«Οι ΠΑΟΚ χρειάζεται παίκτες με προσωπικότητα για τα δύσκολα» (audio)

Από metrosport.gr: Στο Metropolis 95,5 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Κούλης Αποστολίδης και αναφέρθηκε στον αποκλεισμό του «Δικεφάλου» από τον Άγιαξ, αλλά και στα όσα είδε στο χθεσινό παιχνίδι της Τούμπας.
Πηγή: metrosport.gr
«Οι ΠΑΟΚ χρειάζεται παίκτες με προσωπικότητα για τα δύσκολα» (audio)

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κούλη Αποστολίδη:

Για τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από τον Άγιαξ: «Να μιλήσουμε ρεαλιστικά, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε θετικά. Η επιλογή του προπονητή ήταν σωστή, αλλά και η προετοιμασία πήγε καλά. Το χθεσινό παιχνίδι ήταν κομβικό για τη συνέχεια του ΠΑΟΚ. Δεν εννοώ τόσο το Champions League ή τα χρήματα, αν και είναι σημαντικά, αλλά θα ήταν σημαντικό στοιχείο για την ομάδα γενικότερα. Γι' αυτό υπήρξε η απογοήτευση. Είδαμε ότι πατούσε καλά η ομάδα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Έπαιξε καλά και δημιούργησε ευκαιρίες απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Με απασχολεί το δεύτερο ημίχρονο. Ξεκίνησε ένα παιχνίδι με γκολ από τα αποδυτήρια, έχοντας και το θετικό σκορ του πρώτου μέρους, η άμυνα του Άγιαξ παρακαλούσε να δεχθεί γκολ. Ο διαιτητής πήρε μια επιπόλαια απόφαση στο πέναλτι. Πρέπει να μας απασχολεί η παρουσία και η αντίδραση της ομάδας στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτό είναι για μένα το βασικό θέμα συζήτησης, γιατί ο στόχος είναι να συνεχίσει την πορεία της η ομάδα, ενόψει πρωταθλήματος και Europa League. Στο δεύτερο ημίχρονο δεν αντέδρασε ο ΠΑΟΚ στις καταστάσεις που διαμορφώθηκαν στο πρώτο μέρος».

Για τα όσα είδε στο δεύτερο ημίχρονο: «Στο δεύτερο ημίχρονο δεν είδα τους καινούριους παίκτες να έχουν την προσωπικότητα για να πάρουν την ομάδα στην πλάτη τους και να κάνουν κάποιες ενέργειες, για να έρθει η πρόκριση. Εμένα δεν με ενδιαφέρει πως αντέδρασε ο Άγιαξ, αλλά ο ΠΑΟΚ, που έπαιζε μέσα στην Τούμπα. Εκείνο που θέλω είναι οι προσθήκες να έχουν προσωπικότητα. Για μένα προσωπικότητα σημαίνει ότι σε κάποιο δύσκολο σημείο θα μπορεί ο παίκτης να βοηθήσει την ομάδα, για να ξεπεράσει ένα δύσκολο 20λεπτο. Στο πρωτάθλημα θα μαζεύεις βαθμούς, που είναι μεγάλη υπόθεση για την επόμενη εβδομάδα. Αυτό που βλέπω είναι ότι η ομάδα θα είναι σαφώς πολύ καλά, αλλά μέσα σε έναν αγώνα θα έχει δύσκολα κομμάτια. Χρειάζονται παίκτες που θα τραβήξουν μπροστά, με ενδιαφέρει αυτό σαν συνέχεια τους φτιαξίματος ομάδας. Δεν κρίνω από τώρα τις μεταγραφές, πάντα χρειάζεται χρόνος. Θα προτιμούσα μεταγραφές πρώτης γραμμής. Ο Ολυμπιακός σε πολλά παιχνίδια πέρυσι ήταν για λύπηση, αλλά ο Ρομπέρτο τον κρατούσε».

Για το πώς έχασε ο ΠΑΟΚ το χθεσινό παιχνίδι: «Όταν παίρνεις βαθμούς ενώ δεν είσαι καλός, οι προπονήσεις και το κλίμα στα αποδυτήρια διαμορφώνονται αλλιώς. Εγώ είμαι υπέρ της άποψης ότι δεν πρέπει να υπάρξει απογοήτευση και πρέπει να στηριχθεί ο προπονητής. Όταν ξεκινάς το παιχνίδι στην Τούμπα με το 1-1 του Άμστερνταμ και σκοράρεις από τα αποδυτήρια, απέναντι σε αυτόν τον Άγιαξ, είναι δυνατόν να μην κερδίζεις; Είναι δυνατόν να μην προκριθείς; Άρα υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Το καλό πράγμα πάντα αργεί. Πρέπει να βρεθεί το πρόβλημα που έχει η ομάδα».

