«Έπαιξε πολύ σωστά ο ΠΑΟΚ, έχει την ψυχολογία στη ρεβάνς!»

Από metrosport.gr: Στο Metropolis 95,5 φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γιαννάκης Οκκάς και αναφέρθηκε στη ρεβάνς του «Δικεφάλου» με τον Άγιαξ, αλλά και στη δουλειά που γίνεται στην Κ17 της Κύπρου.
Πηγή: metrosport.gr
«Έπαιξε πολύ σωστά ο ΠΑΟΚ, έχει την ψυχολογία στη ρεβάνς!»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γιαννάκη Οκκά:

Για τα όσα κάνει στην Κ17: «Ξεκινήσαμε στην Κ17 και θα πάμε σε τουρνουά στη Φινλανδία. Θα αντιμετωπίσουμε ομάδες και θα είναι το πρώτο επίσημο τουρνουά με τα παιδιά. Εδώ και 2 εβδομάδες ξεκινήσαμε την προετοιμασία και προσπαθούμε να περάσουμε τη δικιά μας φιλοσοφία στα νεαρά παιδιά».

Για το γεγονός ότι η Κύπρος δεν βγάζει πλέον πολλούς ποδοσφαιριστές: «Δεν είναι πρόβλημα μόνο το ότι υπάρχουν ξένοι στην Κύπρο. Πρέπει να σταματήσουμε να λέμε ότι φταίνε οι ξένοι. Είναι ευπρόσδεκτοι οι καλοί ξένοι, γιατί μπορούν να βοηθήσουν. Εγώ το βλέπω θετικά, αν και υπάρχουν κάποιοι που δεν είναι καλοί. Κανένας καλός δεν χάνεται, πιστεύω. Αν υπάρχει ποσοστό αδικίας, δεν είναι η πλειοψηφία. Τα παιδιά πρέπει να σταματήσουν να έχουν αυτή την καραμέλα, ότι φταίνε πάντα οι ξένοι. Το ταλέντο πρέπει να δουλευτεί για να μην μείνει ταλέντο. Το θέμα είναι να μην επαναπαυόμαστε. Μόνο με τη δουλειά πάμε μπροστά».

Για τη ρεβάνς του ΠΑΟΚ με τον Άγιαξ: «Η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο και είναι με την πλευρά του ΠΑΟΚ. Αυτό που είδα είναι ότι υπάρχει ομάδα με συνοχή, μια ομάδα που βγάζει κάτι καλό. Η ψυχολογία και ο ενθουσιασμός είναι καλά πράγματα μέχρι ενός σημείου, μέσα στην Τούμπα θα είναι στα ύψη. Με το αποτέλεσμα που πήρε ο ΠΑΟΚ κανείς δεν μπορεί να πει ότι είναι κακή η ψυχολογία. Είδα έναν ΠΑΟΚ που έπαιξε σωστά, ήταν επικίνδυνος τόσο από τον άξονα, αλλά και από τα πλάγια. Στην ουσία είδαμε ότι οι γραμμές ήταν πολύ κοντά και έτσι δεν φοβάται κανέναν ο ΠΑΟΚ».

Για τον ρόλο που θα παίξει ο κόσμος του ΠΑΟΚ στην Τούμπα: «Στην Τούμπα υπερβαίνεις εαυτό με την παρουσία του κόσμου και την ώθηση του κόσμου, αρκεί αυτό να μην ξεφύγει από το πλάνο και τη φιλοσοφία της ομάδας. Πρέπει να τους κρατήσει αφοσιωμένους τους παίκτες ο Ίβιτς, γιατί το εκτός έδρας γκολ βοηθάει τον ΠΑΟΚ. Από την άλλη έχουμε να διαχειριστούμε ένα διαφορετικό παιχνίδι, έναν διαφορετικό αγώνα με διαφορετική ψυχολογία. Μου έκανε εντύπωση ο ΠΑΟΚ, γιατί η εικόνα του συνολικά ήταν πολύ καλή, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο. Τα παιχνίδια τα κερδίζει το σύνολο και όχι οι ατομικές προσπάθειες, οι οποίες θα χρειαστούν οπωσδήποτε. Αλλά η συνολική δουλειά μετράει».

Για τις βλέψεις του σε ό,τι αφορά το μέλλον: «Δεν έχει αλλάξει κάτι από πριν όσον αφορά τις βλέψεις μου. Το κάλεσμα της Ομοσπονδίας, για μένα ήταν κάτι ευχάριστο. Μπορεί να είναι Κ17, αλλά κάποιοι είναι επαγγελματίες. Είναι ωραίο να δουλεύεις με τέτοιες ηλικίες, τα παιδιά χρειάζονται κάποια άτομα που κάποτε ήμασταν είδωλα για αυτούς. Με τη σωστή δουλειά και τη μεθοδευμένη, θέλουμε να βγάλουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Για τον Γρηγόρη Κάστανο που πήγε στη Γιουβέντους: «Ο Γρηγόρης Κάστανος είναι πολύ καλό παιδί και ταλαντούχο. Το ευχάριστο είναι ότι έχει φύγει σε μια ηλικία που εξαφανίζονται τα ταλέντα. Χωρίς να είμαστε υπερβολικοί, πήγε σε μια ομάδα που αν δουλέψεις σωστά, ξεφεύγεις από το ταλέντο και γίνεσαι σωστός επαγγελματίας. Έχει όλο το μέλλον μπροστά του, τον ξέρω προσωπικά και του εύχομαι τα καλύτερα, αλλά και να παραδειγματιστούν τα άλλα παιδιά για να προσπαθήσουν παραπάνω».

Για την ΑΕΚ του Κετσπάγια: «Είδα και την ΑΕΚ και μου άρεσε πάρα πολύ. Φημίζεται για την καλή αμυντική οργάνωση ο Κετσπάγια. Δύσκολα διασπούν την ομάδα του οι αντίπαλοι. Μου άρεσε αρκετά η ΑΕΚ, έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και θα είναι πολύ καλή φέτος».

Διαβάστε ακόμη...