Τα εγκλήματα, που πλήγωσαν τον ΠΑΟΚ

Από thessports.gr: Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε τόσο άδοξα από τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και έχασε την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση στους ομίλους...
Πηγή: thessports.gr
Τα εγκλήματα, που πλήγωσαν τον ΠΑΟΚ

Ο Δικέφαλος, εκτός από την φοβερή γκίνια του χθες, πλήρωσε και τα εγκλήματα των τελευταίων χρόνων, στα οποία λίγοι έδωσαν σημασία.

Για τον ΠΑΟΚ η πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μοιάζει με γολγοθάς, γιατί ο ίδιος τα καταφερε έτσι.

Αν στην Τούμπα είχαν δώσει λίγο παραπάνω σημασία στην Ευρώπη τα τελευταία 3-4 χρόνια, σήμερα τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε πολύ εύκολα φέτος, να είναι στους ισχυρούς τόσο της 3ης προκριματικής φάσης, όσο και των πλέι οφ και να έχει πολύ καλύτερες κληρώσεις.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε φέτος με 37,440 βαθμούς και ο τελευταίος ισχυρός στον 3ο προκριματικό, ήταν η Σπάρτα Πράγας με 40,585.

Στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, τελευταίος ισχυρός είναι η Γκλάντμπαχ με 42,035 βαθμούς.

Οι διαφορές είναι ασήμαντες...

Αν για παράδειγμα, ο ΠΑΟΚ είχε αποκλείσει το 2012 την Ραπίντ και είχε μπει στους ομίλους, με μια αξιοπρεπεή πορεία, θα είχε σήμερα περισσότερους από τους βαθμούς της Γκλάντμπαχ.

(ένα έγκλημα από τα λίγα, ο αποκλεισμός από την Ραπίντ, που θα τον κουβαλά ο ΠΑΟΚ μέχρι το 2019, που θα διαγραφεί η σεζόν 2012-13)

Αυτό θα μπορούσε να το πετύχει, έστω κι αν είχε κάνει μία πρόκριση, είτε πέρσι (τελείωσε με 7,080 βαθμούς), είτε πρόπερσι (τελείωσε με 6,240 βαθμούς). Τότε που αποκλείστηκε από ομάδες όπως η Γκινγκάμπ ή η Κράσνονταρ, χωρίς να κάνει νίκη επί της Γκαμπάλα.

Το τραγικό είναι ότι πέρσι στο ματς, που κρίθηκε η πρόκριση, με την Κράσνονταρ στην Τούμπα (0-0), ο Τούντορ έβαλε την δεύτερη ομάδα, γιατί την Κυριακή έπαιζε με τον Παναθηναϊκό, κι αν δεν κέρδιζε φοβήθηκε ότι θα απολυθεί.

Τα εγκλήματα των τελευταίων χρόνων στέρησαν από τον ΠΑΟΚ την ευκαιρία να έχει μια ακόμη καλύτερη κλήρωση από τον Άγιαξ στον 3ο γύρο, και να είναι έχει σήμερα πιθανούς αντιπάλους στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ την Γκλάντμπαχ, την Ρόμα, την Μονακό, την Στεάουα ή την Ροστόφ. Καμιά σχέση με Μάντσεστερ Σίτι ή Πόρτο.

Το κακό για τον ΠΑΟΚ είναι πως την επόμενη χρονιά θα χάσει τη σεζόν 2011-12, που είναι η καλύτερή του την τελευταία 5ετία (μάζεψε 11,520 βαθμούς, με Μπόλονι).

Αυτό σημαίνει ότι αν δεν προχωρήσει φέτος στο Γιουρόπα Λιγκ να μαζέψει βαθμούς, θα ξεχάσει τα επόμενα χρόνια κάθε σκέψη για να μπει στους ισχυρούς στις κληρώσεις του Τσάμπιονς Λιγκ.

Διαβάστε ακόμη...