«Ψυχή, ενθουσιασμός και κόσμος θα φέρουν την πρόκριση»

Από paokrevolution.net: Κάποιες ευρωπαϊκές νίκες θα κατέχουν ξεχωριστή θέση στο μυαλό των ΠΑΟΚτσήδων όσα χρόνια και αν περάσουν. Μία από αυτές είναι αυτή που πέτυχε ο Δικέφαλος κόντρα στην Αϊντχόβεν στις 22 Νοεμβρίου 2001, δηλαδή, περίπου 15 χρόνια πριν.
Πηγή: paokrevolution.net
«Ψυχή, ενθουσιασμός και κόσμος θα φέρουν την πρόκριση»

Η συγκεκριμένη ήταν, άλλωστε, και η μοναδική επιτυχία που έχει σημειώσει ο ΠΑΟΚ στην ιστορία του επί ολλανδικής ομάδας. Η Αϊντχόβεν, εξάλλου, τότε μόνο αμελητέα ποσότητα δεν ήταν, ούσα πρωταθλήτρια Ολλανδίας. Αλλά ο Δικέφαλος είχε βρει τον τρόπο και την είχε κερδίσει στην Τούμπα με 3-2. Μάλιστα ο ΠΑΟΚ στο 70' βρίσκονταν μπροστά στο σκορ με 3-1 και εάν δεν είχε ισοφαριστεί στο 81' από τον Μπρούχινκ, τότε σήμερα θα μιλούσαμε για θρίαμβο.

Η «Μ» εντόπισε τον πρωταγωνιστή εκείνης της μεγάλης βραδιάς, τον Γιασεμή Γιασεμάκη, ο οποίος είχε σημειώσει δύο από τα τρία γκολ του ΠΑΟΚ, στο 35' και στο 70' για να μας καταθέσει την άποψη του για τον αγώνα που θα δώσει ο Δικέφαλος την Τετάρτη κόντρα στην έτερη παραδοσιακή ολλανδική δύναμη, τον Αγιαξ. Ο βετεράνος Κύπριος επιθετικός ζήτησε από τους παίκτες του ΠΑΟΚ να μην παρασυρθούν από την ατμόσφαιρα της Τούμπας και να ακολουθήσουν και στα 90 λεπτά πιστά το πλάνο που θα έχει καταστρώσει ο Ιβιτς.

«Ο προπονητής ξέρει καλά πως θα αντιμετωπίσει αυτό το παιχνίδι. Είδαμε και στο πρώτο παιχνίδι με τον Αγιαξ ότι ο ΠΑΟΚ είναι σοβαρή ομάδα. Δεν έχει να φοβηθεί τίποτα» είπε αρχικά ο Γιασεμάκης και συνέχισε:

«Εχει πάρει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα και τώρα, απλώς, πρέπει να το διαχειριστεί. Οι ποδοσφαιριστές δεν θα πρέπει να παρασυρθούν από την καυτή ατμόσφαιρα της Τούμπας. Ασχετά από το τι θα γίνεται στην κερκίδα αυτοί θα πρέπει να ακολουθούν πιστά το πλάνο και τις οδηγίες του προπονητή. Το σκορ του πρώτου ματς είναι υπέρ μας και το μόνο που θα χρειαστεί την Τετάρτη είναι πειθαρχία και υπομονή».

Τον ρωτήσαμε τι παίζει, κυρίως, ρόλο στα μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια, έχοντας την εμπειρία από αρκετά με την φανέλα του ΠΑΟΚ και απάντησε: «Κάθε παίκτης ξεχωριστά σε αυτούς τους αγώνες πρέπει να δίνει το 100%. Αυτά τα παιχνίδια είναι που έχουν την μεγαλύτερη σημασία, είναι αυτά που μένουν στην ιστορία. Κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να αγωνιστεί σε τέτοια ματς».

Οσον αφορά τα "κλειδιά" της μεγάλης νίκης επί της Αϊντχόβεν θυμήθηκε: «Εμείς τότε είχαμε μπει στο γήπεδο με ενθουσιασμό και τρέξαμε πολύ. Έχοντας και την συμπαράσταση του κόσμου καταφέραμε και φτάσαμε στη νίκη. Μάλιστα το αποτέλεσμα μας αδικεί, προς το τέλος προηγούμασταν με 3-1 και δεχθήκαμε δεύτερο γκολ λίγο πριν την λήξη».

Για τις διαφορές που έχει το παιχνίδι της Τετάρτης με αυτό κόντρα στην Αϊντχόβεν πριν από 15 χρόνια σημείωσε: «Τότε το ποδόσφαιρο ήταν διαφορετικό. Πλέον τα συστήματα και οι τακτικές ξεσκονίζονται από αναλυτές οι οποίοι δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Τα πιο σημαντικά, ωστόσο, είναι η ψυχή, το πάθος και η πειθαρχία μέσα στο γήπεδο. Η Αϊντχόβεν δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τότε ήταν πολύ μεγάλη ομάδα που πρωταγωνιστούσε τόσο στην Ολλανδία, όσο και στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά εμείς είχαμε αυτά τα στοιχεία και καταφέραμε να την κερδίσουμε ».

Τέλος αναφέρθηκε στον αγωνιστικό τομέα που θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να προσέξει περισσότερο απ' όλους στο παιχνίδι της Τετάρτης: «Οι ομάδες όπως ο Αγιαξ δεν συγχωρούν και ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να προσέξει πολύ την μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση. Οι αντεπιθέσεις του Αγιαξ θα είναι πολύ επικίνδυνες. Συνήθως τα γκολ μία ομάδα τα δέχεται όταν έχει την μπάλα στην κατοχή της και την χάνει. Αν βρουν ανοικτούς χώρους θα μας τιμωρήσουν».

Διαβάστε ακόμη...