Άγιαξ, σαν σχολική εκδρομή

Από thessports.gr: Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις.
Πηγή: thessports.gr
Άγιαξ, σαν σχολική εκδρομή

Οι δέκα από τους 21 της αποστολής του Αγιαξ για τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ προέρχονται από τις παγκοσμίου φήμης ακαδημίες της ολλανδικής ομάδας.

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι οι οχτώ από αυτούς ήταν στην αρχική ενδεκάδα του πρώτου αγώνα στο Αμστερνταμ και το πιθανότερο είναι το ίδιο να συμβεί και στην αυριανή ρεβάνς της Τούμπας. Ο μεγαλύτερος από αυτούς σε ηλικία είναι ο Φέλντμαν (24χρόνων) και ακολουθούν οι Κλάασεν (23), Ντάικς (23), Ελ Γκάζι (21), Τετέ (20), Ρίντεβαλντ (19), Φαν Ντε Μπέεκ (19) και Ντόλμπεργκ (18).

Οι παραπάνω παίκτες είναι από μικρά παιδιά στις υποδομές του Αίαντα, με εξαίρεση τον Ελ Γκάζι (ξεχώρισε στις ακαδημίες της Σπάρτα Ρότερνταμ) και τον Ντόλμπεργκ (αναδείχτηκε στη Σίλκεμποργκ Δανίας), μόνο που κι αυτοί ολοκληρώθηκαν σαν παίκτες στην Κ-19 του Αγιαξ. Και από εκεί έκαναν το άλμα στην πρώτη ομάδα.

Ο ένατος της παραπάνω λίστας είναι ο 19χρονος Μπαζούρ (απών λόγω τραυματισμού από το πρώτο ματς), ο οποίος άρχισε από μικρός στην Αϊντχόβεν, αλλά γρήγορα εντάχθηκε κι αυτός στις ακαδημίες του Αγιαξ. Κι ο δέκατος είναι κι ο Βενιαμίν της παρέας, αφού ο Πέτερ Μπος αποφάσισε να πάρει μαζί του στη Θεσσαλονίκη τον Ματέους Ντε Λιγκτ, ο οποίος σε λίγες ημέρες (12 Αυγούστου) θα κλείσει τα 17 του χρόνια!

Νέα πρόσωπα στην αποστολή, σε σχέση με το πρώτο ματς, είναι και οι Γκουντέλι και Σάντσεζ. Ο τελευταίος (νεοαποκτηθείς Κολομβιανός στόπερ), πάντως, δεν έχει δηλωθεί στη λίστα αγώνων με τον ΠΑΟΚ.

Αντίθετα, στο Αμστερνταμ παραμένει ο Γιουνές (έπαιξε αλλαγή στο πρώτο ματς) λόγω ενοχλήσεων στη βουβωνική χώρα. Την αποστολή συμπληρώνουν οι Φιεργκέβερ, Βέστερμαν, Σιγκράβεν, Σένε, Κασιέρα, Ζίφκοβιτς και οι τρεις τερματοφύλακες Σίλεσεν, Ονάνα και Μπερ.

Διαβάστε ακόμη...