"Να μείνει πιστός στο πλάνο!"

Ο Στάικος Βεργέτης μίλησε στο Metropolis 95,5 και εξήγησε τα όσα πρέπει να κάνουν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ απέναντι στον Άγιαξ
Πηγή: metrosport.gr
"Να μείνει πιστός στο πλάνο!"

Στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο Στάικος Βεργέτης και αναφέρθηκε στο πλάνο που πρέπει να ακολουθήσει ο ΠΑΟΚ για να πάρει την πρόκριση στο παιχνίδι με τον Άγιαξ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στάικου Βεργέτη:

Για το πώς είδε τον ΠΑΟΚ στο Άμστερνταμ: «Αυτό που μου έρχεται αυθόρμητα στο μυαλό είναι ότι υπηρέτησαν το πλάνο οι παίκτες. Ήταν ρεαλιστικό πλάνο, ξέρεις τον αντίπαλο και τις δυνατότητες της ομάδας σου και πας συγκροτημένα να τον αντιμετωπίσεις. Το έκανε πολύ καλά ο ΠΑΟΚ. Αύριο είναι διαφορετικά τα δεδομένα, δεν πρέπει να ξεφύγει από το μοτίβο ο ΠΑΟΚ. Φοβάμαι μην παρασυρθεί και πάει να κάνει ποδόσφαιρο υπεροχής και την πατήσει. Πρέπει να είναι πιστός στην άμυνα, γιατί ακόμα και με 0-0 προκρίνεται. Είναι συγκροτημένος προπονητής ο Ίβιτς και μένει πιστός στο πλάνο του».

Για το πώς πρέπει να διαχειριστούν το παιχνίδι οι παίκτες του ΠΑΟΚ: «Οι ισορροπίες σε έναν αγώνα μπορεί να μεταβληθούν, δεν πρέπει να υπάρξει τρικυμία. Μπορεί να δεχθεί γκολ ή να βάλει γκολ ο ΠΑΟΚ. Δεν πρέπει να αλλάξει το πλάνο του, δεν πρέπει να χαθεί η ισορροπία, καμιά φορά η Τούμπα είναι παγίδα. Πρέπει να δείξουν ωρίμανση οι παίκτες σε τέτοιες καταστάσεις, είτε είναι υπέρ τους το σκορ είτε κατά».

Για τις μεταγραφές του ΠΑΟΚ: «Δείχνουν ότι είναι καλοί παίκτες, αλλά δεν μπορούμε από ένα παιχνίδι να βγάλουμε συμπεράσματα. Είναι θετικό το πρόσημο το πώς λειτούργησε ο ΠΑΟΚ. Λειτούργησε σαν ομάδα, είχε πλάνο και όλοι το υπηρέτησαν. Αν μιλήσουμε για παίκτες μπορεί να εκτεθούμε, πρέπει να περιμένουμε».

Για το γεγονός ότι ακόμα είμαστε πολύ νωρίς στη χρονιά: «Έτσι όπως είναι το σύστημα των αγώνων μας βρίσκει απροετοίμαστους. Όταν έχεις φιλοδοξίες πρέπει να ξεπερνάς τον εαυτό σου, έστω και αν δεν είναι η κατάλληλη εποχή για να το κάνεις. Πρέπει κάποιες ομάδες να κάνουν την υπέρβαση. Κάτι κερδίζεις, κάτι χάνεις. Παίξαμε τρεις προκριματικούς, μπήκαμε στους ομίλους και μετά κάναμε κοιλιά σαν Αστέρα Τρίπολης. Δεν μπορείς να τα έχεις όλα. Είσαι προπονητής, δεν είσαι μάγος, η κατάσταση είναι δύσκολη. Εύχομαι όλες οι ομάδες να μπουν ομίλους, αλλά θα φτάσουν τα 60 ματς τη χρονιά, ειδικά αν προχωρήσουν και στο Κύπελλο».

Για τις μεταγραφές του Αστέρα Τρίπολης: «Έχει κάνει πολύ καλές και ουσιαστικές κινήσεις, έχει ελληνοποιηθεί. Θα είναι ανταγωνιστική ομάδα ο Αστέρας, όπως είναι και κάθε χρονιά».

Για τις υπόλοιπες ομάδες στην Ευρώπη: «Από τους πρώτους αγώνες έχουμε μια γλυκιά προσμονή, γιατί έχουμε πιθανότητες. Το πιο δύσκολο έργο το έχει ο ΠΑΣ. Είναι επικίνδυνα τα παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός θα παίξει σε συνθετικό χλοοτάπητα. Το έχω ζήσει αυτό και οι παίκτες μου δυσκολεύτηκαν πολύ να ανταποκριθούν, όταν ήμασταν στο Αζερμπαϊτζάν. Είναι δύσκολο να προσαρμοστείς. Η ΑΕΚ έχει δύσκολο έργο, γιατί πρέπει να επιτεθεί. Οι Γάλλοι έχουν καλή μετάβαση όταν παίρνουν την μπάλα. Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ έχουν πλεονέκτημα, τον κόσμο τους. Θα κατακλύσει ο κόσμος τα γήπεδα και θα δώσει μεγάλο αβαντάζ. Ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει τα παιδιά, να δώσει φτερά».

Διαβάστε ακόμη...