Η 5η Ντιναμό στο δρόμο του!

Από inpaok.com: Η Ντιναμό Τιφλίδας θα είναι η 5η διαφορετική Ντιναμό που θα βρει ο ΠΑΟΚ στο δρόμο του σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις!
Πηγή: inpaok.com
Η 5η Ντιναμό στο δρόμο του!

Είχαν προηγηθεί η Ντιναμό Βουκουρεστίου (Ρουμανία) το 1970 στο Κύπελλο Εκθέσεων (δεν αναγνωρίζεται στις επίσημες διοργανώσεις της UEFA), η Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) στο Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1976, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) στους ομίλους του Europa League το 2010 και η Ντιναμό Μινσκ (Λευκορωσία) επίσης σε ομίλους του Europa League το 2014.

Το 1970 ο ΠΑΟΚ είχε αποκλειστεί στο Κύπελλο Εκθέσεων (το οποίο επαναλαμβάνουμε ότι δεν αναγνωρίζεται στις επίσημες διοργανώσεις της UEFA) από τη Ντιναμό Βουκουρεστίου καθώς είχε χάσει με 5-0 στη Ρουμανία και κέρδισε μόνο με 1-0 στην Τούμπα.

Το 1976 ο Δικέφαλος αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου Πρωταθλητριών από την Ντιναμό Κιέβου (πρωταθλήτρια Σοβιετικής Ένωσης τότε και όχι Ουκρανίας, η οποία έγινε ανεξάρτητη το 1991...) με δύο ήττες (4-0 εκτός και 0-2 στην Τούμπα).

Το 2010 ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία) στους ομίλους του Europa League και καθώς την κέρδισε δύο φορές (1-0 εντός και 0-1 εκτός) κατάφερε να πάρει τη 2η θέση το γκρουπ πίσω από τη Βιγιαρεάλ και μαζί την πρόκριση στους «32» του θεσμού.

Τέλος το 2014 ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε την Ντιναμό Μινσκ (Λευκορωσία) στους ομίλους του Europa League και την κέρδισε δύο φορές (6-1 εντός και 0-2 εκτός) αλλά τελικά δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση από το γκρουπ στους «32» του θεσμού μένοντας 3ος πίσω από την Φιορεντίνα και την Γκινγκάμπ.

Διαβάστε ακόμη...