Το μεγάλο… κόλπο του ΠΑΟΚ

Απο inpaok.com : Ο ΠΑΟΚ ορίζει -εκτός της αγωνιστικής επιτυχίας που θα συνοδεύει μια πρόκριση επί του Αγιαξ- και την οικονομική του πορεία στο επόμενο διάστημα, από τον επαναληπτικό με τον Αγιαξ στην Τούμπα. Τα λεφτά είναι… πολλά και μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα για τον ΠΑΟΚ στο μέλλον.
Πηγή: inpaok.com
Το μεγάλο… κόλπο του ΠΑΟΚ

Σε περίπτωση πρόκρισης επί του Αγιαξ και παρουσία στα play off του Champions League, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα εισπράξει ποσό 3.000.000 ευρώ από την UEFA. Αν στην καταφέρει να προκριθεί στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα εισπράξει αμέσως 12.000.000 ευρώ και θα μοιραστεί το market pool των 9.000.000 ευρώ αναλογικά με τον Ολυμπιακό. Αν βέβαια προκριθεί στους ομίλους ο ΟΣΦΠ. Σε διαφορετική περίπτωση ολόκληρο το ποσό του market pool περνά στα ταμεία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Σε περίπτωση πρόκρισης και των δυο ομάδων στους ομίλους του Champions League, ο Ολυμπιακός θα εισπράξει το μεγαλύτερο ποσό από τα 9.000.000 ευρώ λόγω του γεγονός ότι συμμετέχει στην διοργάνωση σαν πρωταθλητής.

Στην περίπτωση που ο ΠΑΟΚ προκριθεί επί του Αγιαξ και εξασφαλίσει την συμμετοχή του στα play off του Champions League αλλά δεν καταφέρει να προκριθεί στους ομίλους, θα εισπράξει 3.000.000 ευρώ για την συμμετοχή και στην συνέχεια 2.400.000 ευρώ για την παρουσία στους ομίλους του Europa League και θα μοιραστεί με τους υπόλοιπες Ελληνικές ομάδες που θα βρεθούν στους ομίλους της ίδιας διοργάνωσης (όσες και αν βρεθούν) το ποσό του 1.500.000 ευρώ.

Οι διαφορές είναι τεράστιες όπως αντιλαμβάνεστε από την παράθεση των ποσών για κάθε περίπτωση.

Σε ενδεχόμενο αποκλεισμό από τον Αγιαξ -που απευχόμαστε- ο Δικέφαλος θα εισπράξει ένα μικρό ποσό για την συμμετοχή του στα play off του Europa League και σε περίπτωση πρόκρισης στους ομίλους της διοργάνωσης, θα βάλει στα ταμεία του τα ποσά που αναφέρονται στην ανάλογη περίπτωση πιο πάνω.

Διαβάστε ακόμη...