Το τρία στα τρία έφερε μεγάλη ανατροπή για την Ελλάδα!

Από sdna.gr: Πώς μέσα σε ένα βράδυ η Ελλάδα έπιασε σχεδόν στη βαθμολογία της UEFA την 14η Κροατία και την 13η Ολλανδία και έφερε στα μέτρα της τη μάχη για το υπόλοιπο της σεζόν!
Πηγή: sdna.gr
Το τρία στα τρία έφερε μεγάλη ανατροπή για την Ελλάδα!

Τρεις νίκες και ανατροπή! Τι άλλο θέλουμε; Τρεις νίκες των ομάδων μας και στις ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας και τριπλή εκπροσώπηση στους ομίλους του Europa League, που λογικά εξασφαλίστηκε από απόψε! Στην ουσία η όποια αγωνία για τη θέση μας στη βαθμολογία της UEFA μπορεί κάποιος να υποστηρίξει ότι έληξε από το πολύ καλό σημερινό βράδυ μετά από καιρό για το ελληνικό ποδόσφαιρο!

Με τις τρεις αποψινές νίκες κατά σειρά του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού το ελληνικό ποδόσφαιρο πήρε τρεις ολόκληρους πόντους (μετρούν μισές οι νίκες στα προκριματικά) που διαιρούμενοι δια του πέντε (όσες και οι ομάδες που βγάλαμε στην Ευρώπη) μας έδωσαν ώθηση 0,6 βαθμού στη βαθμολογία της UEFA και μας έφεραν και πάλι σε απόσταση αναπνοής από τη 14η θέση (Κροατία), ενώ μειώσαμε τη διαφορά και από τη 13η Ολλανδία.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι σχεδόν εξασφαλίσαμε το τρία στα τρία στους ομίλους του Europa και με τρεις ακόμα νίκες την ερχόμενη εβδομάδα στη ρεβάνς ανακτάμε και πάλι τον έλεγχο τουλάχιστον ως προς τον βασικό στόχο της παραμονής στην πρώτη 15άδα της βαθμολογίας. Θεωρητικά μπορούμε να βάλουμε πλώρη και για κάτι ψηλότερο, αν όχι να σταματήσουμε τη σταθερή οπισθοχώρηση των τελευταίων ετών!

Η λογική λέει ότι τους 13ους Ολλανδούς δεν θα τους απειλήσουμε, γιατί θα συνεχίσουν στους ομίλους με Αϊντχόφεν, Αγιαξ, Φέγενορντ και Αλκμααρ που εξασφάλισε και αυτή από απόψε την πρόκρισή της επί της Βοϊβοντίνα.

Οι Κροάτες όμως θα είναι του... χεριού μας αφού όλα δείχνουν πλέον ότι θα συνεχίσουν στο κυρίως μενού της ευρωπαϊκής σεζόν μόνο με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Η υπόθεση πρόκριση δυσκόλεψε και για την Χάιντουκ και για την Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, που έδωσε τον μοναδικό απόψε μισό βαθμό της Κροατίας με την ισοπαλία της με την Γκενκ.

Από εκεί και πέρα η 16η Ρουμανία μένει λογικά μόνο με τη Στεάουα στο Europa (δύσκολο η Αστρα να κάνει κάτι παρά το εντός 1-1 με τη Γουέστ Χαμ) και απομένει μόνο η 17η Αυστρία που δείχνει ότι και αυτή μπορεί να συνεχίσει με τρεις ομάδες στους ομίλους: Σάλτσμπουργκ, Αούστρια και Ραπίντ Βιέννης. Δύσκολο όμως οι τρεις αυστριακές ομάδες να κάνουν στη συνέχεια στους ομίλους περί τις τέσσερις ή και περισσότερες νίκες παραπάνω που θα απαιτηθούν σε σχέση με όσες θα κάνουν οι τρεις δικές μας ομάδες...

Στα επίσης θετικά της βραδιάς ότι μένει χωρίς ομάδα και η 18η της βαθμολογίας Λευκορωσία μετά τον διαφαινόμενο αποκλεισμό της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ από την Αστάνα, αλλά και ότι εκτός από την Μπρόντμπι φαίνεται να αποχαιρετούν το Europa και οι δύο ακόμα ομάδες της 19ης Δανίας.

Συμπερασματικά η απόλυτη επιτυχημένη σημερινή βραδιά απομακρύνει τα χειρότερα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και από εκεί και πέρα είναι στο χέρι Ολυμπιακού, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού στη συνέχεια της σεζόν για να δημιουργήσουν έναν πολύ καλύτερο εθνικό συντελεστή ξεπερνώντας τη συγκομιδή των τελευταίων σεζόν!

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...