Ο Άντονι Γκολντγουάιρ αναλύει: Αυτός είναι ο Σάιμπερτ!

Aπό basketplus.gr: Ο Τζόρνταν Σάιμπερτ έρχεται στο «Παλατάκι» κουβαλώντας τη φήμη του σκόρερ και του καλού σουτέρ, κάτι που επιβεβαιώνει και ένας παλιός γνώριμος του ελληνικού πρωταθλήματος, ο Άντονι Γκόλντγουαϊρ.
Πηγή: basketplus.gr
Ο Άντονι Γκολντγουάιρ αναλύει: Αυτός είναι ο Σάιμπερτ!

Ο Αμερικανός παλαίμαχος γκαρντ, που έχει αγωνιστεί σε 266 παιχνίδια στο ΝΒΑ και έχει φορέσει μεταξύ άλλων τις φανέλες των Ολυμπιακού (1998-99), Άρη (2004), Πανελληνίου (2006-07) και Αιγάλεω (2007-08), παραμένει μέλος του τεχνικού τιμ των ΜπέιΧοκς στη D-League, ομάδα στην οποία ανήκε μέχρι πρότινος ο Σάιμπερτ. Η Arena Press έψαξε και βρήκε στις ΗΠΑ τον κόουτς Γκόλντγουαϊρ, ο οποίος μίλησε για τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία του πρώην παίκτη του στην εφημερίδα Arena Press.

- Άντονι, ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Σάιμπερτ;

«Είναι ένας παίκτης-αθλητής. Μπορεί να σκοράρει από μέση και μακρινή απόσταση, αλλά προτιμάει το τρίποντο. Ξέρει να βγαίνει καλά από τα σκριν, πατάει δυνατά και έχει σταθερό σουτ. Θα πάρει την προσπάθεια της τελευταίας στιγμής, μπορεί να βάλει το δύσκολο σουτ και δε θα φοβηθεί να βγει μπροστά στο τέλος του παιχνιδιού. Το έκανε αρκετές φορές στους ΜπέιΧοκς. Μπορεί να παίξει και στο ένας εναντίον ενός, αλλά σίγουρα δεν είναι το δυνατό του σημείο. Στην άμυνα είναι πολύ συμπαγής και αποτελεσματικός».

- Πού χρειάζεται βελτίωση;

«Μέσα σε αυτόν τον χρόνο που ήμασταν μαζί βελτίωσε αρκετά την ντρίμπλα του και το σουτ του, αλλά χρειάζεται ακόμα αρκετή δουλειά. Ειδικά στο να δημιουργήσει μόνος του στην επίθεση, στο χειρισμό της μπάλας και είναι παίκτης που μπορεί να παρουσιάσει αυξομειώσεις στην απόδοσή του. Θα έχει τις καλές και τις κακές του μέρες. Παίζει ρόλο και η εμπειρία, κάτι που ακόμα δεν έχει αποκτήσει σε μεγάλο βαθμό, αλλά μαθαίνει γρήγορα».

- Πέρσι δεν κατάφερε να παίξει στο ΝΒΑ με τους Μάτζικ. Γιατί;

«Δεν είναι εύκολο πράγμα να παίξεις στο ΝΒΑ. Χρειάζεται να βελτιώσει αρκετά στοιχεία του, να αποκτήσει σταθερότητα και πιστεύω πως η Ελλάδα θα τον βοηθήσει πολύ. Αποτελεί μια καλή ευκαιρία για αυτόν να γίνει ακόμα καλύτερος για να δείξει τις ικανότητές του και να τις αναπτύξει».

- Διαθέτεις μεγάλη εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα. Θα προσαρμοστεί γρήγορα εδώ;

«Εδώ βάζω ένα μεγάλο ερωτηματικό! Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο, τεχνικό αλλά και σκληρό πρωτάθλημα με πολλές σωματικές επαφές και δεν ξέρω πόσο εύκολα θα προσαρμοστεί σε αυτό το στυλ παιχνιδιού. Θα... φάει αρκετό ξύλο και πρέπει να αντέξει. Μίλησα με τον Έλιοτ Γουίλιαμς (σ.σ. έπαιξε φέτος στον Παναθηναϊκό) και μου ανέφερε τις αντιξοότητες του πρωταθλήματος. Προσπάθησα να μιλήσω και με τον Τζόρνταν (Σάιμπερτ), θα τον πάρω ξανά τηλέφωνο για να τον προειδοποιήσω και να τον βοηθήσω με τον τρόπο μου. Το κοινό στην Ελλάδα είναι πολύ ενθουσιώδες, οι φίλαθλοι ειδικά των μεγάλων ομάδων είναι παθιασμένοι, κάνουν πολύ θόρυβο και αυτή είναι μία κατάσταση που δεν την έχει βιώσει. Θα είναι δύσκολο για αυτόν, αλλά είναι γεννημένος νικητής και πιστεύω πως θα τα καταφέρει».

- Πώς είναι σαν χαρακτήρας μέσα και έξω από το παρκέ;

«Εξαιρετικός χαρακτήρας, από τα καλύτερα παιδιά χωρίς καμία αμφιβολία. Δεν δημιούργησε πότε πρόβλημα. Στο παιχνίδι εκεί που πρέπει είναι ομαδικός και είναι παίκτης του προπονητή, ακούει και εκτελεί».

Η επιθυμία για επιστροφή

Από το 2008, όταν και σταμάτησε την αγωνιστική του καριέρα στο Αιγάλεω, ο Γκόλντγουαϊρ αφοσιώθηκε στην προπονητική. Για μια τετραετία και ως το 2013 ήταν μέλος του σταφ των Μιλγουόκι Μπακς και από το 2014 μέχρι και σήμερα βρίσκεται στη θυγατρική ομάδα των Ορλάντο Μάτζικ, τους Έρι ΜπέιΧοκς.

«Θέλω πολύ να προπονήσω μια ομάδα στην Ευρώπη. Γιατί όχι στην Ελλάδα! Είναι ένα φανταστικό μέρος, έχω υπέροχες αναμνήσεις, λατρεύω τον κόσμο της. Μακάρι να μου δοθεί η ευκαιρία και να βρεθώ στον πάγκο μια ελληνικής ομάδας» τόνισε ο Γκόλντγουαϊρ, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα ως τον ιδανικό τόπο για διακοπές και εργασία: «Το επόμενο καλοκαίρι θα έρθω σίγουρα για διακοπές στη χώρα σας και θα το συνδυάσω με τη δουλειά. Έχω παλιούς και καλούς φίλους εκεί. Έχοντας ζήσει πολλές καταστάσεις με διαφορετικές ομάδες, ξέρω τι πρέπει να κάνω. Μακάρι να τα πούμε ξανά σύντομα και... από κοντά αυτή τη φορά!».

Πηγή: Arena Press

Διαβάστε ακόμη...