Τι αλλάζει αγωνιστικά στον ΠΑΟΚ στην μετά-Άγιαξ εποχή

Από metrosport.gr: Αφήνουν πίσω τον αποκλεισμό από τον Άγιαξ και εστιάζουν στο πώς ο ΠΑΟΚ θα μπει με το δεξί σε πρωτάθλημα και Europa League οι επιτελείς του Δικεφάλου.
Πηγή: metrosport.gr
Τι αλλάζει αγωνιστικά στον ΠΑΟΚ στην μετά-Άγιαξ εποχή

Ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Αγιαξ επέλεξε να ψάξει με τις αντεπιθέσεις την πρόκριση με αποτέλεσμα η ολλανδική ομάδα κυρίως στον πρώτο αγώνα να έχει συντριπτικό ποσοστό κατοχής.

Μπορεί η πρόκριση να χάθηκε στις λεπτομέρειες και η πικρία να είναι ακόμη έντονη μέσα στα αποδυτήρια της ομάδας, αλλά είναι δεδομένο ότι αυτός ο τρόπος που επέλεξε να παίξει ο ΠΑΟΚ στα δυο αυτά παιχνίδια μπαίνει στο... συρτάρι και σε καμιά περίπτωση δε θα τον δούμε στα παιχνίδια με την Ντιναμό Τιφλίδας αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο ΠΑΟΚ λοιπόν θέλει να είναι ο κυρίαρχος σε κάθε αγώνα αφενός διότι οι αντίπαλοι που θα έχει να αντιμετωπίσει από εδώ και πέρα δεν είναι της δυναμικής του Αγιαξ και αφετέρου διότι έτσι έχει χτίσει την ομάδα ο Ιβιτς κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και έτσι την είδαμε και στους φιλικούς αγώνες.

Μάλιστα είναι αλήθεια ότι αμέσως μετά το τέλος του δεύτερου αγώνα με τον Αίαντα και κυρίως με αφορμή το πόσο καλός ήταν ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο όπου έπαιξε επιθετικά, υπήρξε μια εσωτερική συζήτηση και ένας προβληματισμός για το αν ο Δικέφαλος θα μπορούσε να είχε επιμείνει σε αυτό το παιχνίδι και στο δεύτερο ημίχρονο. Η ουσία είναι ότι αυτά όλα αποτελούν παρελθόν και ο Ιβιτς θέλει να βλέπει την ομάδα του να κυριαρχεί παίζοντας επιθετικό ποδόσφαιρο.

Επιτελικός με επιθετικούς προσανατολισμούς

Είναι πλέον δεδομένο ότι στα επόμενα παιχνίδια του ΠΑΟΚ δε θα δούμε τρεις κατά βάση αμυντικογενείς χαφ στην ενδεκάδα. Ο Ιβιτς θέλει πίσω από τον σέντερ φορ πλέον να υπάρχει ένας επιθετικογενής επιτελικός και έτσι στο «κάδρο» για τα επόμενα παιχνίδια μπαίνουν τόσο ο Μπίσεσβαρ όσο και ο Πέλκας. Από την άλλη και με τον τρόπο που θέλει να παίζει ο Ιβιτς, είναι δεδομένο ότι και η παρουσία των έτοιμων πλέον Βαρέλα και Κάνιας θα τον βοηθήσει στο να ζητήσει από την ομάδα του αυτό τον τρόπο παιχνιδιού. Βρήκε τον κεντρικό αμυντικό που θα μπορούσε να βοηθήσει στη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση στο πρόσωπο του Βαρέλα ενώ και ο Ισπανός μπορεί να έχει έναν παρόμοιο ρόλο μπροστά από τους δυο στοπερ. Έτσι την προσεχή Τετάρτη στον αγώνα με τον Ατρόμητο είναι σίγουρο ότι θα δούμε έναν επιθετικό ΠΑΟΚ.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...