Χαμόγελα για το πρώτο «ημίχρονο», πολύ πιο δύσκολο το δεύτερο

Από novasports.gr:To 1-1 (58' Ντόλμπεργκ – 27' Κάμπος) ανάμεσα σε Αγιαξ και ΠΑΟΚ στην «Amsterdam Arena» το βράδυ της Τρίτης προκάλεσε χαμόγελα ικανοποίησης στις τάξεις του «Δικεφάλου».
Πηγή: novasports.gr
Χαμόγελα για το πρώτο «ημίχρονο», πολύ πιο δύσκολο το δεύτερο

Ενδεχομένως και λίγο περισσότερης απ' όσο θα έπρεπε καθώς υπάρχει κι ο αγώνας της προσεχούς Τετάρτης στο γήπεδο της Τούμπας. Εκεί, όπου ο Βλάνταν Ιβιτς θα έχουν τη δική τους, τεράστια ευκαιρία να ξορκίσουν τον κακό ολλανδικό ποδοσφαιρικό «δαίμονα» που θέλει τον ΠΑΟΚ να μην έχει προκριθεί κόντρα σε ομάδα από τη χώρα της ... «τουλίπας», ενώ υπάρχει κι η στενάχωρη ανάμνηση του αντίστοιχου ... σεναρίου προ εξαετίας.

Ο νέος ΠΑΟΚ – λοιπόν – με όλα του τα θέματα, απουσίες κλπ, με περισσότερους από χίλιους πεντακόσιους οπαδούς του στην κερκίδα, εμφανίστηκε σοβαρός, συγκεντρωμένος αλλά και ... «τρακαρισμένος» στο ξεκίνημα, στάση απόλυτα λογική αντμετωπίζοντας τη συγκεκριμένη ομάδα στο γήπεδό της, μπροστά σε – περίπου – σαράντα χιλιάδες φίλους τους. Ωστόσο, στην πρώτη, επίσημη αγωνιστική δοκιμασία της έδειξε πως στο ανασταλτικό κομμάτι βαδίζει σε πολύ καλό δρόμο. Με σωστές αποστάσεις, αλληλοκαλύψεις και γνώση του αντιπάλου – χαρακτηριστικό το κομμάτι στα «κοψίματα» στις απόπειρες των Ολλανδών με κάθετες εντός περιοχής – κατάφερε να τον περιορίσει σημαντικά.

Ενα δοκάρι του Ρίντεβαλ στο 19' κι ένα γύρισμα του Κλάασεν στο 73' με προβολή άουτ – και πάλι – του Ντόλμπεργκ ήταν ότι πιο σημαντικό επιθετικά για τους γηπεδούχους, μετά το γκολ που σημείωσε ο .... Ντόλμπεργκ με σουτ εκτός περιοχής. Αυτός ήταν κι ο μόνιμος εκφραστής των επιθετικών ενεργειών του ... Αίαντα, σε μια φάση που φάνηκε ο κενός χώρος μπροστά από την περιοχή, λόγω της σημαντικής προσοχής που είχε δοθεί στις πτέρυγες αλλά απέτυχε να καλυφθεί πρωτίστως από τα χαφ.

Γενικότερα, μια πολύ καλή ανασταλτική λειτουργία ακόμη και με τον Αθανασιάδη να επιστρέφει πίσω από τη μεσαία γραμμή για να κόψει πάσες, να πιέσει και να βγάλει την πρώτη πάσα, σε μια από τις οποίες προήλθε και το εκπληκτικό γκολ του Κάμπος, με το οποίο προηγήθηκε ο «Δικέφαλος». Νωρίτερα, μια καλή συνεργασία του Ανγκολέζου με τον Μάτος, είχε δώσει την ευκαιρία στον Ροντρίγκεζ να χριστεί σκόρερ εκείνος όμως σημάδεψε τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Αυτή και μια κεφαλιά του Τζαβέλλα ήταν οι πιο επικίνδυνες στιγμές του ΠΑΟΚ, που (απ)έδειξε πως μπορεί να σταθεί με αξιώσεις απέναντι σε μια ομάδα με δεδομένη ποιότητα παρά τις ελλείψεις της, με πολλούς νεαρούς σε ηλικία στη σύνθεσή της, με τρεξίματα αλλά και λίγο άναρχο στιλ παιχνιδιού επιθετικά για τα δικά της δεδομένα.

Με τη διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα της Τετάρτης να ξεκινούν τη Δευτέρα το πρωί και τη ζήτηση να μοιάζει τεράστια, γίνεται απόλυτα αντιληπτό το μέγεθος της προσμονής, της πίστης και της σχετικής αισιοδοξίας που υπάρχει ευρέως για ένα αποτέλεσμα θετικό, ικανό να δώσει συνέχεια στην ελπίδα για την πρώτη συμμετοχή της ομάδας στη φάση των ομίλων κι αν μη τί άλλο, τη σίγουρα παρουσία της στους αντίστοιχους του Europa League, γεγονός που διασφαλίζεται για όποια ομάδα περάσει στα πλέι οφ του Champions League. Ωστόσο, τίποτα δεν έχει εξασφαλίστεί. Τουναντίον, αν ο πρώτος αγώνας θεωρηθεί ως το πρώτο ημίχρονο τότε το δεύτερο που ακολουθεί θα είναι πολύ πιο δύσκολο.

Ο αντίπαλος πλέον είναι υποψιασμένος, ξέρει τί έχει ν' αντιμετωπίσει ενώ γνωρίζει πως πλέον δεν υπάρχουν περιθώρια. Είναι ΤΟ κρίσιμο 90λεπτο, όπου πλέον τα λάθη δε συγχωρούνται. Λόγοι αισιοδοξίας υπάρχουν και βάσιμοι κιόλας, όχι όμως ενθουσιασμού. Πάμπολλα τα παραδείγματα στο πρόσφατο παρελθόν ειδικά για τον ΠΑΟΚ και σε πολύ πιο ευνοϊκές συνθήκες γι' αυτόν. Αλλιώς το έχει και το συγκεκριμένο ματς στο μυαλό του ο Βλάνταν Ιβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός, το έλεγε από την προετοιμασία ακόμη, λαμβάνοντας υπ' όψη του την ετοιμότητα των νέων ποδοσφαιριστών που απέκτησε η ομάδα του αλλά και πολλές ακόμη παραμέτρους, που δύσκολα μπαίνουν στο μυαλό του οποιουδήποτε ... Μεγάλο βράδυ αυτό της προσεχούς Τετάρτης .... Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλους προς το παρόν ...

Διαβάστε ακόμη...