Για τον Αθανασιάδη: «Ο Κλάους είναι αποτελεσματικότατος παίκτης εντός περιοχής. Δεν είναι παίκτης που θα τρέξει και θα ανοίξει χώρους. Είναι για μέσα στην περιοχή. Το παιχνίδι χθες ήταν ιδανικό γι' αυτόν, ενώ στο Άμστερνταμ δεν ήταν. Αν ήταν λίγο πιο γρήγορος θα το έβαζε το τετ α τετ. Είναι ωφέλιμος παίκτης».

Για το αν χτίζεται σωστά η ομάδα: «Είμαι υπέρ της προσέγγισης ότι για να φτιαχτεί μια ομάδα χρειάζεται 2-3 χρόνια, τώρα έχει ενάμιση χρόνο που φτιάχνεται. Χρειάζονται ηγέτες, έστω λιγότεροι, παρά να γίνουν πολλές μεταγραφές. Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα πήγαινε πολύ καλά, υπήρχαν ευκαιρίες και η μπάλα τιμώρησε. Το ερώτημα είναι γιατί δεν μπόρεσε να αντιδράσει ο ΠΑΟΚ, παρά τις ευνοϊκές συνθήκες του πρώτου μέρους. Πρέπει να αντιδράει ο ΠΑΟΚ σε τέτοιες καταστάσεις, γιατί θα συναντήσει πολλές, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο Europa League».

Για τον Ίβιτς: «Όταν ρωτήθηκα -στο πρώτο παιχνίδι του Ίβιτς απέναντι στον Παναιτωλικό- είχα πει ότι ο προπονητής θα πρέπει να είναι... κωλοπετσωμένος και πεπειραμένος. Ο Ίβιτς δεν είναι τέτοιος, αν και έχει κάνει καλή δουλειά στα τμήματα υποδομής. Έχει δώσει καλά δείγματα, όμως, και θα πρέπει να στηριχθεί από όλους. Δεν είναι καλό να αλλάζουμε σαν τα πουκάμισα προπονητές».

Για τις μεταγραφές που πρέπει να γίνουν: «Είναι λάθος αυτό που λέει ο Σαββίδης, όταν αν περάσει στους ομίλους του Champions League θα πάρει παιχταρά. Πρώτα πρέπει να φτιάξει ομάδα και μετά θα έρθουν τα αποτελέσματα. Ασχέτως αν θα πάει στους ομίλους, θα πρέπει να πάρει επιθετικό. Αν στο Άμστερνταμ είχε σέντερ φορ με άλλες δυνατότητες από του Κλάους, θα ήταν πολύ καλύτερα. Ο Αθανασιάδης είναι ικανότατος εντός περιοχής. Ο Σάκχοφ στο πρώτο παιχνίδι έπαιξε αμυντικό χαφ και πρόσφερε αμυντικά. Χθες είχε μια πολύ άσχημη βραδιά, γιατί ήταν πιο μπροστά και έπρεπε να δημιουργεί καταστάσεις. Οι προσθήκες δεν πρέπει να συναρτώνται με το που θα αγωνιστεί η ομάδα».

Για την ευκαιρία να διεκδικήσει πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ: «Το θέμα δεν είναι μόνο τα παιχνίδια με τον Άγιαξ. Στο πρωτάθλημα, θα φανεί στη διάρκεια, κάποια πράγματα αλλάζουν. Τόσο με τον Ολυμπιακό, όσο και με την ΕΠΟ και την αθλητική δικαιοσύνη. Ακούω ότι ο Ολυμπιακός φέτος δεν θα πάει καλά, αλλά δεν είναι μόνο αυτός. Είναι και ο Παναθηναϊκός, είναι και η ΑΕΚ. Το θέμα είναι εμείς σαν ΠΑΟΚ τι κάνουμε για να αξιοποιήσουμε τις θετικές συνθήκες. Όχι μόνο τώρα, αλλά και στη διάρκεια».

Ποιους παίκτες ξεχωρίζει: «Είδα ποιοτικά στοιχεία στον Κάμπος και τον Μάτος. Τον Κάνιας δεν τον έχω δει ακόμα. Επαναλαμβάνω ότι στο δύσκολο ημίχρονο χθες δεν είδα κανέναν. Ελπίζω να ήταν πρόσκαιρο και προσωρινό».

Ακούστε τα όσα είπε ο Κούλης Αποστολίδης

Διαβάστε ακόμη...