόκτηση οκτώ ποδοσφαιριστών, γεμίζοντας τα κενά στο ρόστερ του, με τον καλύτερο τρόπο.
Πηγή: inpaok.com
Ένας ευχάριστος… πονοκέφαλος

Ο Βλάνταν Ίβιτς, πλέον, έχει να αντιμετωπίσει έναν ευχάριστο... πονοκέφαλο, όσον αφορά τον καταρτισμό της ενδεκάδας αλλά και των αποστολών του Δικεφάλου, για τη νέα σεζόν.

Οι «ασπρόμαυροι» διαθέτουν ποδοσφαιριστές, σε κάθε θέση, που είναι έτοιμοι να προσφέρουν ανά πάσα στιγμή, είτε ξεκινώντας στο αρχικό σχήμα, είτε μπαίνοντας στον αγώνα ως αλλαγή.

Ουσιαστικά ο προγραμματισμός των επιτελών του ΠΑΟΚ, για την φετινή σεζόν προβλέπει δύο ενδεκάδες, χωρίς σε αυτές να υπολογίζονται οι... κομμένοι από τον Σέρβο τεχνικό, που το μέλλον τους στον Δικέφαλο παραμένει στον... αέρα...

Ας δούμε όμως πως διαμορφώνεται το ρόστερ των «ασπρόμαυρων», μέχρι τώρα, ενώ απομένει και η κίνηση για τον επιθετικό...

Τερματοφύλακες

Στην θέση των πορτιέρο, ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή στο δυναμικό του μετρά τέσσερις τερματοφύλακες, με τους Παναγιώτη Γλύκο, Ζέλικο Μπρκιτς και Μάρκο Βελλίδη, να δημιουργούν μια τριπλέτα γκολκίπερ, που δίνει εμπειρία και λύσεις στον 39χρονο τεχνικό του Δικεφάλου.

Ενώ παράλληλα με την πρώτη ομάδα των «ασπρόμαυρων», προπονείται και ο νεαρός Μάριος Σιαμπάνης, που στόχος του είναι η απόκτηση εμπειριών και παραστάσεων, δίπλα στους πιο έμπειρους τερματοφύλακες του ΠΑΟΚ, αφού θα πάρει χρόνο συμμετοχής και με την Κ20 του Δικεφάλου, τόσο στο πρωτάθλημα υποδομών, όσο και στο Youth Champions League.

Δεξιά μπακ

Εδώ ο ΠΑΟΚ, διαθέτει τους Λέο Μάτος και Στέλιο Κίτσιου, ένα δίδυμο που συνδυάζει, εμπειρία και νεανικό ενθουσιασμό, με τον 30χρονο Βραζιλιάνο να έχει σαφώς περισσότερες παραστάσεις, από τον νεαρό μπακ, ο οποίος ωστόσο μετρά ήδη τρεις γεμάτες σεζόν με την φανέλα του Δικεφάλου.

Κεντρικοί αμυντικοί

Και εδώ οι «ασπρόμαυροι», διαθέτουν μια πλειάδα επιλογών, με τους Γιώργο Τζαβέλλα, Φερνάντο Βαρέλα, Χοσέ Άνχελ Κρέσπο, Στέλιο Μαλεζά, αλλά και τον νεαρό Αχιλλέα Πούγγουρα, να δίνουν πολλές λύσεις στον Βλάνταν Ίβιτς κατά τη διάρκεια της σεζόν, σε μια θέση που θα γίνεται... μάχη στις προπονήσεις για την φανέλα του βασικού.

Αριστερά μπακ

Όπως και στην δεξιά πτέρυγα της άμυνας του ΠΑΟΚ, έτσι και στην αριστερή, φέτος θα υπάρχει ο συνδυασμός εμπειρίας και νιάτων, με τον Μαρίν Λέοβατς, να προσφέρει τις παραστάσεις του και τον Δημήτρη Γιαννούλη, τον νεανικό του ενθουσιασμό, μετά και την περσινή του –επιτυχημένη- εμπειρία από την Superleague, με την φανέλα της Βέροιας , που αγωνίστηκε δανεικός.

