Πάει για τη μεγάλη… μπάζα

Από thessports.gr: Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αύριο τον Άγιαξ κι έχει στα χέρια του την πρόκριση και το εισιτήριο όχι μόνο για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και για την δεξαμενή με τα εκατομμύρια.
Πηγή: thessports.gr
Πάει για τη μεγάλη… μπάζα

Ο Ιβάν Σαββίδης χρηματοδοτεί την ΠΑΕ τα τελευταία πέντε χρόνια, εξ αρχής ο στόχος του ήταν να την κάνει αυτάρκη μεγενθύνοντας τα νούμερά της και με μία πρόκριση επί του Άγιαξ, ο ΠΑΟΚ θα είναι σε καλό δρόμο.

Ο Δικέφαλος θα πάει την κάνει την καλύτερη... μπάζα της ιστορίας του, από τότε που συμμετέχει στα κύπελλα Ευρώπης.

Μόνο η πρόκριση στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, θα φέρει στον ΠΑΟΚ ένα εγγυημένο μίνιμουμ έσοδο 5,8 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό θα ισχύει σε περίπτωση αποκλεισμού, καθώς θα εισπράξει 3 εκατομμύρια ευρώ για τη συμμετοχή και άλλα 2,4 εκατομμύρια για την αυτόματη πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ συν τις 400 χιλιάδες για τα παιχνίδια με τον Άγιαξ. Ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει από τα 5,8 εκατομμύρια ευρώ και με το μάρκετ πουλ, τους βαθμούς στον όμιλο και ενδεχόμενη πρόκριση, μπορεί να φτάσει και τα 10 εκατομμύρια...

Αν φυσικά προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, με το μπόνους συμμετοχής στα πλέι οφ (2 εκατομμύρια ευρώ για την ομάδα που προκρίθηκε) και το μπόνους συμμετοχής στους ομίλους (12 εκατομμύρια), ο ΠΑΟΚ θα ξεκινήσει από τα 14 εκατομμύρια και πάει για τα 20.

Καταλαβαίνει κανείς ότι ακόμη και τα 10 εκατομμύρια που μπορεί να βγάλει ο ΠΑΟΚ με πρόκριση στα πλέι οφ και μια καλή πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ, είναι ένα ποσό, που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο.

Πόσο μάλλον, όταν ανατρέξει κανείς στο παρελθόν σ΄ αυτά τα χρόνια του Σαββίδη...

Για τη σεζόν 2012-13, ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από την Ραπίντ Βιέννης στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και δεν πήρε τίποτα.

Η σεζόν 2013-14 ξεκίνησε με πρόκριση στα χαρτιά επί της Μέταλιστ, αποκλεισμό στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ από την Σάλκε και καλή πορεία με πρόκριση στο Γιουρόπα Λιγκ. Το σύνολο, κάπου στα 9 εκατομμύρια εισέπραξε ο ΠΑΟΚ.

Τη σεζόν 2014-15 για το Γιουρόπα Λιγκ ο ΠΑΟΚ πήρε 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για την πορεία του στο περσινό Γιουρόπα Λιγκ πήρε 5,5 εκατομμύρια ευρώ, καθώς αυξήθηκαν τα χρήματα στους ομίλους.

Αν τα καταφέρουν, οι παίκτες θα φέρουν πολλά χρήματα στην Τούμπα, αλλά κι αυτοί δεν θα μείνουν παραπονούμενοι. Το πριμ πρόκρισης υφίσταται, αλλά για την ώρα, δεν δημοσιοποιείται...

Διαβάστε ακόμη...