H ΠΑΟΚτσού Ολυμπιονίκης

Από inpaok.com: Περήφανη όλη την Ελλάδα έκανε η Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό των 10μ. αεροβόλο πιστόλι στο Ολυμπιακό τουρνουά σκοποβολής του Ρίο.
Πηγή: inpaok.com
H ΠΑΟΚτσού Ολυμπιονίκης

Η Ολυμπιονίκης, η οποία έφερε το πρώτο μετάλλιο στην Ελλάδα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, είναι μόλις 20 χρονών και προπονητής της είναι ο πατέρας της Τάσος Κορακάκης, ο οποίος υπηρετεί στα Σώματα Ασφαλείας.

Η Κορακάκη από τον Ωρίωνα Θεσσαλονίκης είναι μέλος της εθνικής ομάδας από το 2010, είναι φοιτήτρια ειδικής αγωγής, ενώ μετράει πολλές διακρίσεις. Αυτές που ξεχωρίζουν μεταξύ άλλων είναι το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2014, το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (2014) και το αργυρό στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2011.

Από το 2011 είναι Πανελλήνια Πρωταθλήτρια στα 10 μέτρα αεροβόλου πιστολιού και στα 25 μέτρα πυροβόλων όπλων για 8 συνεχόμενες φορές. Ως Νεάνιδα κατέχει τα πανελλήνια ρεκόρ στα 10 και 25 μέτρα. Επίσης έσπασε και το πανελλήνιο ρεκόρ στην κατηγορία Γυναικών στα 10 μέτρα με επίδοση 391/400 και συνεπώς είναι κάτοχος 3 εκ των 4 ρεκόρ στα αγωνίσματα που διαγωνίζεται.

Η ίδια δηλώνει οπαδός του ΠΑΟΚ και μπορεί να έχει καιρό να βρεθεί στο γήπεδο της Τούμπας αρκετό καιρό λόγω των εξαντλητικών προπονήσεων, αλλά και των πολύωρων μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία, αλλά υπόσχεται πως με την πρώτη ευκαιρία θα βρεθεί στις εξέδρες του σταδίου του Δικεφάλου.

Πάντως, η σκοποβολή είναι οικογενειακή υπόθεση για την Αννα Κορακάκη, που στα 12 της πήρε το όπλο για πρώτη φορά στα χέρια της έπειτα από παρότρυνση του πατέρα της, Τάσου, που είναι επίσης αθλητής της σκοποβολής.

Δεν άργησε να δείξει το ταλέντο της, άλλωστε είχε μεγαλώσει μέσα σε αυτό το άθλημα ακολουθώντας συχνά τον πατέρα της στις προπονήσεις, ενώ τώρα ακούει τις οδηγίες του όταν γυμνάζεται εκείνη, κάτι που συμβαίνει και με το μικρό αδελφό της- τον 15χρονο Διονύση- που επίσης πήρε το δρόμο της οικογενειακής παράδοσης.

Μάλιστα, το πάθος τους για τη σκοποβολή είναι τέτοιο, που αδυνατώντας να προπονηθούν κάτω από τις εξέδρες του γηπέδου της Δράμας- εξαιτίας των καιρικών συνθηκών- διαμόρφωσαν ένα χώρο στο σπίτι τους προκειμένου να γυμνάζονται και οι τρεις τους.

Διαβάστε παρακάτω τις σημαντικότερες διακρίσεις της:

-ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αεροβόλων Όπλων της Μόσχας το 2014 ΜΕ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΡΕΚΟΡ ΤΕΛΙΚΟΥ.

-3η θέση στο αεροβόλο πιστόλι, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γρανάδας το 2014.

-2η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πυροβόλων Όπλων του Βελιγραδίου το 2011.

-4η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων στη Νανζίνγκ το 2014.

-8η θέση στο 50ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μονάχου.

-7η θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Δανίας το 2013.

-7η θέση στους Μεσογειακούς Αγώνες της Τουρκίας το 2013 στην κατηγορία γυναικών.

-3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής στο αεροβόλο πιστόλι νεανίδων στη Γρανάδα,Ισπανία 2014.

-5η θέση στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Σκοποβολής αεροβόλων όπλων στην κατηγορία νεανίδων στο Άρνεμ,Ολλανδία 2015.

-4η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Σανγουον,Κορέα χάνοντας μετάλλιο και πρόκριση για Ολυμπιάδα για 0,1 του ποντου (ελάχιστο).

-3η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο και πρόκριση για Ολυμπιακούς Αγώνες στο Φορτ Μπένινγκ,ΗΠΑ.

-2η θέση στον τελικό των Παγκοσμίων Κυπέλλων του 2015 στο Μόναχο,Γερμανία.

-4η θέση στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα Σκοποβολής αεροβόλων όπλων 2016 στη κατηγορία γυναικών στο Γκιόρ,Ουγγαρία.

-1η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων στο αεροβόλο πιστόλι στη Ζούλ,Γερμανία 2016.

-2η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων στο πυροβόλο πιστόλι στη Ζούλ,Γερμανία 2016.

-2η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο αεροβόλο πιστόλι Μπακού,Αζερμπαιτζάν 2016.

-2η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο πυροβόλο πιστόλι Μπακού,Αζερμπαιτζάν 2016.

-1η θέση με την ομάδα της Waldkirch στο Γερμανικό Πρωτάθλημα της Bundesliga την περίοδο 2015/16.

-Να σημειωθεί επίσης πως το 2011 κλήθηκε να συμμετάσχει στο εθνικό Πρωτάθλημα Σερβίας. Εκεί,κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Νεανίδων και το χάλκινο στην κατηγορία των Γυναικών, αντιμετωπίζοντας κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της Παγκόσμιας Σκοποβολής,όπως την Ολυμπιονίκη Γιάσνα Σέκαριτς- Επιπλέον έχει πάρει πολλά μετάλλια σε διεθνή μίτινγκ

Διαβάστε ακόμη...