Αμυντικοί μέσοι

Στον νευραλγικό χώρο του κέντρου ο Δικέφαλος, διαθέτει ως «κόφτες», τους Χοσέ Αλμπέρτο Κάνιας και τον Γκόικο Τσίμιροτ, ενώ σε αυτή τη θέση μπορούν να αγωνιστούν τόσο ο Χάρης Χαρίσης, όσο και ο Εβγέν Σάχοφ, ενώ μην ξεχνάμε πως σε αυτή τη θέση δοκιμάστηκε, ανταποκρινόμενος καλά και ο Νίκος Κοροβέσης.

Κεντρικοί χαφ

Οι Χάρης Χαρίσης και Εβγέν Σάχοφ, είναι οι δύο παίκτες που αναμένεται να επωμιστούν τον ρόλο του «8αριου» στην φετινή ομάδα του ΠΑΟΚ, με τον Γκόικο Τσίμιροτ, να είναι ο παίκτης που μπορεί να προσφέρει εξίσου σε αυτή τη θέση.

Επιτελικοί μέσοι

Σε μια θέση που ο Δικέφαλος... πονάει τα τελευταία χρόνια, την φετινή σεζόν θα διαθέτει τους Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, αλλά και τον Δημήτρη Πέλκα, που προέρχεται από την γεμάτη περσινή χρονιά και θα δώσει «μάχη», με τον 28χρονο Ολλανδό, για μια θέση στο αρχικό σχήμα.

Εξτρέμ

Εδώ οι «ασπρόμαυροι», έχουν στο ρόστερ τους τέσσερις ποδοσφαιριστές, που είναι ετοιμοπόλεμοι ανά πάσα στιγμή, προβάδισμα με βάση τα όσα έχει δείξει ο Βλάνταν Ίβιτς για την ενδεκάδα, έχουν οι Τζάλμα Κάμπος και Γκάρι Ροντρίγκες, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα.

Γιάννης Μυστακίδης και Ζάιρο, ωστόσο είναι έτοιμοι να αρπάξουν την ευκαιρία από τα... μαλλιά και να διεκδικήσουν με την σειρά τους μια θέση, ενώ υπάρχει και ο Νίκος Κορεβέσης που μπορεί και αυτός να προσφέρει στα εξτρέμ...

Επιθετικοί

Η αιχμή του δόρατος για κάθε ομάδα, με την τελευταία μεταγραφική κίνηση του Δικεφάλου να εκκρεμεί για αυτή τη θέση, ο ΠΑΟΚ διαθέτει τους Στέφανο Αθανασιάδη, Φακούντο Περέιρα και Ευθύμη Κουλούρη.

Δεδομένης της προσθήκης ακόμη ενός επιθετικού, ο Βλάνταν Ίβιτς θα διαθέτει και σε αυτή τη θέση μια πλειάδα επιλογών και λύσεων για τα πολλά ματς που θα δώσουν οι «ασπρόμαυροι», μέσα στη σεζόν σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη.

Τα... πασπαρτού

Ο ΠΑΟΚ στο φετινό του ρόστερ, έχει παίκτες που κατά συνθήκη, μπορούν να βοηθήσουν και σε περισσότερες από μια θέση. Ο Γιώργος Τζαβέλλας, μπορεί να αγωνιστεί και ως αριστερός μπακ.

Το ίδιο και ο Άνχελ Κρέσπο, ενώ ο Φερνάντο Βαρέλα, λόγω και της ταχύτητας του και της τεχνικής του, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αμυντικό χαφ.

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβα, επίσης, πέρα από την θέση του επιτελικού χαφ, μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευχέρεια και στα άκρα της επίθεσης, όπως και ο Φακούντο Περέιρα, ο οποίος μπορεί να καλύψει και τον ρόλο του δεύτερου επιθετικού, αλλά και του «δεκαριού».

Οι... κομμένοι

Στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, ανήκουν και οι Γιάννης Σκόνδρας, Δημήτρης Χατζηϊσαΐας, Τέρι Αντώνης, Έργκους Κάτσε, Έρικ Σάμπο και Αλέξανδρος Τζιόλης, που ωστόσο έχουν ενημερωθεί πως δεν υπολογίζονται από την τεχνική ηγεσία του Δικεφάλου.

Δεν αποκλείεται, εφόσον κάποιος από τους παραπάνω παίκτες, δεν βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του μέχρι το τέλος της σεζόν, να επαναδραστηριοποιηθεί, στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των «ασπρόμαυρων», όπως συνέβη την περσινή σεζόν με τον Εγιάλ Γκολάσα.

Διαβάστε ακόμη...