Αυτός είναι ο νέος ΠΑΟΚ!

Από inpaok.com: Λίγο διάστημα μετά το τέλος της περσινής -μάλλον αποτυχημένης- σεζόν, το INPAOK σας είχε ενημερώσει για τη στροφή που θα επιχειρούσε η μπασκετική ομάδα του Δικεφάλου, τόσο σε σχέση με το ρόστερ, όσο και με τη φιλοσοφία.
Πηγή: inpaok.com
Αυτός είναι ο νέος ΠΑΟΚ!

Ο Σούλης Μαρκόπουλος ήθελε να δημιουργήσει μια εντελώς νέα ομάδα, με βάση καλούς Αμερικάνους παίκτες, που θα βοηθήσουν έτσι ώστε το μπάσκετ που θα παίζει ο Δικέφαλος την επόμενη χρονιά να είναι περισσότερο ελκυστικό αλλά και ουσιαστικό.

Οι επιτελείς της ΚΑΕ ΠΑΟΚ έκαναν πράξη τα «θέλω» του προπονητή, και μάλιστα σχετικά νωρίς, έτσι ο Δικέφαλος, τέλη Ιουλίου, έχει σχεδόν συμπληρωμένο το ρόστερ, με 1-2 «πινελιές» να έχουν να απομείνει.

Το INPAOK επιχειρεί μια παρουσία της ολόφρεσκης ομάδας μπάσκετ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ

Ντάριλ Μπράιαντ, Νέναντ Μιλιένοβιτς, Απόλλωνας Τσόχλας, Τζόρνταν Σάιμπερτ, Ζανίς Πέινερς, Νίκος Καμάρας, Δημήτρης Καραμανώλης, μεταγραφή (;)

Η περιφερειακή γραμμή του ΠΑΟΚ έχει πολύ έντονο το στοιχείο το καλού μακρινού σουτ, της εκρηκτικότητας αλλά και της νεανικότητας, καθώς μόνο ο Τσόχλας χαρακτηρίζεται έμπειρος.

Ο Μπράιντ (26 χρ.) λογίζεται ως κόμπο γκαρντ, και μαζί με τους Μιλιένοβιτς (23 χρ.) και Τσόχλα (33 χρ.) θα είναι οι πλέι-μέικερ της ομάδας.

Ο Σάιμπερτ (24 χρ.) παίζει στο 3 και στο 2, έχοντας στυλ παιχνιδιού που μοιάζει με τον Βασιλειάδη (έχει καλό σουτ, όχι διείσδυση) ενώ «μπαλαντέρ» που ξεκινάει από το 3, πάει στο 2, και ίσως και στο 4, είναι ο Πέινερς (26 χρ.).

Μαζί με αυτούς, υπάρχουν οι Νίκος Καμάρας και Δημήτρης Καραμανώλης. Ο πρώτος (3αρι) βρίσκεται στο ρόστερ από πέρσι αλλά δεν είχε πάρει χρόνο συμμετοχής, ενώ ο δεύτερος (ασόδυο) είναι 18 χρονών, διεθνής με την Εθνική Εφήβων και αποτελεί ένα από τα hot prospects του μπάσκετ.

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να κινηθεί για την απόκτηση ενός ακόμα παίκτη στην περιφέρεια, με τον Λίνο Χρυσικόπουλο να βρίσκεται στα υπόψην των ανθρώπων της ομάδας.

ΨΗΛΟΙ

Μπράντον Τέιλορ, Βαγγέλης Μαργαρίτης, Ανδράς Γλυνιαδάκης, Κιθ Κλάντον, μεταγραφή

Ο ΠΑΟΚ είναι σαφώς πιο «γεμάτος» στη φροντ-λάιν του σε σχέση με πέρσι. Στη σταθερά του Μαργαρίτη, προστέθηκε ο Τέιλορ (22 χρ.), ο οποίος παρά τα 198 εκατοστά του, είναι ένα «καθαρό» 4αρι. Μαζί τους, στα σέντερ θα βρίσκονται ο Κιθ Κλάντον που ανανέωσε, αλλά και ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης. Στο πλάνο του Μαρκόπουλου υπάρχει η απόκτηση και ενός 5ου ψηλού. Η υπόθεση Τσαϊρέλη έχει «κλείσει» προς το παρόν και θα ανοίξει ξανά, μόνο αν κάνει κίνηση η πλευρά του παίκτη.

Αυτοί που έφυγαν και οι τρεις (!) που παρέμειναν

Από τον περσινό ΠΑΟΚ έμειναν στην ομάδα μόλις τρεις παίκτες. Ο Τσόχλας, ο Μαργαρίτης και ο Κλάντον που ανανέωσε το συμβόλαιό του.

Από εκεί και πέρα, παρελθόν αποτελούν οι: Κακαρούδης (λύθηκε το συμβόλαιο), Δέδας (σταμάτησε το μπάσκετ), Χαραλαμπίδης (προστέθηκε στο τεχνικό επιτελείο του ΠΑΟΚ), Βασιλειάδης (πήγε ΑΕΚ), Σχορτσιανίτης (αγνοείται), Τέπιτς (δεν απάντησε ποτέ στον ΠΑΟΚ), Κώττας, Χάτσερ, Ντούβνιακ και Μάρκοβιτς. Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει και ο Λιάπης, που θέλει χρόνο συμμετοχής και αναζητά ομάδα.

Η 8η χρονιά του Μαρκόπουλου και η προσθήκη Χαραλαμπίδη

Αν ο ΠΑΟΚ άλλαξε εκ βάθρων το ρόστερ του, στον πάγκο κρατάει τις σταθερές του. Ο Σούλης Μαρκόπουλος, μαζί με το βοηθό του Παντελή Μπούτσκο, θα βρίσκονται για 8η συνεχόμενη χρονιά στην ομάδα. Μαζί τους από φέτος και ο Κώστας Χαραλαμπίδης.

Διαβάστε ακόμη...