Παίζεις όπως μπορείς,όχι απαραίτητα όπως θέλεις.

Ο ΠΑΟΚ πρέπει να πιάσει σχεδόν το τέλειο για να τον αφήσει εκτός. Γράφει ο Κυριάκος Κύρτσος
Πηγή: metrosport.gr
Παίζεις όπως μπορείς,όχι απαραίτητα όπως θέλεις.

Δεν έχει περάσει και πολύς καιρός από την στέψη της Πορτογαλίας. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης, δεν έθελξε με την απόδοση της. Μπορούσε να παίξει καλύτερα; Πιθανώς ναι. Πιθανώς αν το έκανε, να είχε αποκλειστεί και από τους ομίλους. Το θέμα δεν είναι απλώς τι θέλεις, αλλά και το τι μπορείς και κυρίως τι απαιτούν οι περιστάσεις. Ο Σάντος είναι «μανούλα» σε αυτά. Κατάλαβε πως μπορεί να φθάσει ψηλά και ανεξάρτητα από το τι μπορεί να λέει ο καθένας, αυτός έγραψε ιστορία. Μαζί με τους παίκτες του.

Ο Βλάνταν Ίβιτς έχει να λέει για τον Σάντος, πως ήταν ένας από τους κορυφαίους προπονητές με τους οποίους έχει συνεργαστεί. Όχι μόνο γιατί ήταν εξαιρετικός στην τακτική, στην προετοιμασία ενός ματς, στη διαχείριση του υλικού του κ.τ.λ.

Κυρίως γιατί ήταν ρεαλιστής και αντιμετώπιζε πάντα έτσι το ποδόσφαιρο. Ο Σέρβος δεν έχει κάνει θαύματα στο διάστημα που δούλεψε στον ΠΑΟΚ. Έκανε απλά πράγματα και κυρίως ρεαλιστική.

«Έδεσε» τις γραμμές του, προστάτεψε την άμυνα του και το τέρμα του, έδωσε τη δυνατότητα σε παίκτες να παίζουν στις θέσεις τους και να κάνουν αυτά που επέβαλλε το σχέδιο και όχι απαραίτητα αυτά που οι ίδιοι φανταζόταν και ήθελαν.

Ο αγώνας της Τετάρτης με τον Άγιαξ, χρειάζεται μπόλικο ρεαλισμό. Είμαι σχεδόν πεπεισμένος ότι ο ΠΑΟΚ θα ακολουθήσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο που θα είναι πιο κοντά σε αυτό που «πρέπει» και όχι σε αυτό που «θέλει». Αποτέλεσμα πάει να πάει ο ΠΑΟΚ που θα σημάνει πρόκριση. Οι εντυπώσεις... δεν αρκούν. Ένα 3-3 όπως πριν από μερικά χρόνια φαντάζει απίθανο.

Ο ΠΑΟΚ αναμένεται να είναι «σφιχτός», να κλείσει τους χώρους, να ψάξει το γκολ περίπου όπως στην Ολλανδία και κυρίως να προστατέψει την εστία του. Αυτή είναι η ρεαλιστική προσέγγιση του.

Απέναντι άλλωστε θα είναι ο Άγιαξ. Τον οποίο σαφώς και δε φοβάται, όμως οπωσδήποτε σέβεται. Όχι μόνο ως όνομα αλλά και ως αξία. Ο Άγιαξ και στο πρώτο ματς έδειξε τις πτυχές του.

Είναι ομάδα Τσάμπιονς Λιγκ και ας λέγονται διάφορα. Έχει ποιότητα, έχει ρυθμό, έχει καλή κίνηση και χωρίς την μπάλα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να πιάσει σχεδόν το τέλειο για να τον αφήσει εκτός.

Φαντάζομαι πως ο Ίβιτς θα ήθελε πολύ να βλέπει έναν ΠΑΟΚ επιθετικό, που θα παίζει ανοιχτά και θα πηγαίνει για να βάλει όσο το δυνατόν περισσότερα τέρματα. Ίσως υπάρχουν αγώνες που μπορεί να γίνει κι αυτό. Λίγοι. Σίγουρα όχι αυτός με τον Άγιαξ...

Διαβάστε ακόμη...